מה אתם חושבים על הבשר שאנחנו מכינים? מסוכן או לא?
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אין לי כח לקרוא כל מה שטמקא כותבים, במיוחד בשל הכותרות הבומבסטיות והמסלפות שלהם. אפשר לקרוא פה הסבר יותר מפורט. שים לב בעיקר לכך שגם כשמשהו משויך לקבוצה מס' 1 (כמו סיגריות), אומר פשוט שיש את אותה רמת בטחון לגבי הסיכון שהם גורמים, אבל לא שהם מסוכנים באותה מידה! כלומר - אפשר להסיק שגם בסיגריות וגם בבשר מעובד קיימים חומרים מסרטנים באותה ודאות. אבל אתה צריך לצרוך פי X יותר בשר מאשר לעשן כדי לקבל את אותו סיכוי לחלות בסרטן. לא בטוח עם טמקא הבהירו את זה, אבל זה הבדל משמעותי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הכל מסרטן. לנהוג ברכב מסרטן, יש קרינה מיננת ברכבים, ראדון בבית, הכלור במים, וכו' וכו' וכו'.
מה לעשות, החיים הורגים אותך לאט.
עם כל הכבוד למחקרים, בינתיים הם בעיקר עושים נזק. קחו לדוגמא את כל הנושא של BMI. זה התחיל מחברות הביטוח שזיהו בשנות החמישים שאנשים עם BMI גבוה בעלי יותר סיכון לחלות מוקדם יותר. המסקנה? להוריד את ה-BMI. לאחרונה גילו שכל החישובים של ה-BMI לא נכונים וההמלצה הגורפת לרדת מתחת ל-25 לא נכונה ושאנשים עם BMI גבוה מעט יותר, בריאים יותר מאשר אנשים רזים...
אותו סיפור עם תזונה. שינו את כל המבנה של פירמידת המזון בזמנו כך שדגנים ופחמימות תופסות את תחתית הפירמידה. מעולה, כמה עשרות שנים אחרי זה ובארה"ב כולם שמנים ועם סכרת.
כולסטרול מסוכן, אז לא כדאי ביצים, בעצם כדאי ביצים, בעצם לא. בעצם שומן טרנס, בעצם לא.
הגישה בעיני צריכה להיות לא להגזים עם שום דבר. לאכול כל דבר במידה ולהשתמש בשכל. כן לפחמימות, לא להרבה פחמימות. כן בשר, לא להרבה בשר. לא להכנס לפניקה, או לטרנדים שמשרתים בעיקר את גופי החדשות הגדולים בכדי לעורר רעש.
מה לעשות, החיים הורגים אותך לאט.
עם כל הכבוד למחקרים, בינתיים הם בעיקר עושים נזק. קחו לדוגמא את כל הנושא של BMI. זה התחיל מחברות הביטוח שזיהו בשנות החמישים שאנשים עם BMI גבוה בעלי יותר סיכון לחלות מוקדם יותר. המסקנה? להוריד את ה-BMI. לאחרונה גילו שכל החישובים של ה-BMI לא נכונים וההמלצה הגורפת לרדת מתחת ל-25 לא נכונה ושאנשים עם BMI גבוה מעט יותר, בריאים יותר מאשר אנשים רזים...
אותו סיפור עם תזונה. שינו את כל המבנה של פירמידת המזון בזמנו כך שדגנים ופחמימות תופסות את תחתית הפירמידה. מעולה, כמה עשרות שנים אחרי זה ובארה"ב כולם שמנים ועם סכרת.
כולסטרול מסוכן, אז לא כדאי ביצים, בעצם כדאי ביצים, בעצם לא. בעצם שומן טרנס, בעצם לא.
הגישה בעיני צריכה להיות לא להגזים עם שום דבר. לאכול כל דבר במידה ולהשתמש בשכל. כן לפחמימות, לא להרבה פחמימות. כן בשר, לא להרבה בשר. לא להכנס לפניקה, או לטרנדים שמשרתים בעיקר את גופי החדשות הגדולים בכדי לעורר רעש.
נקניקים זה דבר אחד (תלוי איזה, אני מדבר על התעשייתיים עם יותר כימיקלים מאשר בשר) ובשר על האש זה דבר אחר.
את הנקניקים הסינטטיים האלו התחלנו לצרוך רק בכמה עשרות שנים אחרונות.
בשר טרי, לא מעובד על האש האנושות צורכת כמה עשרות אלפי שנים.
הראשון מסרטן - ללא ספק.
השני - קשה לי להאמין.
את הנקניקים הסינטטיים האלו התחלנו לצרוך רק בכמה עשרות שנים אחרונות.
בשר טרי, לא מעובד על האש האנושות צורכת כמה עשרות אלפי שנים.
הראשון מסרטן - ללא ספק.
השני - קשה לי להאמין.
-
OferL
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
תודה על הקישור @mrunderhill
המאמר הזה מסכם את הדיווח. הבשר המעובד הוכח כמסרטן מדרגה 1, כמו סיגריות, במישור מובהקות התוצאה הסטטיסטית. אבל לא נאמר דבר על כמה הוא מסרטן, ומניתוח נתונים אחרים עולה שהסיכון נמוך יחסית. מה שהטריד אותי בעיקר, היה שהתחביב החדש שלי, עישון בשר, הוגדר כמסרטן. אז נרגעתי ואפשר להמשיך.
כמו שנאמר פה הכל במידה...
המאמר הזה מסכם את הדיווח. הבשר המעובד הוכח כמסרטן מדרגה 1, כמו סיגריות, במישור מובהקות התוצאה הסטטיסטית. אבל לא נאמר דבר על כמה הוא מסרטן, ומניתוח נתונים אחרים עולה שהסיכון נמוך יחסית. מה שהטריד אותי בעיקר, היה שהתחביב החדש שלי, עישון בשר, הוגדר כמסרטן. אז נרגעתי ואפשר להמשיך.
Enjoy the Silence
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
שמחתי לעזור. ותכלס - אם נהפוך לטבעונים, נעיף את המעשנת והמנגל, נפטר מכל האלקטרוניקה כי הקרינה מסרטנת, מה נעשה עם הכמה חודשים שזה יוסיף לנו לחיים?