gameboy,
אם היית רואה איך המערכת שלי מחוברת היית מבין על מה אני מדבר
אין לי פשוט שום דרך להעביר SVIDEO בצורה הזו בלי לפרק ולנטרל חצי מערכת. אם יהיה לי זמן מתי שהוא, אנסה לעשות ניסוי ולהוציא את הממיר לחלוטין ולהעביר אותו לחדר אחר עם מסך בעל SVIDEO.
אגב, דיברתי עם יס על הבעיה שלך והם טוענים שהם עובדים עם SVIDEO ביס מקס החדש ללא בעיה.
בעיות של פסים שחורים זה בוודאות GROUND LOOP. יתכן שבמקרה שלך הוא פשוט לא מגיע מה-RF של הממיר אלא ממקור אחר. GROUND LOOP מתייחס לבעית תיאום הארקות - בעיה שהיא נפוצה בגלל מקור בעל DC עליו (גם יס וגם הוט משתמשים ב-DC על גבי הקו הזה בכדי לספק חשמל למגברים ול-LNB של הצלחת). מצד שני, בעית הארקה בכל אחד מהמכשירים האחרים במערכת יכולים לגרום לאפקט זהה.
בשביל לאבחן אם יש בעיה כזו, רצוי לנתק פיזית מהחשמל כל דבר שיש לך במערכת. נתק את היס מקס לחלוטין, כך שאין לו שום יציאות מחוברות פרט לוידאו (כולל סאונד!!) ואותו כנ"ל במסך.
חבר רק את המסך ואת הממיר (ללא RF) ותראה אם יש עדיין פס עולה או יורד.
עכשיו צריך לחבר את כל המערכת, רכיב רכיב (קודם לחשמל, אח"כ את חיבורי הוידאו והאודיו שלו).
אצלי היתה בעיה של GROUND LOOP בזמנו שנגרמה בגלל נתק בהארקה של מסך הפלאזמה שלי דאז. החלפתי חוט והכל היה מעולה (כמובן שעד שעליתי על זה, ניקתי כל חוט שהיה לי במערכת והחלפתי אותו פעמיים).