שרשור תגובות: DLA-X5500 מקרן 4K HDR של JVC

מקרנים קידמיים - Front Projector.
dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

סקירה מעניינת מאד.
עופר האם יש בעיה מבחינת הפירוט בסצנות כהות עם המקרן?
קראתי מעבר לים שהמחיר של הקונטרסט הגבוה במכשיר הזה
הוא איבוד פירוט בשחורים.

מעבר לזה נראה מקרן מעולה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

בהרבה טכנולוגיות יש מגבלה בסצינות כהות. גם כאן יש מעט קושי בנושא אבל זה לא דרמטי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

itay123 כתב:עופר
תודה רבה על הסקירה!
בהחלט מעורר תאבון.

מחכה לדור הבא של SONY.
ואז נגיע להחלטה.
מה המקרן הבא שלי.

(ותתחדש).
...
·

מה להמתין ? :lol:

ממליץ לך לחסוך את זמן ההמתנה, שום דבר לא הולך להשתנות, מבחינת סגירת הפער מול JVC .

קנה JVC ותהנה.

תתחדש (Y)

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אפשר לנצל את ההמתנה למקרנים של סוני, בקריאה על מה שקורה עם הפאנלים שלהם אחרי תקופה.

תופעה שמכוסה בשירשור מפלצתי ב- AVS.
תופעה שחלה בכל המקרנים שלהם:

http://www.avsforum.com/forum/24-digita ... anels.html

הפאנלים שלהם מאבדים קונטרסט (שהיה נמוך מתכתחילה) בקצב מאוד מטריד.

אנשים עם מקרני העל שלהם, ה- 11000 שמחיר המחירון שלו 25,000 דולר, מדווחים על מדידות של 2,500:1.
אם נשים את זה בפרספקטיבה של נשוא השירשור, זה בערך עשירית מהקונטרסט (האמיתי) של ה- 5500 , במקרן שעולה חמישית מהמחיר.

אין כאן מוצר מושלם, אבל JVC (על שלל בעיותיה) מובילה עדיין בביטחה.

הלוואי וזה ישתנה. תמיד נחמד לעבור לחברה חדשה.

רן

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #20 

בואו נפריד את הדיונים בין JVC לסוני. השרשור הזה הוא שרשור על ה-X5500 של JVC :)

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

שמח לשמוע שיותר ויותר אנשים נחשפים בארץ למקרני JVC,
שאפו ליבואן (לא במחירים) שהרים את הכפפה ושלח יחידה לביקורת.

רק לחברת SIM2 (מותג על יקר מאד) יש כיום מקרנים שמסוגלים להתחרות ב JVC למרות ששתי החברות לא פונות לאותו פלח שוק.
כפי שציינתי בשרשור על דגם ה 9500, JVC פתחה פער אדיר מכל מתחרותיה לא רק בקונטרסט.

בהשוואה של הדור הנוכחי של המקרנים אל מול הדור הקודם נוכחתי לראות כי מקרני הדור הנוכחי חדים הרבה יותר.
כמו כן, המקרנים בהירים יותר ומציגים תמונה פנטסטית ב HDR לעומת הדור הקודם שבו התמונה היתה חשוכה יחסית.
לא נראה כי השוני הוא בהבדלי הברייטנס המינוריים בין הדגמים אלא שילוב של מספר פרמטרים נוספים ש JVC ביצעו בדור הנוכחי.

2 החיסרונות היחידים מבחינתי:

1. סגירת הצמצם בניגון תכני HDR, ישנם מספר מעקפים לכך ע"י שי שימוש במוצר של HDFury
2. דיליי ב HDMI, בעיה ידועה של JVC. ברגע שאתה עובר Input או מפעיל סרט לוקח זמן רב עד שרואים תמונה.
זה בדיוק הזמן להכין קפה ופופקורן ...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #22 

@orena

לגבי המחיר, אני דווקא חושב שהיבואן עושה מאמצים להוזיל את המכשירים ושים לב שוב שמלא מדובר במחיר רחוב אלא מחיר מומלץ לצרכן. כשתגיע לחנות יש לך עוד מקום למיקוח.

לגבי סגירת הצמצם. לי זה פחות מטריד, לפחות עם תכני ה-HDR שיש כיום בשוק, מרביתם בהירים למדי ומרוויחים מהצמצם הפתוח.

טריק אחד שלא הזכרתי שם, אבל אני משתמש בו, זה שימוש ב-Dune solo 4K שמנגן תכני HDR, אבל לא שולח את הסיגנל של ה-HDR. הוא מסתדר מעולה עם התכנים וגם מעביר אותם ב-10 או 12 ביט ללא קושי. מכיוון שהוא לא משדר למקרן את האות של ה-HDR, מבחינת המקרן מדובר בסתם עוד תוכן HDTV עם רזולוציה 4K@24 ב-10/12 ביט ולכן התמונה אינה תקינה.

עכשיו, אפשר להשתמש בכפתור HDR (במקרה שלי אני משתמש דווקא ב-Cinema שמופה לערכים זהים לחלוטין בגלל סיבה שאציין אותה בסוף). עכשיו, מכיוון שהמקרן לא רואה מקור עם HDR, הצמצם כן יעבוד, טווח הצבעים ישאר על BT2020 והגאמה יהיה ST2084 HDR בדיוק כמו שהוא צריך להיות. התמונה תהיה זהה למה שנגן עם HDR מוציא. אין כאן שום התערבות של מוצר צד שלישי שמסנן את הסיגנל של ה-HDR (ע"ע OPPO) ואין שום צורך בתרגילים מיוחדים.

עכשיו לסיבה הלא מעניינת. בגדול מיפיתי את מצב תמונה HDR שיהיה עם נורה גבוהה וצמצם קבוע. את Natural מפיתי למצב מכוייל ונותר כפתור Cinema שאותו מיפיתי למצב HDR רק עם נורה ECO וצמצם דינמי. כאשר אני צופה בתוכן HDR, יש לי אפשרות לראות כמו שזה תוכנן להיות מוצג, או מצב Cinema שהוא חשוך יותר אבל עדיין נכון מבחינת תצוגת התמונה.

למען הסר הספק, מרבית התצוגות (מסכים ומקרנים) דווקא לא עובדים ככה. למשל מסך ה-OLED שלי לא נותן תמונה זהה ולכן עליה אי אפשר לעשות את המניפולציה הזו - צריך באמת נגן עם תמיכת HDR.

לגבי מעבר input. זה בעצם זמן שלוקח להסתנכרן עם הסיגנל. לצערי זה משהו שקיים בהמון מכשירים. זה אכן מעט ארוך יותר ב-JVC מאשר במכשירים אחרים, אבל זה לא סוף העולם.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”