שאלה על שיפור הטלוויזיות מידי שנה

פורום מסכי OLED בחסות LG
eyal323 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

כל שנה קיים שיפור בתמונה בכל מיני פרמטרים
ניתן לצפות שהטלוויזיות של היום יהיו
ברמה מדהימה ואנשים אמורים היו להיות בהלם מהתמונה

אבל כל מה שאני רואה זה אנשים מאוכזבים או לא מתלהבים כלל
ולא משנה מה הם קנו
כולל הטלוויזיות הכי יקרות בעולם לא מקבלות ציון 100

האם מדובר בציפיות לא ריאליות מרמת תמונה ?
או שהטכנולוגיות הולכות אחורה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 305 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

בלי קשר לסיפור האישי שלי מול ח.י., אני חושב שהדור הנוכחי של OLEDים הוא מאד קרוב לשלמות. שחור מושלם, וכתוצאה מזה, קונטרסט מושלם. דיוק צבעים קרוב למושלם. בהירות גבוהה. רזולוציה שכבר הגיעה לניצול המקסימלי של הראיה האנושית (במרחקי צפייה טיפוסיים). זווית צפייה מאד רחבה (אבל בנקודה הזאת פלזמה עדיין יותר טובה כי אין שינוי בגוונים כתוצאה משינוי זווית ראיה). הצגת תנועה מאד טבעית (אני עדיין לא קולט על מה האנשים מתלוננים פה כשהם מדברים על בעיות בתחום הזה). מה שנשאר לגהץ אלו רק בעיות אחידות התצוגה, וכיוון שגם כיום יש שונות רבה בין המסכים בתחום הזה, אני מניח שהדבר בר השגה ושזה פשוט עניין של בקרת איכות יותר רצינית.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4605
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

evgenetic כתב:בלי קשר לסיפור האישי שלי מול ח.י., אני חושב שהדור הנוכחי של OLEDים הוא מאד קרוב לשלמות. שחור מושלם, וכתוצאה מזה, קונטרסט מושלם. דיוק צבעים קרוב למושלם. בהירות גבוהה. רזולוציה שכבר הגיעה לניצול המקסימלי של הראיה האנושית (במרחקי צפייה טיפוסיים). זווית צפייה מאד רחבה (אבל בנקודה הזאת פלזמה עדיין יותר טובה כי אין שינוי בגוונים כתוצאה משינוי זווית ראיה). הצגת תנועה מאד טבעית (אני עדיין לא קולט על מה האנשים מתלוננים פה כשהם מדברים על בעיות בתחום הזה). מה שנשאר לגהץ אלו רק בעיות אחידות התצוגה, וכיוון שגם כיום יש שונות רבה בין המסכים בתחום הזה, אני מניח שהדבר בר השגה ושזה פשוט עניין של בקרת איכות יותר רצינית.
...
·
אני נאלץ לחלוק עליך ...
האיכות/רזולוציה/קונטרסט/דיוק צבעים וכו'... של המסכים היום ממש לא הגיעה לניצול המקס' של הראייה , גם לא קרוב לזה ...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 305 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אז איך אתה מציע לשפר קונטרסט אינסופי של הOLEDים לדוגמא? אפשר כמובן להעלות את הבהירות עוד יותר, אבל כבר עכשיו היא מסנוורת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #5 

@movieman
·
אתה יכול לחלוק על מה שהוא כתב, אבל יש עובדות בשטח. הרבה מהמסכים החדשים היום יוצאים מהמפעל עם מצבי תמונה מדוייקים למדי (כמובן לא מושלמים), עם דיוק צבעים טוב, גאמא סבירה. העובדה שמדובר במסך OLED אומר שיש לך ניגודיות אינסופית, שחור זה שחור. רמות בהירות גבוהות למדי.
הרזולוציה הפיסית של המסכים בהחלט הגיעה לרמה שבה המגבלה העיקרית היא איכות התוכן, ולא חדות המסך.
ברגע שאתה מתרחק כמטר ממסך 4K בגודל "65, אתה כבר לא רואה פיקסלים. רוב האנשים לא ישבו במרחק של מטר ממסך בגודל "65.
מסכים עם רזולוציה גבוהה יותר יהיו אחלה במשקפי VR, אבל לטלוויזיות, אני חושב ש-4K מספיק מעל ומעבר למרבית הצופים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

יש עוד מקום רב לשיפור הן בטווח הצבע, בגודל ובמחיר. שלא לדבר על הולוגרמות ושחזור תלת מימדי של אובייקטים במרחב. לפנינו עוד אין סוף שיפורים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4145
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 443 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

האמת שאני חושב שיש מין תחושה כזאת שמצד אחד הולכים קדימה ומצד שני יש את אותן הבעיות ואותן התלונות שנה אחרי שנה בגלל שהסטנדרט כל הזמן עולה. כלומר הרזולוציה עולה אז יש לך פתאום פי 4 יותר פיקסלים בכל קפיצה עם כל המשמעויות. גם הבהירות של התאורה האחרוית עולה בשביל לתת HDR וגם זה מגביר בעיות ב-LED. הסטנדרט זז מ-8 ביט ל-10 ביט + WCG ומאתגר את יכולות שחזור הזבע של המסך.
עכשיו תוסיף לזה תחרות מחירים והדרישה לגדול יותר ודק יותר - שהרי אף מסך רפרנס מקצועי לא מצטיין בשום קטגוריה משלושת אלה.
אני מניח שאם ינסו לבנות היום מסך בגודל 42 ויחזירו אותו 8 שנים אחורה ל-CES 2010 (לסטנדרטית של 2010 - FHD, 8bit, SDR וכו') הוא יוכתר בקלות כמסך מושלם.

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

זו שאלה טובה שתמיד חוזרת פה..
בגדול זה פשוט שאלות של מה כובד השינויים בין שנה לשנה וכמה אכפת לך לשפוך כסף על שדרוגים..

אני למשל עם B6 ואני לא רואה את עצמי משדרג ל B7.. זה לא שאין הבדל בין המסכים, אבל השדרוג עצמו לא יתן לי יותר מדי. חישוב של למכור ביד2 ולקנות מחדש בשביל לקבל משהו טיפה יותר טוב... בעעע.
השדרוג הבא יהיה כשתהיה התקדמות טכנולוגית רצינית, ואני אפילו לא יודע לומר לך איזו התקדמות טכנולוגית רצינית..
רגע.... סגרנו על זה ש HDMI 2.1 כולם מקבלים בעדכון תוכנה?

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 712
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

eyal323 כתב:כל שנה קיים שיפור בתמונה בכל מיני פרמטרים
ניתן לצפות שהטלוויזיות של היום יהיו
ברמה מדהימה ואנשים אמורים היו להיות בהלם מהתמונה

אבל כל מה שאני רואה זה אנשים מאוכזבים או לא מתלהבים כלל
ולא משנה מה הם קנו
כולל הטלוויזיות הכי יקרות בעולם לא מקבלות ציון 100

האם מדובר בציפיות לא ריאליות מרמת תמונה ?
או שהטכנולוגיות הולכות אחורה
...
·

בגוף השאלה שלך יש גם תשובות עיקריות

קודם כל שיפור התמונה בכל מיני פרמטרים - כן הייצרנים משפרים פרמטים - תמיכה בפורמטים - תמיכה בביט צבע ורזולוציות גבוהות יותר , אבל איכות השידור הקיימת , איכות הצילום - חייבים לפגוש את הדרישות של המסך - זה שהמסך מתקדם במיוחד וכולל בתוכו את כל השיפורים העדכניים לא אומר שתוכל להנות מאיכות מדהימה בכל מקור שתשדר למסך אתה חייב להתאים את מקור השידור לרמת המסך - אם השקעת 30 אלף ש"ח על מסך 65G7Y אתה לא יכול לחבר ממיר של YES לצפות לתמונה מרשימה - אתה כן יכול לרכוש בנוסף נגן של OPPO UDP-205 עם תקליטורים תואמים או תוכן שהורדת ברמה גבוהה במיוחד ואז תוכל לקבל את מה שאתה מחפש באמת שאתה רוכש מסך כזה

אנשים אמורים להיות בהלם מהתמונה - אני יכול להעיד שאנשים בהחלט בהלם - כל פעם שעולים ברמת השידור מYES לנטפליקס 4K במסכים אנשים בהחלט מתרשמים מאוד מאיכות התמונה , חלקם אף בהלם מרמת הפירוט והצבעים - בשידורי 4K ממקור איכותי כמו NETFLIX

ציפיות לא ריאליות - כן , לפעמים שאתה משקיע ממיטב כספך אתה מצפה לקבל את התוצאה הטובה ביותר - רק לפעמים מפספסים בנושא שעולה שוב - נושא מקור השידור שאתה נותן למסך

לגבי זה שלא פגשו עדיין מסך שיקבל ציון 100 מושלם - זה בלתי אפשרי לדעתי - כמו שלא יהיה סאונד מושלם שיש קבוצה של סוקרים שמעבירים ביקורת ככה גם לא יהיה מסך מושלם ב100%
תמיד תהיה בעיה כזו או אחרת , לפחות עם המגבלות הטכנולוגיות הקיימות היום

אולי עוד עשור - נוכל להנות מאיכות שידור גבוהה יותר בצורה קבועה - וממת ייצור גבוהה יותר שתיתן מסכים עם תוצאה שתתקרב לשלמות , אפשר לומר שאנחנו בדרך הנכונה !
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 205 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אם אנחנו עדיין מבדילים בין המציאות לבין המסך (גם כשעוצמים עין אחת כדי להוציא מהמשוואה את התלת מימד), אז כנראה יש עוד מה לשפר, לא?

eyal323 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תאום ציפיות

שרשור שלא נקרא #11 

היות והציון הינו יחסי אין לנו דרך להבין שציון נניח 90 מהווה שיפור אדיר לעומת טלוויזיה עם אותו ציון לפני נניח שנתיים שלוש
בקיצור אין איזה סטנדרט ברור שלפיו מנהלים את האיבחונים אלא באופן יחסי למה שיש בשוק בתקופה הרלוונטית
לא התכוונתי שיהיה אפשרי להגיע למצב שבו לא נוכל להבחין בין מסך לבין המציאות שזה רחוק מאוד כמובן

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”