מחשבות ראשוניות על ליין ה OLED של פיליפס ל 2018, השוואה ל LG, וחינוך noob

פורום מסכי OLED בחסות LG
ArchPsion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם!
אני מחפש טלויזיה חדשה, וברגע שנתקלתי ב B7/C7 הבנתי שהמחירים של OLED צנחו לרמה כזו שאולי אין שום סיבה לקנות LCD (בהנחה שמחפשים משהו טוב). מכיוון שאני חדש בתחום אני אשמח לשמוע פידבק מכם, האם ההנחה שלי נכונה, או שיש מקומות בהם אולי לא כדאי לקנות OLED בכל זאת?

ולעניין הראשי של הדיון, פיליפס הכריזו על הליין שלהם ל 2018, עם תמחור אגרסיבי, ונראה שמדובר באותם פאנלים של 2017 (של ה 9002) עם מעבד ה P5 שלהם.
הבנתי שגם במקרה של ה C8 מדובר באותו פאנל של ה C7, רק עם מעבד חדש יותר.
לכן אפילו שהטלויזיות עוד לא יצאו רשמית, אפשר אולי להשוות אותן לפי הנסיון מהשנה החולפת, מה דעתכם ההבדלים בין השניים? איפה לדעתכם הנקודות החזקות והחלשות של כל אחת? (בהתייחסות ל C7 ו 9002)

בנוסף, פיליפס אמרו שכל הדגמים שלהם יהיו זהים מבחינת איכות תמונה, אותו פאנל ואותו מעבד, ויובדלו רק בעיצוב ובסאונד האינטגרלי. לעומת זאת הבנתי שה B8 תהיה נחותה משמעותית ל C8. נשמע ש LG יצטרכו לעבוד קצת יותר קשה כדי למכור טלויזיות השנה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים וללמוד מכם המון, ושיהיה לכולכם אחלה שבוע!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

אם נלך לפי שיטת "מה היה בשנה שעברה" נגיע לזה שמסכי OLED של פיליפס לא הגיעו בכלל לארץ.
לכן הבחירה שלך היא האם לקנות LG בארץ לבין האם לקנות OLED של פיליפס מחו"ל. לדעתי, בסופו של יום, עם השיפורים שבוצעו במעבד התמונה A9 של LG, אני יכול רק להניח שאת הבעיות והתלונות העיקריות שהיו נגד מסכים של LG בעבר (כמו תנועה מרצדת) הם פתרו. ולכן הסיבה היחידה לרכוש ולייבא את פיליפס תהיה אם המחיר יהיה משמעותית יותר נמוך בכדי להצדיק את הקניה. ולמען האמת, אם להחשיב את זה שלא תקבל אחריות על המסך, תצטרך לשלם משלוח ולהתעסק בשחרור המסך מהמכס ולקבל אישור של משרד התקשורת, זה פשוט לא יהיה שווה את זה.

ArchPsion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

זאת נקודה מעולה, כמובן שאם אין יבוא לארץ אין פה דילמה בכלל.
אני רוצה להאמין שיהיה, פיליפס לא ממש השקיעו ב OLED שנה שעברה, יצאו 2 דגמים בסוף השנה הבנתי, הם אמרו באירוע ההכרזה שלהם שהם הולכים להכנס חזק יותר לשוק הזה, מה שגורם לי להאמין (לקוות?) שהם כן יגיעו רשמית לארץ.

אבל מעבר לזה מעניין אותי, גם ברמה התאורטית (בשביל ללמוד בעצמי יותר על התחום) איזה הבדלים ניתן לראות בין פאנלים שונים, ואם ההחלטה בין 2 טלויזיות שונות היא בעיקרה סובייקטיבית (כמו ההבדל בין WebOS ל AndroidTV, כל אחד והעדפותיו) או שיש הבדלים טכניים מהותיים שניתנים לכימות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #4 

כל הפאנלים בטלווזיות OLED היום בעולם מגיעים מ-LGD. ההבדלים היחידים ביניהם הם שכל יצרן יכול לבחור את סוג הציפוי שיהיה על המסך וכמובן ההבדל באלקטרוניקה שמפעילה את הפאנל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

לדעתי, בארץ אין סיבה ללכת על OLED שהוא לא של LG. בטח לא של פיליפס.

למה? 2 הסנט שלי -
1) מחיר. שורה תחתונה LG מציעה את מסכי ה- OLED במחירים הכי תחרותיים ביחס למתחרות הגדולות.
2) אחריות. בארץ, האחריות והשירות של ח.י אלקטרוניקה הכי סבירים ביחס לכל השאר שעובדים על קבלני חוץ קיקיוניים.
3) מבחינת "איכות" ההבדל היה עד עכשיו בעיבוד התמונה. הפאנלים כולם זהים וההבדלים (אם יש) נובעים מהבדלים נקודתיים ופיזור שקיים בייצור ולא בהבדלים שונים ברמת כוונת התכן. עיבוד התמונה מקבל חשיבות גבוהה יותר עם תכנים באיכות נמוכה אך לא משחק תפקיד גדול בתכנים ברמה גבוהה. ההבדל העיקרי שהיה קיים הוא דווקא בתצוגה של תנועה (ראה סעיף 4).
4) השנה LG יוסיפו מנגנון פענוח תנועה של BFI כמו אצל שאר היצרניות שזה אמור ליישר קו מבחינת התנועה (היו תלונות על תנועה מרצדת והפיצ'ר הזה אמור למגר או לפחות למזער את התופעה).
5) תמיכה בתקנים. LG בין הבודדים שתומכים בדולבי ויז'ן ודולבי אטמוס במסכים שלהם. בנוסף, הם יתמכו השנה גם ב- 4K עם HDR בקצב של 120Hz טבעיים בכניסות. (מה צריך או מה לא - לא יודע. אבל נחמד שיש את התמיכות הרלוונטיות והעתידיות בציוד).

ויש לדעתי עוד כמה נקודות, אולי חשובות יותר אולי פחות, שלא נכנסתי אליהן כי זה עניין של העדפה אישית (כמו מערכת הפעלה, יכולת להגדרות וכיול וכן הלאה)..
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 01/02/2018 9:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

@jacko-il
שכחת לציין שLG הוסיפו השנה את מעבד הA9 שאמור ליישר קו ואפילו לעבור את שאר המתחרות בכל מה שקשור לעיבוד תמונה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #7 

@עופרפולק
·
צודק.

אבל לא ציינתי זאת מפני שאני משאיר את המיתוגים והגימיקים השיווקיים לחברות עצמן. אני מעדיף להתבסס על ביקורות מקצועיות או על הנסיון שלי ולא על מה שהחברות מחרטטות בתערוכות וברושורים..
אני אחכה לראות בפועל מה ה- Alpha 9 הזה מביא איתו, מה שיפרו ומה לא.. [חלק מהדברים ציינתי - תמיכה ב- 4K HDR ב- 120Hz והכנסה של מנגנון BFI (אם כי אני כלל לא בטוח שיש קשר למעבד הזה) וחלק אחר מהדברים לא ציינתי מפני שאני מניח שהם לא מעניינים 99% (לפחות) מקוראי הפורום הזה - כמו כיול מסך אוטומטי באמצעות 3D LUT עם CALMAN]

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4605
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

בינתיים עם כל הדיבורים על OLED של LG - כחבילה משולבת עידן + היא חבילה לא משתלמת.

אין סנכרון בין הכתוביות בעברית למה שמוצג
אי אפשר להתקין עליה אפליקציות כמו - מאקו וכל דבר בסמארט שלה זוחל ..... לעומת הסמסונג שיש אצלי בסלון.
עיבוד התמונה הוא לא משהו (ביטלתי כל מני פיצ'רים כדי להקטין את התופעות הללו .

כאחד שאין לו כבלים ושה-TV משמשת לצפייה בעידן+ ו-2 אפליקציות אני לפעמים מתחרט שלא בחרתי אחרת ...
וגם בשירות של LG - לא ממש ידעו להגיד לי לגבי התקנת האפליקציה ולגבי הכתוביות .

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2158
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

@movieman
מסך זה מסך. אם חשבת שהוא משהו אחר אז קצת התבלבלת. היחידים שמציעים מסך + סוג של סטרימר שאפשר להחשיבו כאיכותי הם סמסונג.
ב LG נטפליקס עובד טוב למיטב ידיעתי. וגם יוטיוב...
אני מחכה למחיר טוב על C8 השנה (בלי לחץ) אבל לא בונה על זה שהמסך יהיה יותר ממסך טוב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #10 

@freedom_il
·
לא חושב שדובר פה על סטרימר. למסך יש מקלט DVB-T2, למה שזה לא יעבוד כמו שצריך? זה בהחלט אמור להיות חלק ממה ש"מסך" (זה לא מסך, זו טלוויזיה) נורמלי אמור לספק.
מצד שני, לרוב האוכלוסיה שרוכשת מסך כזה, לא באמת איכפת מעידן+, וגם אם כן, אז מקסימום קונים מקלט חיצוני או סטרימר עם תמיכה ב-DVB-T.

ArchPsion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #11 

תודה רבה על התגובה המפורטת jacko-il, לקח לי קצת זמן לחקור כמה מהדברים שציינת, למדתי כמה דברים מעניינים.

דבר אחד שעניין אותי יותר מהאחרים היה לגבי התמיכה בתקנים שונים של HDR. חקרתי קצת, ונכון, LG מהיחידים שתומכים ב dolby vision, ונכון שבינתיים יש יותר תכנים שמשתמשים בו, והוא יותר טוב מ HDR10, אבל אלא אם כן הבנתי לא נכון, HDR10+ אמור להיות יותר טוב מ DV, ורוב היצרניות תומכות בו בעיקר מכיוון שמדובר בתקן פתוח וחינמי.
זה נראה שהעולם הולך לכיוון HDR10+, וגורל DV להצטרף ל hddvd ו betamax, ואולי דווקא מה שציינת כיתרון עלול להחשב לחסרון במקרה הזה?
אני סקרן לשמוע מה דעתך בנושא.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #12 

@ArchPsion
·
+HDR10 הוא סוג של "חיקוי" של DV ונחות ממנו מבחינה טכנית. בגדול, ה- HDR10 הרגיל היה פורמט ביניים שהוציאו מהר לשוק כדי למנוע מצב בו אין אלטרנטיבה חינמית פתוחה לפורמט המתקדם יותר של דולבי. היו אמורים לצאת ישר עם הפלוס אך לא הספיקו לסגור הרבה שאלות טכניות, אז דחו את זה ורק עכשיו יצאו עם הפלוס אשר קרוב יותר ביכולות שלו לדולבי.

תהיה בטוח שאם דולבי היו משחררים את השיטה שלהם כשיטה פתוחה וחינמית כל החברות היו קופצות על המציאה, מיישמות אותה בכל הציוד ומפרסמות לנו הלקוחות בגאווה שהן תומכות בשיטה "הכי טובה בתחום". הסיבה היחידה שבגלל פיתחו את ה- HDR10 ועכשיו את ה- HDR10 פלוס היא בשביל לחסוך כסף. שלא יבלבלו אותך עם סיפורים על יתרונות טכניים כי אין שם. זה אך ורק כסף.

וכסף מדבר. תמיד. בהחלט ייתכן שבסופו של דבר מה שיהיה נפוץ יותר זה ה- HDR10 פלוס. לא יודע לומר כרגע.

ArchPsion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #13 

@jacko-il
·
מההסברים שראיתי על הטכנולוגיות השונות הבנתי שההבדל הוא במטאדטה, שם hdr10 נותן הגדרות גלובליות לכל הסרט, DV נותן לכל סצנה בפני עצמה, ו hdr10+ נותן לכל פריים בפני עצמו. יכול להיות שמה שמצאתי בא מפיהם של מבקרים לא אובייקטיבים, אבל הרושם שקיבלתי היה ש HDR10+ יותר טוב.
אני אשמח אם תוכל להרחיב למה לדעתך DV יותר טוב, או לכוון אותי למקום שאני אוכל ללמוד על זה עוד.
תודה!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #14 

@ArchPsion
·
לא יודע איפה קראת מה שקראת, אבל צריך להבין שיש הרבה "מבקרים" ברשת שלא ממש מבינים בעצמם מי נגד מי ולמה.

מבחינה טכנית, יש מגוון יתרונות לדולבי. מעבודה עם HDMI 1.4 ומעלה, דרך קידוד ב- 12ביט (במקום 10ביט ב- HDR10) ועד מיפוי צבעים/הארה (Tone Mapping) המתאם בין דרישות התכן לבין היכולות המעשיות של המסך הספציפי ועוד.

אבל עזוב, בוא לא נגלוש לדיון חדש בתוך הדיון המרכזי שלך. סיבה אחת היא מפני שכבר חפרנו על זה מכל הכיוונים בפורום. סיבה השניה היא שזה לא ממש רלוונטי כרגע מה עדיף מבחינה טכנית. בפועל, לעיניים, ה- HDR10 פלוס אמור להיות מאד דומה ליכולות של דולבי ויז'ן ולא אמורים להיות הבדלים ניכרים לעין בין השיטות, לפחות לא למשתמש הממוצע. מה שבאמת חשוב זה כפי שציינת - מה הולך להיות יותר נפוץ ומיינסטרים. לדעתי, השיטות ירוצו במקביל, לפחות בעתיד הקרוב. אחד הדגשים של דולבי לשנה הקרובה היא להנגיש עוד יותר את השיטה ולהפוך אותה עוד יותר למיינסטרים. מה יקרה ומי ינצח? רק הזמן יגיד.

מצ"ב שני קישורים, ראשון למאמר של גיל על השיטות (אמנם ההשוואה היא מול HDR10 אך יש מספיק הסברים על דולבי ומשם ניתן להבין גם מה ניסו להשיג על HDR10 פלוס שהיה חסר בשיטה החינמית הקודמת). הקישור השני הוא מאמר שפורסם ממש במקרה אתמול המראה תמונה מצב מבחינת דולבי ויז'ן בשוק - היכן הדברים נכון להיום ומהי בערך מפת הדרכים של דולבי להמשך.

https://www.hometheater.co.il/article07569.html

https://www.flatpanelshd.com/news.php?s ... 1517391561

עריכה,
וקישור שלישי - סיכום/הסבר עדכני על המצב מפי סקוט ווילקנסון, עורך פורום AVS :
http://www.avsforum.com/hdr10plus-ces-2018/

ArchPsion פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #15 

@jacko-il
·
אני רואה שהתחום הרבה יותר עמוק ממה שחשבתי בהתחלה, תודה על הקישורים והסבלנות, נראה שהעתיד הקרוב יהיה מאוד מעניין.
רק דבר אחד שלא מצאתי לו התייחסות, יש משמעות לתמיכה ב 12 ביט של DV בטלוויזיות 10 ביט? או שזה רלוונטי לעתיד שבו 12 ביט יהיה נפוץ יותר?

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”