שימוש בשנאי לרסיבר אמריקאי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5095
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 555 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

עופרפולק כתב:שנאי 500 מספיק לך
...
אל תכתוב שטויות שאין לך מושג מהן, ההספק המקסימלי הרשום על הרסיבר הוא 710W, אז מה אתה מקשקש על 500W מספיק?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

dragon כתב:
...
...
אל תכתוב שטויות שאין לך מושג מהן, ההספק המקסימלי הרשום על הרסיבר הוא 710W, אז מה אתה מקשקש על 500W מספיק?
...
נכון, אבל לא בטוח שאפשר להגיע להספק כזה, אפילו אם מגבירים ווליום עד הסוף.
סביר ששנאי של 500W יכול להספיק, במיוחד למי שלא שומע בווליום גבוה, או שומע בווליום מאוד גבוה עם רמקולים נצילים, או לדוגמה מחבר רק 5 או 7 רמקולים לרסיבר שיש לפותח השרשור.

עם זאת, בהחלט לא מומלץ לבחור בשנאי בעל הספק קטן מההספק המקסימאלי של הרסיבר.
ולו רק בשל העובדה שלא כדאי בשום אופן להגיע לאירועים רגעיים שבהם השנאי יתקרב לתקרת היכולת שלו.

eliad2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

כך בחשבון שכמה שהשנאי גדול יותר (וזול יותר) יש סיכוי שהוא יזמזם , וזה יכול להטריף..

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אה הוא 710 ? טוב צריך לפחות פי 2 ממה שכתוב
נערך לאחרונה על ידי עופרפולק ב 17/05/2019 23:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

אצלי במגבר ראיתי כתוב 240 לא זכרתי אבל קניתי את ה 500
Sony 1040
Monitor mass

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #21 

עופרפולק כתב:אה הוא 710 ? טוב צריך לפחות פי 2 ממה שכתוב
...
·
טכנאי אלקטרוניקה אחד אמר לי פעם שכדאי להכפיל את הספק המגבר / רסיבר ב-1.5 (ההספק שהוא צורך מהחשמל) וזה צריך להיות הספק השנאי - לפחות. כמקדם בטחון. אז במקרה של 710W, פקטור של 1.5 נותן בערך 1,000W. אז זה המינימום שהייתי בוחר. 3,000W זה אוברקיל, אבל לא מזיק.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

גם אני חזרתי מארצות הברית (לפני כמעט 20 שנה) עם רסיבר של YAMAHA

השתמשתי בו יותר מעשור עם שנאי ולאחר שדרוג העברתי אות לבן שלי

הבן שלי משתמש עד היום ברסיבר הזה עם שנאי

אין בעיה של תדר עבודה ואין בעיה גם עם התחנות ברדיו כי רסיברים טובים קופצים בצעדים (חצי מגה הרץ אני חושב) כך שהם מתאימים גם לתחנות האמריקאיות וגם לתחנות הישראליות

השנאי שרכשת בהחלט מספיק

אולי תרצה להוסיף לו מפסק נגיש כדי שלא יבזבז לך חשמל כאשר הרסיבר כבוי

ברוכים השבים!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #23 

molvy כתב:ואין בעיה גם עם התחנות ברדיו כי רסיברים טובים קופצים בצעדים (חצי מגה הרץ אני חושב) כך שהם מתאימים גם לתחנות האמריקאיות וגם לתחנות הישראליות
...
100 קילו-הרץ יותר נכון (במקום 200 ק"ה שזה הסטנדרד באמריקה ומאפיין למשל מקלטי רדיו לרכב, בעבר לפחות).

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

molvy כתב:גם אני חזרתי מארצות הברית (לפני כמעט 20 שנה) עם רסיבר של YAMAHA

השתמשתי בו יותר מעשור עם שנאי ולאחר שדרוג העברתי אות לבן שלי

...
·

נראה לי שמשפט המפתח כאן זה "כמעט לפני 20 שנה". הרסיברים של היום ממש לא בנויים באותה איכות בניה והשקעה כמו אלו של שנות ה 90 ולפני זה.

מגברי כוח אנלוגיים כוללים תמיד ספק כוח ליניארי שמורכב משנאי הספק אשר תוכנן לעבוד ברשת מסוימת מבחינת מתח ותדר עבודה. בסיברים מלפני 2 שנה אמנם נעשה שימוש בשנאי 60 הרץ, אבל מדובר בשנאי מאד יקר ואיכותי ולא ג'נאנק אסיאתי של היום, ולכן השנאי של פעם יכל לעבוד גם ב 50 הרץ מבלי להתאמץ או להכנס לתחום רוויה או להתקרב אליו לאזור הברך.

מבחינה טכנית, מכל צד של שנאי ישנה השראות שקולה. ההיגב ("התנגדות") של ההשראות תלוי ביחס ישר בתדר הרשת. הזרם דרך ההשראות תלוי ביחס ישר במתח ויחס הפוך בהשראות. לכן בהפעלת שנאי שתוכנן ל 60 הרץ, ברשת של 50 הרץ, הזרם דרכו בלי קשר למתח (שהוא מתוקן עי השנאי החיצוני), גדל ביחס של 6 ל 5, זה אומר 20% תוספת לזרם.

בנוסף, אותה השראות של השנאי היא השראות מעשית הכוללת תחום רוויה כאשר הזרם דרכה עובר ערך קריטי. עכשיו הכל תלוי באיכות הבניה והתכנון של השנאי של הרסיבר. אם הוא תוכנן לעבור בתחום ליניארי קרוב לאזור הרוויה, אזי עליה של 20% בזרם, תכניס אותו לרוויה. שם הוא יתחמם ויתחיל אפקט הרסני של משוב חיובי. באזור הרוויה, ההיגב של הסליל קטן, ואיתו הזרם גדל, מה שמכניס את השנאי יותר לאזור הרוויה. מצב זה עם שנאי לא מתוכנן כראוי יגרום לו להתחמם ייתר על המידה ולהשרף. נכון זה לא קורה הרבה, כי היצרנים כנראה לא לוקחים סיכון. אבל הנזק בסופו של דבר קורה.

עכשיו נעזוב את ההתחממות והנזק האפשרי. שנאי ככל שיעבוד קרוב לרוויה, הזרם דרכו יראה יותר מעוות ופחות כמו סינוס. זרם זה זורם גם דרך מעגלי היישור והסינון שנמצאים ברסיבר אלרי השנאי, מה שיעשה את עבודת הרגולציה של המתח הישר למגבר הרבה יותר קשה. יותר אדווה - יותר רעש בתטרזיסטורים ופגיעה באיכות השמע. וזה לא הכל. המיישר הליניארי כולל גשר דיודות וקבלי סינון. אחוז אדוות המתח במוצא תלוי ביחס הפוך גם הוא בתדר הרשת, ולכן גם ללא קשר לעיוות בשנאי, האדווה ב 50 הרץ עולה ב 20%. אז למעשה מעבר מ 60 ל 50 הרץ גורר עליה כפולה באדווה. בערך עליה של כ 35% לערך עבור שנאי טיפוסי, וקל מאד להראות את זה אנליטית או עי ניסוי מעשי או סימולציה.

אגב מי שחושב שאם התשובה של מרנץ הגיעה ממשהו שמבין משהו בתחום, חיי באשליה. למרץ לא אכפת אם לקוח יפעיל את הרסיבר במדינה אחרת, כי אותו לקוח פרטי לא הולך לערוך ניסוי ולכתוב סקירה על המוצר שלהם.

בו נראה מה יקרה אם בלוגר יוטיוב מפורסם או מגזין סקירות ציוד מאירופה יצור קשר עם מרנץ ויבקש מהם לשלוח לו רסיבר מדגם אמריקאי לסקירה ויציין שהוא הולך לערוך סקירה מקצועית כאשר הרסיבר יחובר דרך שנאי מתאם מתח... הם לעולם לא יסכימו לזה כמובן...

מניח שבעוד עשור כאשר כבר לא נראה יותר מגברים ורסיברים עם סמקי כוח ליניארים, וכל ההגברות יהיו CLASS D איכותיות עם ספק כוח ממותג, אז כל המוצרים יהיו אוניברסאליים מבחינת דרישות חשמל.

היום עם טרנזיסטורים בטכנולוגית GaN אפשר לבנות מגברי CLASS D עם 97% נצילות שישמעו טוב יותר מכל מגבר אודיפילי או שפורפרתי, אם תדר המיתוג גבוה מספיק ( מעל ל 2MHz), אבל בשלב זה מוצר כזה עדיין יקר מידי ולא בשל לייצור המוני.

אני בכל אופן לעולם לא שקלתי ולא אשקול להשתמש בשנאי להפעלת ציוד אודיו אמריקאי. במקרה הגרוע, אני אבנה ספק ממיר מתח שימיר גם מתח וגם תדר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

@BARBIE
·
אני מכיר חלקית את התיאוריה של ירידת הנצילות של שנאים שעובדים בתדר אחר מהמתוכנן

אבל

אני לא מתווכח עם המהנדסים של מרנץ שענו לאייל

Hi Eyal,

No, as long as the step down transformer supports the unit's power consumption spec + 10%, (781W) then you should be fine. The 50/60 Hz cycle doesn't matter at that point.

Thanks,
Marantz NA
...

עדיפנחסי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #26 

12/05/2019 9:41  
BARBIE כתב:
·

כבר כתבתי על זה כאן המון פעמים, אבל אף אחד לא מקשיב. להפעיל מוצר אלק' כמו רסיבר הכולל בין השאר ספק כוח ליניארי ושנאי המיועדים ל 60 הרץ בתדר של 50 הרץ לא מומלץ בכלל. אתה גורם לשנאי להתחמם ב 20% יותר, אתה גם מעל את האדווה של המתח למגבר באותו יחס. אתה תשמיע על איכות השמע ויותר גרוע תקצר את זמן החיים של הרסיבר.

ראה תשובה לשאלה כזאת כאן:

ואני במקרה מרצה להנדסת חשמל בתחום אלק' ההספק...

מוצר אמריקאי אם אינו אוניברסאלי, תוכנן עבור הפעלה ב 60 הרץ בלבד. שנאי רק משנה מתח ולא תדר. יש מכשירי UPS און ליין שמשנים גם תדר, אבל יקרים מידי וזה כבר לא ישתלם.

מכור את הרסיבר ותקנה חדש בארץ.

ההיפך אין בעיה. מוצר 50 הרץ יעבוד ויאריך חיים בתדר 60...
...
מקפיץ בעקבות קנייה של רסיבר בארה"ב.
קראתי ברשת רבות, ישנן דעות שונות. נראה שהרבה תלוי בספק הפנימי של הרסיבר.
אחת הדעות הנפוצות היא שגם היחס בין המתח לתדירות חשוב:
עדיף לקנות שנאי ל100v כי 100v/50hz זה אותו יחס כמו 120v/60hz
דעתך?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”