על תופעות הלוואי של החיסונים מול תופעות הלוואי של אלו שלא מחסנים - מומלץ(i)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3361
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 411 פעמים

שרשור שלא נקרא #271 

12/01/2023 8:35  
(G) כתב:
"תאוריות הארץ השטוחה" :D
רוב האנשים לא מבינים כלל את המודל הגיאוצנטרי. הם חושבים שזה דיסק בחלל עם מים זורמים החוצה.
העיקר לזרוק דברים באוויר ללא ידע מוקדם.

קונספירציות או לא, תמיד להטיל ספק ולחקור בעצמך.
...

כנראה שגם אתה לא מבין, כיוון שהמודל הגיאוצנטרי ותיאורית "ארץ שטוחה" הם שני דברים שונים לחלוטין.

בכל מקרה, "תמיד להטיל ספק ולחקור בעצמך" - הבעיה היא שאנשים שמטילים ספק בכך שכדור הארץ עגול ונע במסלול סביב השמש לא הולכים ללמוד פיזיקה, מתמטיקה ואסטרונומיה במשך שנים ואז מנסים להפריך את התיאוריות האלה, הם פשוט צופים בכמה סרטונים מטומטמים ביוטיוב ואז טוענים שהם "חקרו בעצמם" את הנושא.

Batnun

.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2260
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שרשור שלא נקרא #272 

"הבעיה היא שאנשים שמטילים ספק בכך שכדור הארץ עגול ונע במסלול סביב השמש לא הולכים ללמוד פיזיקה, מתמטיקה ואסטרונומיה במשך שנים ואז מנסים להפריך את התיאוריות האלה, הם פשוט צופים בכמה סרטונים מטומטמים ביוטיוב ואז טוענים שהם "חקרו בעצמם" את הנושא"

זו הטענה הכי טובה שלך? (כנראה שכן)
יש כל כך הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER, לא שמעת עליהם מעולם כי לא נותנים להם במה בטלויזיה.

ממליץ לך בחום לצפות בסרט דוקו "THE PRINCIPLE": אפילו הקונצנזוס לא סגור על עצמו

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3361
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 411 פעמים

שרשור שלא נקרא #273 

13/01/2023 9:33  
(G) כתב:
"הבעיה היא שאנשים שמטילים ספק בכך שכדור הארץ עגול ונע במסלול סביב השמש לא הולכים ללמוד פיזיקה, מתמטיקה ואסטרונומיה במשך שנים ואז מנסים להפריך את התיאוריות האלה, הם פשוט צופים בכמה סרטונים מטומטמים ביוטיוב ואז טוענים שהם "חקרו בעצמם" את הנושא"

זו הטענה הכי טובה שלך? (כנראה שכן)
יש כל כך הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER, לא שמעת עליהם מעולם כי לא נותנים להם במה בטלויזיה.

ממליץ לך בחום לצפות בסרט דוקו "THE PRINCIPLE": אפילו הקונצנזוס לא סגור על עצמו
...

אשמח אם תביא דוגמאות ספציפיות מהקבוצה של "הרבה אנשי מחקר, דוקטורים, פרופסורים ופיזיקאים שהם FLAT EARTHER" :roll:

מצחיק שאחרי שאני משתמש בהגדרה "סרטונים מטומטמים ביוטיוב" הדוגמא שלך להפרכה היא... סרטון מטומטם (ופיראטי) ביוטיוב :lol:

Batnun

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #274 

12/01/2023 8:35  
(G) כתב:
קונספירציות או לא, תמיד להטיל ספק ולחקור בעצמך.
...
הרבה אומרים את המשפט הנ"ל, אבל הוא פשוט לא מעשי (ובעצם, בלתי אפשרי) ולכן לא המלצה טובה לחיים.
לגבי להטיל ספק אני מסכים, אבל הבעייה היא עם "לחקור בעצמך".
אין שום דרך לבן אדם מהשורה לחקור בעצמו נושאים, חוץ מכאלה שהוא במקרה בקיא בתחום הרלוונטי, אבל נדיר מאוד שתהיה מומחה.
הדרך הנכונה להתנהל בחיים זה לבחור את המומחים (בני אדם ספציפיים, או גופים מאורגנים) שבהם אתה נותן מידה של אמון שהם יודעים על מה הם מדברים ולא מחרטטים אותך. גם הבחירה הזו היא לא דבר פשוט, ועובדה שיש כל מיני אנשים שתופסים לעצמם גורואים מטורללים, אבל היא עדיין יותר מעשית מ"לחקור נושאים בעצמך".
קח את נושא החיסונים לדוגמא. אין לי השכלה ביולוגית מעבר לבי"ס תיכון, לא כל שכן, אפשרות לבצע מחקר בעצמי.
בחרתי לקבל את מה שרוב הרופאים אומרים.
מדוע אני מקבל את סמכות הממסד הרפואי? כי בגדול הוא סיפור הצלחה אדיר, הכי גדול שהיה באנושות. את זה רואים מעצם הגדלת תוחלת החיים (ושיהיה ברור, אני מתייחס לתוחלת החיים הבריאים בה אדם מתפקד עצמאית). בטוח שהיו המלצות מוטעות לאורך הדרך, אבל היו הרבה יותר המלצות טובות מאריכות חיים בריאים.
13/01/2023 9:33  
(G) כתב:
...
זה פשוט לא נכון.
אתה טוען פה טענה חריגה, ולכן אם אינך מבסס אותה בעובדות, זה נשאר בגדר חירטוט.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”