עזרה בבחירת דרייברים balanced armature לבניית custom iem

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
arielcvan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אהלן.

אני מתכוון לבנות אוזניות מה שנקרא custom iem ולצורך זה צריך להחליט איזה דרייברים לשים בהם.

התצורה שכרגע אני חושב עליה היא בין 4 ל6 BA.
כאשר ההתלבטות העיקרית שלי האם להזמין "ערכת דרייבים" של knowles (שלפי הבנתי הם מובילים את התחום), או לקנו אוזניות ולפרק מהם את הדרייברים.

אוזניות אופציונליות לפירוק - KZ AS10 (עלות של כ140 של) 5 דרייבים שלא ממש הצלחתי להבין מי היצרן.

סטים יעודיים:

Knowles עם 4 דרייברים. 335 שקל

₪ 335.21 19%OFF | 2pcs Knowles GV-32830 Quad Balanced Armature Driver BA Driver Speaker Receiver DIY IEM
https://s.click.aliexpress.com/e/oT3ZaNOg

Bellsing עם 6 דרייברים. 250 שקל

₪ 250.71 19%OFF | 2PCS Bellsing 10013 Balanced Armature Driver 6 Way BA Full Range Receiver Custom IEM Hearing Aid Speaker
https://s.click.aliexpress.com/e/B2bfrD0k

התלבטות העיקרית בין לקנות אוזניות ולפרק לבין לקנות את הדרייברים היא שאוזניות כבר עברו כייול לעומת הדרייברים שחלקם מגיעים עם קרוסאובר וחלקם לא.

אשמח לשמוע את דעתכם ואם יש המלצות על כיוונים אחרים אשמח לשמוע.
תודה :)

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 936 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

ב HEAD-FI יש DIY שלם בנושא:
https://www.head-fi.org/threads/home-ma ... 8/page-707
למרות שהם בפועל בכמה אשכולות DIY ממש התעקשו שאתחיל לקרוא אשכול בן 15שנה (עם מאות דפים) מהדף הראשון במקום לענות לי על שאלות.
תשאל שם ותראה באיזה אתגר מדובר.
*אישית אני לא מכיר DIY של אזניות כפתור
*אין לי גם זמן ל DIY למרות שתכננתי מלא!

תפרסם תוצאות בבקשה כשיהיו לך.

arielcvan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

היי קודם כל תודה.
אני מכיר היטב את האשכול הזה.. הבעיה היא א. שזה אשכול עם המון שיח שהתפתח להמון כיוון וקשה לדלות מתוכו את התשובות שאני מחפש. וב. שאין שם התייחסות למשל לפירוק אוזיות מכיוון שאוזניות עם 5 ba במחיר כזה, זה דבר יחסית חדש.

אצמצם את השאלה שלי האם כדאי להשקיע בknowles ולהתאים להם קרוסאובר. או שאפשר לסמוך על האיכות של kz וחבריו.

מבחינת הקושי, לא מאוד מפחיד אותי.. מייחס לעצמי חוש טכני טוב מאוד.
העבודה הקשה באמת היא למצוא את החומרים המתאימים בלי לקנות סטים מוכנים שעולים כבר מאות עד אלפי שקלים..

ערב טוב

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

היי אריאל.

לא בדוק ברור מה המטרה של הפרויקט שלך...
1. האם אתה מהנדס מוכשר ובא לך לאתגר את עצמך ?
2. האם אתה מנסה להגיע לסאונד מדהים בעלות נמוכה דרך DIY?

בשני המקרים החלק הכי חשוב בכל IEM זה הקרוס!! כמו בבניית רמקולים האלמנטים חשובים ..אבל (!!) אם הקרוס לא מדוייק בול אז הסאונד לא יהיה טוב.
בכדי לבנות קרוס נכון צריך הרבה ידע וגם ציוד מדידה מתאים.
יש סיבה שאוזניות EIM יקרות עולות K$ - רמת הדיוק והזמן שמוקדשת לבניית קרוס טוב היא עצומה.

מעבר לזה - כל חלק משפיע על הסאונד אפילו מרמת הכבל ועד הטיפ.

יש יצרנים שמספקים פילטרים שבעזרתם "מכוונים" את חתימת הצליל. ידוע גם שכל טיפ ל IEM נשמע אחרת... והכי חשוב לדעת שהאוזן שלנו היא כמו טביעת אצבע - שונה אצל כל אחד. בגלל זה יש המון סוגי אוזניות.
אם תבדוק חברה שנקראת InEar ואוזניה שלהם שנקראת Profile 8 תראה את המיוחדות שלהם בבניית קרוס דינמי שאפשר לשנות בו "פריסטים" לכיונון הסאונד.

זמין להתיעצות.

יעקב.
054-9333389

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”