עזרה בבחירת פתרון עידן+ ל legacy set up

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
nemugi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

היי לכולם.

ברשותי setup ישן (לא הראשי...) שמבוסס על יציאות קומפוננט (לא קומפוזיט): טלוויזיה (בלי קליטה מובנית) ורסיבר שנתקבלו בחינם + מחשב מולטימדיה ישן מבוסס לינוקס.

אני מעוניין להוסיף קליטת DVB-T2 ל setup. האפשרויות שאני רואה:

1. ממיר DVB-T2 עם יציאת קומפוננט. באינטרנט הישראלי ראיתי רק דגם אחד כזה וגם הוא לא נמכר ולא נסקר, אז לא יודע מה לחשוב עליו (Mueller ML250-FIX). האם פספסתי דגמים אחרים?

2. לקנות קופסת המרה מ HDMI ל YPrPb. לא רכיב זול, לצערנו.

3. להשתמש במקלט USB DVB-T2. אני חושש שאיכות הקליטה לא תהיה טובה ו/או התמיכה בלינוקס לא תהיה טובה.

4. לוותר ולקנות ממיר DVB-T (או לנסות גם לשנורר ממיר ישן ממי שאין לו צורך בו), כי אם כבר לגסי אז עד הסוף.

5. לוותר ולקנות ממיר DVB-T2 עם יציאת קומפוזיט ולראות ב 480p.

6. לוותר בכלל...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

nemugi כתב:היי לכולם.

ברשותי setup ישן (לא הראשי...) שמבוסס על יציאות קומפוננט (לא קומפוזיט): טלוויזיה (בלי קליטה מובנית) ורסיבר שנתקבלו בחינם + מחשב מולטימדיה ישן מבוסס לינוקס.

אני מעוניין להוסיף קליטת DVB-T2 ל setup. האפשרויות שאני רואה:

1. ממיר DVB-T2 עם יציאת קומפוננט. באינטרנט הישראלי ראיתי רק דגם אחד כזה וגם הוא לא נמכר ולא נסקר, אז לא יודע מה לחשוב עליו (Mueller ML250-FIX). האם פספסתי דגמים אחרים?

2. לקנות קופסת המרה מ HDMI ל YPrPb. לא רכיב זול, לצערנו.

3. להשתמש במקלט USB DVB-T2. אני חושש שאיכות הקליטה לא תהיה טובה ו/או התמיכה בלינוקס לא תהיה טובה.

4. לוותר ולקנות ממיר DVB-T (או לנסות גם לשנורר ממיר ישן ממי שאין לו צורך בו), כי אם כבר לגסי אז עד הסוף.

5. לוותר ולקנות ממיר DVB-T2 עם יציאת קומפוזיט ולראות ב 480p.

6. לוותר בכלל...
...
לפעמים כניסות component יכולות לעבוד גם ב-composite. נסה לחבר לכניסת ה-Y ולראות אם זה עובד (אם זה לא עובד אתה עדיין תראה תמונה אבל בשחור-לבן, במקרה כזה אתה יכול אולי לבדוק אם יש מתאמים מ-composite ל-component).
הייתי בודק את האפשרות של USB - אפשר לקנות אותם ב-ebay סביב 60₪ כולל משלוח אז אין לך המון מה להפסיד. אמורה להיות תמיכה בלינוקס החל מגרסה 4.6.
לגבי שימוש ב-DVB-T ישן - אין יותר מידי בעיה אלא אם חשוב לך מאוד לראות את ערוץ 20 או ערוץ 33. הסיבה היחידה שבד"כ רוצים לקלוט את ה-MUX החדש הוא בשביל כאן 11HD, אבל לא נראה לי שהטלויזיה שלך תומכת ב-HD בכל מקרה.

KodiMaster
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404
קיבל תודות: 83 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

הכי פשוט לקנות סטרימר של אנדרואיד, עליו להתקין קודי ועל הקודי להתקין את הרחבת הערוצים הישראלים.
ככה תוכל לצפות בערוצים באיכות HD ולקבל גם VOD עשיר.
הנה הוראות איך להתקין את ההרחבה: https://kodibeginner.com/install-israel ... nnels-kodi

nemugi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #4 

NegativeIQ כתב:
...
...
לפעמים כניסות component יכולות לעבוד גם ב-composite. נסה לחבר לכניסת ה-Y ולראות אם זה עובד (אם זה לא עובד אתה עדיין תראה תמונה אבל בשחור-לבן, במקרה כזה אתה יכול אולי לבדוק אם יש מתאמים מ-composite ל-component).
הייתי בודק את האפשרות של USB - אפשר לקנות אותם ב-ebay סביב 60₪ כולל משלוח אז אין לך המון מה להפסיד. אמורה להיות תמיכה בלינוקס החל מגרסה 4.6.
לגבי שימוש ב-DVB-T ישן - אין יותר מידי בעיה אלא אם חשוב לך מאוד לראות את ערוץ 20 או ערוץ 33. הסיבה היחידה שבד"כ רוצים לקלוט את ה-MUX החדש הוא בשביל כאן 11HD, אבל לא נראה לי שהטלויזיה שלך תומכת ב-HD בכל מקרה.
...
אין לי ממיר קומפוזיט גם כן ואני לא מתלהב לקנות.
יש המלצה על USB? נשמע לי אופציה טובה עם אנטנה חיצונית כל עוד הסיפור עם הכתוביות והתמיכה לא יהיה בלאגן.

הטלוויזיה דווקא ממש טובה ומודרנית בסה״כ (42״, הקומפוננט הוא כניסת הלגסי שלה. תומכת HD...)

קיבלתי אותה כתרומה כי יש איתה בעיה עם הסאונד ואין למה לתקן. עבור הסט-אפ שלי זה מושלם כי גם ככה הסאונד יוצא דרך הרסיבר - אבל מה שזה אומר שאין לי שימוש בממיר המובנה אם קיים.
·

nemugi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #5 

@KodiMaster
·
אם אני צופה דרך הרשת אז גם ככה אני יכול פשוט להתקין קודי על מחשב המולטימדיה שלי. אבל אני לא מתלהב בגלל איכות החיבור שם. לכן אני גם קצת פחות מתלהב מהאופציה של ה usb כדי לא לייצר תלות במחשב המולטימדיה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”