סלקום פייבר עם ראוטר פרטי - הצלחה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
zubidoc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: אלכסיי
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #16 

29/10/2021 22:59  
shmizan כתב:
סיבים של סלקום על תשתית בזק עולה כמו סיבים של סלקום על תשתית סלקום?
...
כן, מה שהם מפרסמים באתר, לא משנה אם התשתית של בזק או של אנלימיטד. עם מגבלה אחת: בסלקום עם התשתית של בזק (המקרה שלי) לא ניתן לקבל מהירות 300. סלקום מסבירים שזה מכיוון שבזק תומכים רק במהירויות של 600 ו- 1000.

Kwodolemiatolis
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

רציתי לנסות את סלקום עם ציוד משלי (כרגע אני מחובר ל015, תשתית Unlimited עם מודם Nokia G-010G-Q שרכשתי מהם וראוטר משלי). במוקד המכירות של סלקום, גם בצ'אט ווטסאפ וגם בטלפון, אמרו שאין שום בעיה כל עוד הראוטר עומד בתנאים די בסייסים (תעבורה של ג'יגביט, אפשרות להתחבר בWAN עם DHCP או PPPoE), הטכנאי יגיע עם מתאם מתאים. סגרתי על עסקה והזמינו לי טכנאי כבר להיום. הטכנאי התקשר והסביר שזה פשוט לא אפשרי ויש איזושהי בעיה מערכתית, האופציות היו או ניתוק או חיבור עם ראוטר סלקום (שאין לו אפשרות לתפקד כמודם/bridge) ושום הסברים מצידי לא עזרו. הטכנאי הדגיש שתפקיד אנשי המכירות הוא למכור...

אנסה היום לקבל פיצוי על הבזיון הזה.

zubidoc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #18 

04/11/2021 10:10  
Kwodolemiatolis כתב:
רציתי לנסות את סלקום עם ציוד משלי (כרגע אני מחובר ל015, תשתית Unlimited עם מודם Nokia G-010G-Q שרכשתי מהם וראוטר משלי). במוקד המכירות של סלקום, גם בצ'אט ווטסאפ וגם בטלפון, אמרו שאין שום בעיה כל עוד הראוטר עומד בתנאים די בסייסים (תעבורה של ג'יגביט, אפשרות להתחבר בWAN עם DHCP או PPPoE), הטכנאי יגיע עם מתאם מתאים. סגרתי על עסקה והזמינו לי טכנאי כבר להיום. הטכנאי התקשר והסביר שזה פשוט לא אפשרי ויש איזושהי בעיה מערכתית, האופציות היו או ניתוק או חיבור עם ראוטר סלקום (שאין לו אפשרות לתפקד כמודם/bridge) ושום הסברים מצידי לא עזרו. הטכנאי הדגיש שתפקיד אנשי המכירות הוא למכור...

...
מאוד מוזר. אצלי גם אנשי המכירות וגם הטכנאי היו מאוד נחמדים ולא עשו בעיות. הטכנאי אומנם שאל מה אני רוצה, ראוטר או מתאם מדיה. אמרתי לו שביקשתי מתאם ושיש לי ראוטר טוב משלי. הטכנאי לא התנגד, התקין לי את מתאם, בדיוק כמו אצלך, Nokia g-010-q, עשה הפעלה דרך המוקד שלו, בדק שהכל עובד, בדק מהירות. וזהו. מה שכן, הוא לא עזר להגדיר את הראוטר שלי, רק נתן את שם המשתמש ואת הסיסמה.
אם לא אכפת לך מהגודל של הראוטר שלהם, אתה יכול לקחת אותו, רק תוודא שאתה לא משלם עליו. לי עוד בהזמנה אמרו שאם לא יהיה לטכנאי את המתאם מדיה, יתקין לי את הראוטר של סלקום ללא עלות, באותם תנאים כמו המתאם.
אם ישימו לך את הראוטר שלהם במקום המתאם, לא נורא, אפשר להשתמש בו רק כמודם גם ללא מצב Bridge. הרי יש לו יציאות קויות LAN, אז חבר את הראוטר שלך לאחת מהן ופשוט אל תפעיל את הרשת האלחוטית בנתב שלהם או תכבה אותה לגמרי, אם יש כזו אפשרות בהגדרות.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

04/11/2021 10:10  
Kwodolemiatolis כתב:

...
יש לי סיפור די דומה.
אני ב-015 (נוראיים) עם המודם נוקיה, רק שהוא מסופק לי בחינם (כנראה הם התחילו לדרוש תשלום רק לאחרונה?).
במכירה של סלקום אין בעיה להתחבר עם ראוטר "זר" לדבריהם, אבל הטכנאי בפועל לא יודע לעשות את זה (אני לא חושב שבאמת יש תקלה - מדובר פשוט בחוסר מקצועיות מטורף של הטכנאים שהם מעסיקים).
כשהגיעו להתקין אצלי, הוא ניסה במשך 4 שעות להתקין את הנוקיה הקטן שבכלל לא היה אצלו כשהוא הגיע (אין תקשורת בין המכירות לטכנאים מסתבר). בסוף לא הותקן כלום ונשארתי עם אנלימיטד.
לאחרונה אני רואה שאולי ניתן לעבוד עם הראוטר שלהם בנוסף לראוטר הפרטי, אם מכבים בו את ה-DHCP, ושמים את הראוטר הפרטי ב-DMZ.
לא אלגנטי אבל יכול לעבוד. אני מחכה לתשובה בנושא הזה: viewtopic.php?f=62&t=365584&start=30, שם פותח השרשור עשה מה ש-@zubidoc הציע ונתקע מאחורי double NAT, אז זה עוד דורש בדיקה.

Kwodolemiatolis
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #20 

תודה לשניכם על ההתייחסות.
זה שאפשר לעבוד עם ראוטר שלהם בנוסף לקיים ברור לי, אבל זה מסבך את ההגדרות ואני לא רוצה להסתמך על הציוד שלהם. בראוטר שלי יש קושחה dd-wrt, כל מיני הגדרות לפתיחת פורטים, wake on lan, טווחי IP בDHCP, כיבוי UPNP, הגדרות לIP קבוע לחלק מהמחשבים, כל מיני משחקים עם הגדרות wi-fi ועוד דברים שלא עולים לי עכשיו לראש. וכל זה עובד באופן יציב לחלוטין כבר שנים. אז ממש לא בא לי להעביר את כל זה לראוטר לא ברור של סלקום ולקוות שהכל יעבוד כמצופה.

בדרך כלל אחרי שהחברות הללו שמועות את המילה "ניתוק" מפיו של לקוח כל מיני דברים שלא היו אפשריים בעבר הופכים לאפשריים, מין קסם כזה. אבל הפעם זה לא עבד והם רק הציעו לי לנסות לעבוד עם ראוטר של סלקום עם איזושהי הנחה על שכירות עד ש"הבעיה" תיפתר. אז יכול להיות שזה משהו יותר רציני מאשר סתם בורות של טכנאים.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

@Kwodolemiatolis אני חושב שלא הבנת אותי כראוי.
כשכתבתי "לאחרונה אני רואה שאולי ניתן לעבוד עם הראוטר שלהם בנוסף לראוטר הפרטי, אם מכבים בו את ה-DHCP, ושמים את הראוטר הפרטי ב-DMZ." התכוונתי לחקות מצב bridge בו הראוטר שלהם מתפקד כמודם בלבד, ולשמר את כל הפונקציונליות המלאה של הראוטר שלך.
אם היית מסתכל בשרשור שקישרתי אליו היית רואה שזה מה שפותח השרשור מנסה לנסות, וגם בהודעה האחרונה שלי שם, כתבתי שמישהו שהצליח (אמנם עם בזק פייבר אבל באותו ציוד).

בנוגע לבורות הטכנאים, אני רק יכול לתת את ההשקפה שלי:
אם חלק מאוד מאוד קטן מהחברים כאן, עדיין (בימים אלה) כן מצליח לקבל מודם נוקיה שעובד כראוי במקום ראוטר, ואני שמעתי מפי הטכנאי שהיה אצלי שאין לו מושג איך להגדיר את זה, ואחרי שראיתי אותו מתמודד עם המוקדים הטלפוניים שלהם כ-4 שעות , שבסופן גם לי נמסר שיש "תקלה", אני נוטה להאמין שבסה"כ מדובר בהגדרות שצריך לקבע, והרוב המוחלט של בעלי המקצוע בשרשרת (מהטכנאים עד לשירות הטלפוני במוקדים שלהם) פשוט לא יודעים איך.

Kwodolemiatolis
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #22 

מקודם רק רפרפתי אבל עכשיו זה באמת ברור לי יותר.
מעניין אותי לדעת קצת יותר לעומק על ההשלכות של הכנסת ראוטר פרטי לDMZ, איך זה ישפיע על הרשת עברוה הוא gateway? האם גם בתוכה כל הפורטים נפתחים? מה שלא ציינתי בפוסט קודם הוא שבעצם יש לי שני ראוטרים, אחד פיזי ואחד וירטואלי מאת pFsense שמתפקד גם כשרת OpenVPN ומנהל רשת נפרדת של שלושה מכונות וירטואליות שניתן לגשת אליהן מבחוץ. אז כדי לגשת אליו מבחוץ אם אני מבין את ההגיון גם הוריטואלי צריך להיות בDMZ או לפחות עם פורטים רלווטיים פתוחים בראוטר של סלקום. בקיצור זה כאב ראש והסתמכות יתר על גרוטאה העלומה של סלקום...

zubidoc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #23 

04/11/2021 14:51  
Kwodolemiatolis כתב:
מקודם רק רפרפתי אבל עכשיו זה באמת ברור לי יותר.
מעניין אותי לדעת קצת יותר לעומק על ההשלכות של הכנסת ראוטר פרטי לDMZ, איך זה ישפיע על הרשת עברוה הוא gateway? האם גם בתוכה כל הפורטים נפתחים? מה שלא ציינתי בפוסט קודם הוא שבעצם יש לי שני ראוטרים, אחד פיזי ואחד וירטואלי מאת pFsense שמתפקד גם כשרת OpenVPN ומנהל רשת נפרדת של שלושה מכונות וירטואליות שניתן לגשת אליהן מבחוץ. אז כדי לגשת אליו מבחוץ אם אני מבין את ההגיון גם הוריטואלי צריך להיות בDMZ או לפחות עם פורטים רלווטיים פתוחים בראוטר של סלקום. בקיצור זה כאב ראש והסתמכות יתר על גרוטאה העלומה של סלקום...
...
לפני שהתחברתי לסלקום, הייתי בבזק עם הראוטר שלהם שעבד אצלי כמודם בלבד (wi-fi כבוי) ועם אותו הראוטר הפרטי שבו אני משתמש גם היום.
הראוטר שלהם (בזק, סלקום) משמש רק כקו אינטרנט ולא אמור להפריע לך בכלום. אם הראוטר שלך עובד ב- DHCP, לא תצטרך לגעת בהגדרות, הכל אמור להמשיך לעבוד בדיוק כמו שהיה לפני, עד כמה שאני יודע. לפחות במקרה שלי הראוטר של בזק או המתאם של סלקום לא השפיעו בשום דרך על הרשת הביתית שלי.
אם אתה מתחבר לסלקום דרך מתאם מדיה, אתה כן צריך לשנות הגדרות בראוטר שלך: להגדיר סוג התחברות כ- PPPoE (חייגן). בבזק הראוטר שלי עבד ב- DHCP, בסלקום נאלצתי לשנות ל- PPPoE ולא השתנה דבר ברשת הביתית שלי.
אני במקומך כנראה הייתי מתקין את הראוטר שלהם, לא מנתק עדיין את הספק הקיים, בודק האם הכל עובד אצלי כרגיל, ואם לא, מתנתק מסלקום וחוזר להשתמש במה שהיה.
או אולי תעבור לספק אחר :)

zubidoc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #24 

04/11/2021 13:18  
shmizan כתב:
@Kwodolemiatolis אני חושב שלא הבנת אותי כראוי.
כשכתבתי "לאחרונה אני רואה שאולי ניתן לעבוד עם הראוטר שלהם בנוסף לראוטר הפרטי, אם מכבים בו את ה-DHCP, ושמים את הראוטר הפרטי ב-DMZ." התכוונתי לחקות מצב bridge בו הראוטר שלהם מתפקד כמודם בלבד, ולשמר את כל הפונקציונליות המלאה של הראוטר שלך.
אם היית מסתכל בשרשור שקישרתי אליו היית רואה שזה מה שפותח השרשור מנסה לנסות, וגם בהודעה האחרונה שלי שם, כתבתי שמישהו שהצליח (אמנם עם בזק פייבר אבל באותו ציוד).

בנוגע לבורות הטכנאים, אני רק יכול לתת את ההשקפה שלי:
אם חלק מאוד מאוד קטן מהחברים כאן, עדיין (בימים אלה) כן מצליח לקבל מודם נוקיה שעובד כראוי במקום ראוטר, ואני שמעתי מפי הטכנאי שהיה אצלי שאין לו מושג איך להגדיר את זה, ואחרי שראיתי אותו מתמודד עם המוקדים הטלפוניים שלהם כ-4 שעות , שבסופן גם לי נמסר שיש "תקלה", אני נוטה להאמין שבסה"כ מדובר בהגדרות שצריך לקבע, והרוב המוחלט של בעלי המקצוע בשרשרת (מהטכנאים עד לשירות הטלפוני במוקדים שלהם) פשוט לא יודעים איך.
...
רציתי רק להבהיר לגבי "הגדרה" של מתאם מדיה. זהו מכשיר די "טיפש" ולא דורש הגדרה בכלל, בדומה ל- switch, פשוט מדליקים וזה עובד.
הטכנאי רק מתקשר למוקד ומוסר להם את כתובת ה- MAC של המתאם (רשום על המכשיר ועל האריזה). לפי ה- MAC adress הקו נרשם על שם הלקוח וכך הלקוח מזוהה בסלקום. הייתי עד לתהליך הזה. במקרה שלי הטכנאי חיכה על הקו כרבע שעה עד שענו במוקד, הקריא את כתובת ה- MAC של המתאם וכעבור 3 דק' בערך היה קו.
בעיקרון ממש לא מסובך. לא ברור למה הטכנאים או אולי המוקד עושים מזה כזה סיפור.....

Kwodolemiatolis
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #25 

הטענה שלהם היא שיש איזושהי תקלה מערכתית, ובגלל זה הם לא יכולים להשתמש במתאם (אני חושב שיותר נכון לקרוא לזה מודם במקרה של נוקיה) אלא רק עם ראוטר שלהם (שכמובן יש בתוכו גם מערכת של מודם). זה שמתאם לא דורש שום הגדרות מצידי אני יודע, כך אני מחובר עכשיו עם 015 כשהWAN של הראוטר שלי על DHCP. את המצב של כפל ראוטרים זה מה שאני רוצה למנוע.

kostya555
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: Kostya
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #26 

הוט יושבים על תשתיות של סלקום
נותנים HOTBOX5 שלא ניתן להפוך אותו לבריג'

השאלה האם הציוד שרשום פה יעבוד גם לי על הוט? או שלא ידוע?
או אולי יש פתרונות אחרים לצאת ל-IP public?

תודה

UBS1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

במהירויות כאלה מעל 300 הראוטר מהווה צוור בקבוק בעת בדיקת המהירות -כי המעבד / אחסון שלו לא מסוגל לייצר פקטות בקצב מספק.

אני מקבל בax88u שלי 200-300 מקסימום אבל מהNANOPI R4S שזה דומה לresberry pie אני מקבל 960 אפילו במקרים מסויים,
בשיתוף עם אתר בדיקה ספציפי של הוט באיזור המרכז (לא זוכר בדיוק איזה מספר סניף בookala)

‏אין לראוטר בעיה להעביר מהירויות כאלה דרכו, אבל כשהוא צריך לייצר את הקצב הזה הוא לא מסוגל...

עריכה:
בסלקום אין Double NAT מומלץ מאוד !

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”