מחפש מגבר אוזניות שיהיה התאמה טובה לGrado ps1000

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
dimaou פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום,

אני מחפש מגבר אוזניות (אפשר שולחני אבל לא ענק) שיהיה מוצלח בהתאמה שלו לGrado ps1000 (המקורי לא החדש E) שנחשבות יחסית לבהירות. כרגע משתמש בdac נייד fiio k3 שקניתי השבוע לבדיקה (או עד שאחליט על dac אחר, יש סיכוי שבעתיד אוסיף dac שולחני שיהיה לא נייד וכנראה יותר יקר). טווח המחירים הרצוי שחשבתי עליו הוא בין 500 ל1500 ש"ח. אני מחפש משהו שייתן קצת חום לgrado אבל לא ישפיע לרעה על הsoundstage שלה (שעדיין יהיה רחב ולא ממורכז). משהו שאולי ישבח את הפירוט שיש לאוזניה, אולי יאזן את הגבוהים ובכללי שיהיה נעים לשמוע איתה. חבר המליץ לי ללכת לכיוון של מגברי מנורות אבל לא רצה לקחת סיכון ולהמליץ לי על משהו ספציפי כי ההתאמה זה הדבר הכי חשוב (יצא לי לשמוע אצלו בסטודיו דברים אחרים ואז הבנתי את הכוונה שלו). אשמח אם יש כיוון למשהו שלא מנורה. הכי חשוב לצערי שזה יהיה מחנות בארץ ובתקווה משהו שלא אצטרך לחכות הרבה זמן כדי שיגיע.
תודה לכל מי שיציע דעה.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אני חושב שאתה מגזים בהערכה שלך לכמה מגבר יכול להשפיע על הסאונד של האוזניה. אם יש לך בעיה עם תגובת התדרים שלה, הפתרון הכי טוב זה EQ.

dimaou פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

אז גם מילה טובה וגם המלצה שאולי חשובה לבעלי אוזניות Grado .
רציתי להגיד תודה ליעקב מהחנות Hifi connect (ידוע באתר כ @kse1500) שפנה אלי באופן פרטי כי הוא התעניין להבין מה מפריע לי עם אוזניות הGrado שלי.

חלק מהתיאורים שלי לגבי הסאונד של האוזנייה קצת הפתיעו אותו (כי הוא זכר אותם אחרת) והוא החליט באותו יום להשאיל אוזנייה זהה ולבדוק מרחוק (שלח לי גם תמונה שלו עונד אותם).
קבענו שהוא יתקשר אלי למחרת עם מסקנות. למחרת הוא הציע לי לבדוק משהו שקשור לסוג בנייה של האוזניות.
הוא אמר לי לא לפחד ממה שהוא הולך להמליץ לי לנסות. אמר לי שהוא תמיד עוסק בתיקון וגם בהרכבת אוזניות ונתקל בדברים דומים.
הוא נתן לי הסבר רקע על אוזניות והפדים שלהם שמשמשים כמערך תהודה ומסקנות שהוא חושב על האוזניות.
כבדיקה הוא אמר לי להקשיב לאוזניות ותוך כדי ללחוץ על האוזניות כדי לקרב את הדריוורים שלהם לאוזן. שאל אותי האם הסאונד משתנה בזמן שאני עושה כך. וכן, תמיד ידעתי שהסאונד משתנה לטובה כאשר אני עושה כך וכך עניתי לו.
הוא הסביר לי איך בנויה הקשת של הgrado ואמר שהיא מיועדת שיכוונו אותה תמיד כדי להתאים אותה לכל ראש בנפרד.
במקרה של האוזניות שלי אז בין כל שליש אורך של הקשת אפשר לקפל אותם בקלות (בחיים לא ידעתי שזה כזה קל). רצוי שיישבו סימטרית ורצוי לכוון אותם למרחק שבו הסאונד נשמע הכי טוב לאוזן. הוא ביקש ממני להתקשר אליו שוב ולומר לי את המסקנות שלו.
אז ניסיתי לשחק עם זה וכיוונתי את האוזניות שיישבו יותר לחוץ ושמעתי כך כ20 דקות.
כשחזרתי אליו אמרתי לו שהסאונד השתנה ממש לטובה ולמעשה הסאונד נשמע מלא יותר וניתן להבחין בהרבה יותר פרטים. כמובן שהסאונד נשמע נעים יותר לאוזן ופחות הדגשה של גבוהים ובאסס.
בקטעים מסוימים שהייתי משווה בין אוזניות In-ear שלי לgrado אז תמיד הייתי מרגיש (אין לי את התיאור הנכון) שיש חלל אוויר שחותך את הסאונד ועכשיו זה נעלם.
הוא הסביר לי שכנראה בגלל איכות או צורת הבנייה של האוזנייה, כאשר היא לא יושבת בצורה נכונה הדריוורים רחוקים מהאוזן, אז נוצר המצב הזה שגם מעלים את כל הmids ומדגיש את הצדדים הקיצוניים בסקאלה (היה כאן הרבה פירוט וזה מה שזכרתי בעיקר).
אז אמנם לא התחדשתי במשהו חדש אבל עכשיו אני מתחיל להבין יותר איך האוזניות האלה אמורות להישמע וכמובן הם כבר יושבים לי טוב על הראש ולא מחליקות לי כל הזמן.
בכל אופן, כאשר אחשוב על להשתדרג אז כנראה ארצה לקפוץ אליו. ממליץ ובלי קשר הוא נחמד.
נערך לאחרונה על ידי dimaou ב 12/06/2020 9:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

וול מי שאוהב אוזניות של גראדו כנראה גם יכול לחיות בשלום עם התכנון הלקוי הזה. אישית אני חושב שהאוזניות של גרדו הן אוברייטד בטירוף, אבל על טעם ועל ריח.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 936 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

הזכרת לי עכשיו שהייתי בעמצא לרצוח את הזוג שלי :D
רציתי לשים בהן מוד של חיבור מתנתק ואם זכור לי נכון אז העדפת את הפאדים הגדולים
דגם SR80
(ריפוד קשת של DT48 ישן מאוד אבל יושב עליהן טוב)
[imgur]KEhj3wM[/imgur]

ולשאלה עד כמה זה מפורק... (הם אשכרה הדביקו שם כל חלק אפשרי... ממליץ לא לפרק :mrgreen: )
ויש לי את כל הפאדים,( סינים)
[imgur]Yq6lNzq[/imgur]

אני לא רואה שום מקום מתפרק בקשת.

ד"א: אזניות לא רעות בכלל, סבירות לחלוטין רק הפאדים נורא משונים וגם הקשת מרגישה זולה.

לדעתי כל מגבר (ורצוי אחד עם עכבה נמוכה, יוכל להריץ אותן

ד"א: ה ps1000 נראות יפיות עם הקנים המתכתיים שלהן...

אם לא אשבור את ה GR80 אשכול להתקדם בעתיד הרחוק :D

המגבר הנוכחי שלי הוא AUNE X1S+X7S יש לי עכבה גבוה, אבל אין לי ברירה כי זה המגבר היחידי שיש לי :D

ד"א:
תנסה לשים את האוזן בלי הרפידות על הדרייבר ככה תשמע את הסאונד המייטבי.
אחר כך תחליט כבר איך למקם ואילו רפידות לשים.

הגדולות באמת יותר טובות מהשאר לדעתי.
אבל עדיין רפידות קצת משונות ממה שאני מכיר, הרפידות האלו הן נטו ספוג :|

סאונד ממש טוב, לא נופל רחוק מה HD6XX

תעדכן אם אתה מוצא איזה פיתרון טוב, אולי יעזור גם לי :mrgreen:

dimaou פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #6 

אני לא יודע איך הם בנו את הsr80 ולא בטוח שהקשת זהה לזאת שבps1000. אז לא הייתי ממהר לנסות לקפל מבלי לוודא.
הבנתי שיש הרבה קטע בפורומים בחו"ל לגבי פדים ומודים שונים לאוזניות האלה (בגלל זה או בלי קשר).
אני גם לא מת על הרפידות של הgrado כי תמיד נתקעות לי שיערות בין לבין.
מצד שני זה לא מתקלף ומשאיר קילופים כמו אצל Audio-Technica.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

@פלאפי
התכנון של גראדו רחוק מלהיות לקוי, אומנן לא מכיר את הדגמים הפשוטים אבל ה- 1000E שאצלי היתה הייתה שייכת לחבר שלי ואני זוכר היטב שלא אהבתי בכלל את הסאונד שלה - כי לא הבנתי אותה (!!) ואת המיוחדות שלה.
הדרייברים של גראדו לא בנויים כמו דרייברים של אוזניות אחרות - הם מתבססים על קרבה לאוזן וסאונד ללא "תא אטום" בדומה לדגומא כריות של סוני Z1R.
הקרבה לאוזן משחקת תפקיד מרכזי בפרזנטציה שלהם ולכן מאוד קריטית. כריות הספוג משמשות לנוחות "מקסימאלית" ופיזור סאונד/אוויר מתוכנן ספציפית לדרייבר.
כאשר יושבות נכון על הראש - הסאונד מ ע ו ל ה עם כל קשת התדרים וסטייג' ענק .
כמובן שיש עוד אוזניות שנשמעות לא פחות טוב (נמנע מלהזכיר את שמם בכוונה) ולכולם יש פלוסים ומינוסים.
למדתי לאהוב את הסגנון שלהן.
מסכים - אם מישהו היה מייצר כריות יותר "נכונות" או תואמות אוזניים "בולטות" הייתי נותן להן 10/10 :)
אין לי מושג לגבי הדגמים הפשוטים יותר .

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

@dimaou
משמח לקרוא ותמיד זמין לעזרת כולם :)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”