מכונה יפהפיה...אלקטרה תמיד עשו מכונות מרשימות.
מעניין איך תשתלב בשוק ה-DB הצפוף... נראה שעוד ועוד יצרנים עושים שימוש בבוילר קטן מעל הראש (Victoria Ardunio Prima, LM Linea mini ועוד).
סקירה מעולה קובי! אולי תעשה לנו משהו דומה על Linea Mini?
תודה על הסקירה האינפורמטיבית והמהנה.
היכן נרכשה המכונה והאם במחיר של 16,900 ש"ח (מחיר לא רחוק מהלינאה מיני וזהה לזה של DALLA CORTE STUDIO)
עד כמה אתה מרגיש בהבדל באיכות האספרסו לעומת הסנכרוניקה?
סקירה מעניינת של מכונה מאוד מרשימה עם עיצוב מאוד ייחודי ויפה. המגבלות בנושא הטיימר והפרה-אינפיוז'ן משמעותיות לדעתי, ואם הייתה בתקציב שלי היו כנראה מהוות שובר עסקה או לפחות סיבה לפנות לאלקטרה. אולי אפשר לפתור את הבעיות האלה עם עדכון קושחה.
כתבת שעם הסלסלה המסופקת אי אפשר להוציא שוט איכותי, וזה נשמע קצת מוזר. במה זה בא לידי ביטוי והאם באמת אתה יכול להרגיש את ההבדל בקפוצ'ינו?
זו אגב לא הפעם הראשונה שאלקטרה עושים בחירות שנויות במחלוקת. יש לא מעט דברים שהייתי משנה באלקטרה מנוף שלי שהיו הופכים אותה די בקלות למכונה הרבה יותר מוצלחת והרבה יותר קלה לשימוש. הראיון למשל שעם לחץ ברירת מחדל של 1.0 באר אפשר גם לקבל הקצפה טובה וגם אספרסו אופטימלי בו זמנית הוא די אווילי. בכל מכונת סינגל בוילר הכי פשוטה יש שני מצבים - אחד לחליטה ואחד להקצפה. באלקטרה מתעקשים ללכת בדרך שלהם, גם אם היא לא הגיונית בעליל.
המכונה יפה במיוחד לדעתי.
קל להאמין שהתוצאה שמתקבלת טובה.
אבל יש כמה מכשולים ל-workflow:
- מה שאמרת שאין טיימר הדלקה מעשי, זה קשה להבין או לקבל.
- אין שוט טיימר, מה שלא נראה לי הגיוני ברמת מחיר כזאת, אבל חסר גם בלינאה מיני, זה פחות משמעותי למי ששוקל מה שנכנס ומה שיוצא, אבל מגביל.
- ניקוי מגש טיפטוף מחייב פירוק מלא שלו.
כמו שאמרת מי שמסכים לראש לעסקה לא תהיה לו בעיה, רק שהדברים האלה לא מחויבי המציאות.
לא ראיתי במה זה עדיף על לינאה מיני.