בעיית ממיר ביס או בטלויזיה של LG?
יש לי ממיר 3100 מחובר ל-LCD LG -42LC2RR
הטלויזיה נמצאת במצב AUTO כך שהיא עוברת לתצוגת מסך רחב (16:9) או רגיל (4:3) לפי השידור.
בשבועיים האחרונים זה הפסיק לעבוד. מ-YES המליצו על RESET לממיר - לנתק מהחשמל ולחכות כמה דקות. זה עבד יום-יומיים ואז הבעיה חזרה.
לפני שאני מזמין טכנאי של LG רציתי לדעת אם מישהו נתקל בבעיה הזו?
תודה, אמיר
הטלויזיה נמצאת במצב AUTO כך שהיא עוברת לתצוגת מסך רחב (16:9) או רגיל (4:3) לפי השידור.
בשבועיים האחרונים זה הפסיק לעבוד. מ-YES המליצו על RESET לממיר - לנתק מהחשמל ולחכות כמה דקות. זה עבד יום-יומיים ואז הבעיה חזרה.
לפני שאני מזמין טכנאי של LG רציתי לדעת אם מישהו נתקל בבעיה הזו?
תודה, אמיר
ההבדל היחידי בין ילדים למבוגרים הוא מחיר הצעצועים שלהם (LCD כבר אמרנו?)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
אם ריסט לממיר עזר אז הבעיה נראה לי בממיר, לא?
עדכון מ-LG
החלפתי בין שני ממירים והבעיה נשארה, כך שהממיר הספציפי לא תקול.
לפני כמה דקות דיברתי עם טכנאי של ח.י. (יבואן LG) והוא אומר שהסיבה היא שעדכון תוכנה של הממירים גרם לתקלה, כלומר הבעיה בYES.
בכל מקרה הוא גם אמר שלפי המלצת היצרן גם בטלויזיות LCD לא מומלץ לעבוד בכלל במצב 4:3 כי הפסים השחורים בצד יקבלו צריבה. לי זה נשמע מוזר שחוסר אות יכול לצרוב אבל הוא אמר שכל פיקסל במסך יכול להיצרב אם הוא נשאר ללא שינוי יותר מ 50 דקות ובמצב 4:3 הפסים השחורים יצרבו.
אשמח לשמוע תגובות בנושא השני ובכל מקרה אני אעדכן את השרשור אחרי שאדבר עוד פעם עם YES ואשמע מה יש להם לומר להגנתם
לפני כמה דקות דיברתי עם טכנאי של ח.י. (יבואן LG) והוא אומר שהסיבה היא שעדכון תוכנה של הממירים גרם לתקלה, כלומר הבעיה בYES.
בכל מקרה הוא גם אמר שלפי המלצת היצרן גם בטלויזיות LCD לא מומלץ לעבוד בכלל במצב 4:3 כי הפסים השחורים בצד יקבלו צריבה. לי זה נשמע מוזר שחוסר אות יכול לצרוב אבל הוא אמר שכל פיקסל במסך יכול להיצרב אם הוא נשאר ללא שינוי יותר מ 50 דקות ובמצב 4:3 הפסים השחורים יצרבו.
אשמח לשמוע תגובות בנושא השני ובכל מקרה אני אעדכן את השרשור אחרי שאדבר עוד פעם עם YES ואשמע מה יש להם לומר להגנתם
בעיה בדגם המקליט של LG
שלום
גם לי יש מכשיר זהה ורציתי לשאול אם המכשיר שלך
מזמזם ורוטט מעט,מורגש בנגיעה בגב המסך,כמו כן
נשמע כהמהום בזמן שהחדר שקט.
הטכנאי שהגיע לא הכיר כלל את הסוג של המסך
42LC2RR אך טען כי פלטות של LCD מזמזמות,
לי זה נשמע תמוהה מאוד.
גם לי יש מכשיר זהה ורציתי לשאול אם המכשיר שלך
מזמזם ורוטט מעט,מורגש בנגיעה בגב המסך,כמו כן
נשמע כהמהום בזמן שהחדר שקט.
הטכנאי שהגיע לא הכיר כלל את הסוג של המסך
42LC2RR אך טען כי פלטות של LCD מזמזמות,
לי זה נשמע תמוהה מאוד.
אין בעיות כאלה אצלי
התופעה לא מוכרת לי. כשהמכשיר כבוי, אין שום רעשים, וגם כשהוא דולק ובמצב MUTE אין רעשים. יתכן ויש לך בעייה עם הדיסק.
עדכון
1. כצפוי, יס טענו שהטלויזיה אשמה ו-LG טענו שיס אשמים...
2. LG אמרו שכמה לקוחות התלוננו על הבעיה
3. אחרי כמה ימים הבעיה נעלמה - כנראה שיס סידרו אותה
4. אתמול הבעיה שוב חזרה אבל נשבר לי מהפינג-פונג ואני אחכה שאחרים יתלוננו ליס ושיס שוב יסדרו
5. בכל מקרה מצב ה-ORIGINAL זמין רק בשידורי טלויזיה. בחיבור ל-DVD או למחשב (דרך RGB או DVI) מצב ה-ORIGINAL לא זמין כך שאי אפשר לבדוק מול מקורות תמונה אחרים.
6. יש אנשים שאין להם איך לגמור את החודש אז מה אני מתלונן שהLCD שלי לא עובר לבד למסך רחב...
אם יהיו התפתחויות מסעירות, אדווח.
4. אתמול הבעיה שוב חזרה אבל נשבר לי מהפינג-פונג ואני אחכה שאחרים יתלוננו ליס ושיס שוב יסדרו
5. בכל מקרה מצב ה-ORIGINAL זמין רק בשידורי טלויזיה. בחיבור ל-DVD או למחשב (דרך RGB או DVI) מצב ה-ORIGINAL לא זמין כך שאי אפשר לבדוק מול מקורות תמונה אחרים.
6. יש אנשים שאין להם איך לגמור את החודש אז מה אני מתלונן שהLCD שלי לא עובר לבד למסך רחב...
אם יהיו התפתחויות מסעירות, אדווח.
Re: עדכון
שלום לך אני קורא ותיק בפורומים ובכלל באתר והנה שוב אני קורא בהקשר למסך LCD של LG והופ אני נתקל בשרשור שלך אז אני קורא וקורא סעיף א ב ג מגיע ל סיף 6 ונופל מצחוקakrk1986 כתב:1. כצפוי, יס טענו שהטלויזיה אשמה ו-LG טענו שיס אשמים...
אם יהיו התפתחויות מסעירות, אדווח....
אז שתדע רק בגלל השרשור וההודעה שלך החלטתי להירשם כבר לאתר מס' 1 הזה מקווה בכל אופן שכרגע הכל תקין אצלך מבחינת צפייה בשידורי YES. שיהיה רק טוב.
לֹא-תִקֹּם וְלֹא-תִטֹּר אֶת-בְּנֵי עַמֶּךָ, וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ: אֲנִי, ה'. ויקרא פרק יט' פסוק יח'
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
בד"כ רגל 8 בסקארט מגדירה את פורמט השידור.
מעל 9V זה 4:3
בין 4.5 ל- 7 זה 16:9 ומתחת ל- 2 אין סיגנל.
לא בטוח שיס משתמשים בשיטה זו (ישנם עוד שיטות) אך הכי פשוט לנתק מהטלוויזיה ולבדוק עם voltmeter.
במידה והערכים משתנים בהתאם אז רוב הסיכויים שבעיה בטלוויזיה (בד"כ בגדרות).
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
מעל 9V זה 4:3
בין 4.5 ל- 7 זה 16:9 ומתחת ל- 2 אין סיגנל.
לא בטוח שיס משתמשים בשיטה זו (ישנם עוד שיטות) אך הכי פשוט לנתק מהטלוויזיה ולבדוק עם voltmeter.
במידה והערכים משתנים בהתאם אז רוב הסיכויים שבעיה בטלוויזיה (בד"כ בגדרות).
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
yaronkle,
זו בדיוק השיטה שהם משתמשים.
akrk1986,
אכן יש תופעת IMAGE RETENTION במסכי LCD, אבל בניגוד למה ש-LG אמרו לך, זה לא צריבה. צריבה זה משהו שהוא לא הפיך, כלומר, אפשר לנסות ולשפר אותו, אבל הוא לא ניתן לתיקון 100%.
ב-LCD זה ניתן לתיקון. מה שאתה צריך זה לשים רעש לבן או משהו שהופך מלבן לשחור (כמו דיסק הצריבה שהלינק אליו מסתובב כאן באתר זמן מה). אחרי זמן מה, זה משחרר את התופעה.
זו בדיוק השיטה שהם משתמשים.
akrk1986,
אכן יש תופעת IMAGE RETENTION במסכי LCD, אבל בניגוד למה ש-LG אמרו לך, זה לא צריבה. צריבה זה משהו שהוא לא הפיך, כלומר, אפשר לנסות ולשפר אותו, אבל הוא לא ניתן לתיקון 100%.
ב-LCD זה ניתן לתיקון. מה שאתה צריך זה לשים רעש לבן או משהו שהופך מלבן לשחור (כמו דיסק הצריבה שהלינק אליו מסתובב כאן באתר זמן מה). אחרי זמן מה, זה משחרר את התופעה.