סרטים בפורמט dts
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
Dolby Digital הוא פורמט תקני ל DVD. אי אפשר לשחרר סרט ב DVD אם הוא לא כולל פס קול ב DD.
DTS לא תיקני ולכן אין חובה להוסיף אותו. כאזרח הגר בארץ אני מתאר לעצמי שכבר שמת לב שכל פעם שיש משהו שהוא לא חובה תמיד יהיה מישהו שידאג להסיר אותו.
DTS לא תיקני ולכן אין חובה להוסיף אותו. כאזרח הגר בארץ אני מתאר לעצמי שכבר שמת לב שכל פעם שיש משהו שהוא לא חובה תמיד יהיה מישהו שידאג להסיר אותו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
נכון, אם כי לא מדובר בתופעה שאפשר לקשרה רק ל Zone 2.Catskinner כתב:Dolby Digital הוא פורמט תקני ל DVD. אי אפשר לשחרר סרט ב DVD אם הוא לא כולל פס קול ב DD.
DTS לא תיקני ולכן אין חובה להוסיף אותו. כאזרח הגר בארץ אני מתאר לעצמי שכבר שמת לב שכל פעם שיש משהו שהוא לא חובה תמיד יהיה מישהו שידאג להסיר אותו....
גם ב Zone 1 תמצא פחות ופחות כותרים עם dts מהסיבה הפשוטה:
האולפנים מעדיפים להוסיף כל מיני שטויות אחרות לכותרים ( טריילרים, סוף אלטרנטיבי,
קשקושי אודיו של הבמאי, וכיו"ב ). כמובן על חשבון פס קול נוסף.
עדיין יחס הסרטים שיצאו בעולם עם פסקול dts הוא בערך 1:20 לעומת ה DD.
לדעתי ל dts תהיה הזדמנות נוספת ( את הקודמת הוא מזמן פספס ) לתת פייט ל DD עכשיו שהכותרים החדשים HDDVD ו BD מתחילים לצבור תאוצה.
נראה מה יהיה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
האם זה משיקולי עלות של המפיצים?
אני יודע שסרטים שמקודדים בdts נשמעים הרבה יותר טוב ( הופעה חיה של "האיגלס"- מלון קליפורניה)
כנראה אנחנו מטומטמים כל עוד אנחנו שוכרים סרטים אין מי שיתאמץ להשקיע עוד
גם הטלטלה שעברה על ענק הוידאו ובלוקבלסטר לא עוזרת ( הם התאחדו לפני כשנה)
אני יודע שסרטים שמקודדים בdts נשמעים הרבה יותר טוב ( הופעה חיה של "האיגלס"- מלון קליפורניה)
כנראה אנחנו מטומטמים כל עוד אנחנו שוכרים סרטים אין מי שיתאמץ להשקיע עוד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
הם לא בהכרח נשמעים יותר טוב. ההבדלים הם יותר בגלל איכות העבודה שהושקעה ב MIX והתרומה של המקודד ממש בטלה בשישים.
הסיבה העיקרית היא כנראה שפס קול DTS דורש יותר נפח אחסנה וממילא אין שום בעיה תהומית עם פס קול ב DD כך שאין גם זעקות שבר מהקהל הרחב . אז אין הרבה מוטיבציה למפיצי הסרטים להשקיע את העבודה בצרוף פס קול DTS.
הסיבה העיקרית היא כנראה שפס קול DTS דורש יותר נפח אחסנה וממילא אין שום בעיה תהומית עם פס קול ב DD כך שאין גם זעקות שבר מהקהל הרחב . אז אין הרבה מוטיבציה למפיצי הסרטים להשקיע את העבודה בצרוף פס קול DTS.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
הרבה יותר טוב ביחס למה ? זה מעולם לא יצא ב DD וה PCM נשמע לא פחות טוב ..צמיגי כתב:האם זה משיקולי עלות של המפיצים?
...
( יצא לי לשמוע את זה גם בפרולוגיק על לייזר דיסק, נשמע גם טוב .. )
לא יודע. ..צמיגי כתב: כנראה אנחנו מטומטמים כל עוד אנחנו שוכרים סרטים אין מי שיתאמץ להשקיע עוד
...
אם היתה דרישה אמיתית ( ואני לא מתכוון בשלולית הקטנה שלנו אלא בשווקים הרציניים יותר ), dts לא היה מדשדש כבר כמעט 10 שנים.
ושלא תבין אותי לא נכון, אני חושב שבחלק מהמקרים הוא באמת פתרון נפלא ( גם דחיסה וגם נשמע טוב ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי