סאבוופר סטריאו והגדרות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2105
נתן תודות: 230 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם

במידה ואני מחבר רמקול מדפי kef ls50 meta למגבר ללא יציאת סאב.
הרמקול יורד 79 hz לפי נתוני יצרן ,זה אומר שכל סיגנל שמתחת hz79 הולך לאיבוד ?
ובמידה אני מחבר את הסאבוופר לסטרימר bluesound2i ,ומקנפג שם את הסאבוופר ,האם זה קריטי שאין במגבר מצב לחיתוך תדרים בשביל הרמקולים? או שזה בעצם לא משנה ..
תודה שי

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

10/02/2022 18:35  
shay820 כתב:
במידה ואני מחבר רמקול מדפי kef ls50 meta למגבר ללא יציאת סאב.
הרמקול יורד 79 hz לפי נתוני יצרן ,זה אומר שכל סיגנל שמתחת hz79 הולך לאיבוד ?
...
התשובה היא לא. אין חיתוך מיידי אלא ירידה הדרגתית. על פי נתוני היצרן עוצמת הבאס מתחילה לרדת החל מ79 הרץ עד ל45 הרץ שבו עוצמת הסאונד חלשה ב6 דציבלים, אתה תשמע גם צלילים שהם מתחת 45 הרץ אבל הם יהיו חלשים יותר.

אם אתה רוצה לשמוע את כל תחום התדרים תצטרף להוסיף סאבוופר (מה שנכון כמעט לכל הרמקולים גם רצפתיים)

מהו המגבר שאתה משתמש? יכול להיות שיש לו יציאות pre-out לימין ושמאל ואז תוכל לחבר את הסאב ישירות למגבר.
10/02/2022 18:35  
shay820 כתב:
ובמידה אני מחבר את הסאבוופר לסטרימר bluesound2i ,ומקנפג שם את הסאבוופר ,האם זה קריטי שאין במגבר מצב לחיתוך תדרים בשביל הרמקולים? או שזה בעצם לא משנה ..
...
אתה בהחלט יכול לחבר את הסאב לסטרימר ואם יש לו ניהול באס אז תוכל להגדיר משם (כלומר תוכל להגדיר שהרמקולים לא בטווח מלא ונקודת חיתוך במקרה של הרמקולים שלך 80 הרץ עשוי להתאים).

גם אם אין לסטרימר ניהול באס, יש אפשרות להגדיר דברים ושהסאב יוכל להשתלב היטב:
א. רמקולים מקבלים תחום תדרים מלא ואת הסאב אתה מתאים לעקומה של הרמקול עצמו.
ב. אתה מגדיר על הסאב את נקודת החיתוך שלו. שים לב שנקודת חיתוך הוא שם קצת מטעה, זה לא אומר שכל התדרים מעל זה לא ינוגנו אלא שעוצמתם תלך ותיחלש ככל שהתדר עולה (בסאב).

כתבתי פעם מיני מדריך לשילוב של סאב SVS (עם אפליקציה) למגבר סטריאו ללא ניהול באס, אולי תוכל למצוא בו עוד מידע:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=20&t=363734#

shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #3 

תודה רבה לגבי התגובה המפורטת

אין למגבר preout לצערי .
הבעיה היחידה שיש עם bluesound 2i ,אני משתמש dac חיצוני
לפי מה שהבנתי היציאת sub תעבוד בחיבור לסטרימר אבל הרמקולים יקבלו full range ולא יהיה חיתוך בתדר של הרמקולים ,הסאב יוכל להיות מכויול לפי תדר מסוים

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

זה בסדר גמור, הרמקולים יקבלו תחום מלא (שהחל מ 79 הרץ הולך ונחלש למינוס 6 דציבל ב-45 הרץ)

בסאבוופר קבע נקודת קרוסאובר ב-80 הרץ (נק קרוסאובר = נקודה שהעוצמה במינוס 3 דציבל) זה אמור להתאים להגדרות הרמקולים שלך.

מה שנשאר זה לכוון את הווליום ואת זה תעשה לפי שמיעה. הצלילים הנמוכים צריכים להישמע כאילו באים מהרמקולים למרות שהסאב הוא זה שמפיק אותם.

העיקרון המנחה הוא שהסאב ישתלב בלי להשתלט.

מהו הסאבוופר? האם יש לו אפליקציה?

shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

מתכוון לרכוש ,חשבתי על svs1000 pro תיבה סגורה ,מיועד רק לדו ערוצי ,או שיש משהו אחר שעדיף ...

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

לדעתי מצויין (יש לי את ה-sb-2000 pro והוא משמש אותי בעיקר למוסיקה סה"כ די דומים) ותוכל להגדיר אותו יחסית בקלות בזכות האפליקציה.

ממליץ בחום לקנות גם את הרגליות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”