הי לכולם,
אני עומד לתכנן שיפוץ גדול בדירה אותה רכשנו, וכחלק מהשיפוץ אני מעוניין לשלב התקנה של מערכת קולנוע ביתית. כיום יש לי מערכת קולנוע בדירה אותה אנחנו שוכרים אבל היא מעולם לא כוילה באופן מקצועי וגם הציוד הוא נחמד אם כי קצת ישן.
אני מעוניין לנצל את השיפוץ והמעבר כדי להשתדרג - קרי, לתכנן קולנוע ביתי כך שימקסם את החוויה - שזה אומר לתכנן את אזור הצפייה בהתאם, לקנות את הציוד המתאים ולכייל אותו כראוי.
אחרי שקיבלתי אישור מההנהלה, הצעד הבא שלי הוא להבין במה מדובר - איפה אני מוצא אנשים שזה המקצוע שלהם ויכולים לעזור לי? מה העלות של דבר כזה? (בעיקר התכנון וההתקנה, קצת פחות רכישת הציוד המתאים לאור העובדה שאני יודע שהמנעד בעניין הזה מטורף), איך משלבים את זה כחלק משיפוץ דירה כללי?
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא - מהמלצות על אנשי מקצוע ספציפיים , דרך נקודות ששווה לקחת בחשבון או אנקדוטות מהניסיון שלכם.
מצורף התשריט של הסלון (תתעלמו ממיקום הרהיטים, זה סתם בחירה של האדריכל, שולחן האוכל כנראה יעבור לכיוון החלק הצפוני של החלל, והספות והקולנוע ימוקמו באזור שתחום על ידי המלבן האדום)

כפי שניתן לראות זה לא החלל האולטימטיבי לקולנוע ביתי - מהצד הצפוני הוא פתוח לחלל של המטבח ומצד דרום הוא פתוח לכיוון המרפסת. מנגד זה מה שיש, אז אני צריך להוציא מזה את המירב.
מכאן עולים כמה נושאים:
1. היכן נכון יותר למקם את המסך? בגומחה שנוצרת מצד שמאל (הדלת למרפסת לא נפתחת שם עד הקיר, זו טעות בתשריט, יש עוד מטר בערך של קיר) או בחלק הפתוח יחסית שמימין? אולי במקום אחר בכלל?
2. היכן למקום נקודות חשמל ורשת?
3. היכן למקום את הרמקולים (5.1). לאדריכל אין מושג אז הוא ביקש ממני הוראות מדוייקות שיוכל להוסיף לתוכניות לקבלן. זה כולל מהיכן להעביר את התעלות (רצפה/תקרה/קיר).
4. המסך (נגלל) הרסיבר והסנטר ישולבו ככל הנראה כחלק מספריה מהרצפה ועד התקרה, האם יש לזה השפעה כלשהי?
5. לא יודע עד כמה זה משנה אבל גובה התקרה בבית היא 2.75 מטר, והספות כנראה ימוקמו - אחת מול המקרן (לא צמוד לקיר הנגדי אלא במרחק של מטר וחצי ממנו בערך, ועוד אחת בתשעים מעלות ממנה, או לכיוון המרפסת או לכיוון ההפוך - עדיין לא החלטנו)
5. איזה עוד שילובים צריך לקחת בחשבון? האם מומלץ לעשות שינויים/תוספות כלשהם?
המון תודה מראש!