The Whale - סרט חדש עם ברנדון פרייזר

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 6453
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 1290 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

01/03/2023 2:35  
starrywolf כתב:
בשורה התחתונה: כדאי להנמיך את הציפיות על מנת שלא להתאכזב (נכון לגבי כל סרט בעצם).

וגם לא הייתי נותן לו ציון 10 - הוא סרט טוב ולטעמי האישי קרוב יותר לציון 7.5-8.
...
אראה את הסרט בקרוב, ואחווה את דעתי. על אף שאני עומד על דעתי שאין היום מקום ליחס מסך 3:4 בשום צורה. מיותר, וחסר טעם
למסכים שרובם מחזיקים בבית. אגב, גם תמונה 16:9 חתוכה למטה ולמעלה בהגזמה, לא נעימה לצפייה -אבל זה עוד נסבל.

אני לא מפתח ציפיות, כי לרוב זה לא עומד בקנה אחד עם הציפיות וגורם לאכזבה כפולה, בפרט בתקופה "האפלה" הנוכחית של הקולנוע.
ציון של 7.5/8-10 זה מבחינתי סרט מעולה. לא קיים ציון של 10 לשום סרט מבחינתי גם לגדולים ביותר בהיסטוריה - כי לכל סרט יש דברים
פחות טובים. ציון של 8.5-9 מבחינתי זה כבר לסרטי מופת חד משמעית. אבל כיום סרטים "טובים" לא מגרדים את 7.5 מסיבות רבות שאני כל הזמן
מנסה לנתח (לעצמי) מה הן הסיבות שהובילו לקולנוע ירוד בשנים האחרונות (סיבות רבות ושונות).

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4675
נתן תודות: 374 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

צפיתי בסרט אתמול. מיותר לציין שברנדן נותן מופע מדהים.
מה שמשך את העין (במקרה שלי על כל פנים) זו לא הדמות הפיזית הגרוטסקית אלא דווקא הבעות הפנים שהיטיבו לבטא את הטרגדיה.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6353
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 447 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #18 

01/03/2023 12:14  
sigamore כתב:
מה שמשך את העין (במקרה שלי על כל פנים) זו לא הדמות הפיזית הגרוטסקית אלא דווקא הבעות הפנים שהיטיבו לבטא את הטרגדיה.
...
אתה כל כך צודק. חשבתי על זה במהלך ואחרי הסרט. משחק למופת.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1001
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

01/03/2023 12:14  
sigamore כתב:
...
זה בדיוק מה שאמרתי לזוגתי לאורך הסרט! הייתי פשוט מוקסם מהצורה שבה הפנים שלו הצליחו להביע בלי מילים את דמותו המיוסרת.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שרשור שלא נקרא #20 

סרט מרגש עם הופעה מהפנטת של Brendan Fraser כולל שאר הקאסט בהופעה טובה. אבל הסרט ארוך מידי ומצולם בלוקיישן אחד (סלון)
מה שמקשה לשמור על עניין לאורך כל הסרט. יש כמה קטעים מרגשים, אבל לא מספיק חזקים (עובדה שלא הזלתי דמעה בצורה טבעית אצלי).
צילום 3:4 פחות מפריע בגלל שלא יוצאים מהחדר - עדיין מיותר ולא מתקבל על הדעת לצלם ככה בתקופה הנוכחית.
סרט טוב שיזכה כנראה בכמה אוסקרים, לא מופת עבורי. אגב, לטעמי מערכת היחסים עם חברו לא קיבלה מספיק חשיפה, דבר שיכל להוסיף
רבדים נוספים על דמותו.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שרשור שלא נקרא #21 

כצפוי Brendan Fraser זכה באוסקר על משחקו המשובח. הסרט Everything Everywhere All at Once גרף את כל הפרסים
על מה ולמה? אין לי ממש מושג. כן יש לי מושג שמדובר על סרט בינוני במקרה הטוב, הזוי במקרה הרע (וזה בעדינות).
אבל מה אנחנו מבינים שהאקדמיה לקולנוע בוחרת בחירות מוזרות כל שנה באופן רציף. העיקר שהטקס עבר חלק וללא סטירות לחי מיותרות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

השחקנית הטובה ביותר ל-Everything Everywhere All at Once
הזוי לגמרי....

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”