מחירי SVS בישראל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Ravenstar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

האתר חוגג השנה 18 שנים (!!!) אז כבר 18 שנים יש טענות מידי פעם על "תמחור ביחס לחו"ל" ואני נשבע לכם שלא מצליח להבין את הטענה הזו.

1. האם יוצא יותר משתלם (מחיר, זמן, שירות, התעסקות וכו') להזמין לבד מחו"ל? תזמינו.
2. האם באותו מחיר שאני משלם בארץ, יש מוצר אחר טוב יותר? תקנו אותו.

כל טענה אחרת, הזויה מבחינתי.
אם יש לכם תקציב X, אתם תעדיפו לקנות מוצר שפחות טוב לכם (במכלול השיקולים - פיצ'רים, סאונד, שירות, אחריות וכו') רק כי היחס בין המחיר בארץ למחיר חו"ל שלו הוא "טוב יותר".

תמיד אמרתי שלישראלי יש שני מצבי צבירה: או שהוא דופק או שהוא נדפק.
הנה טענה קלאסית שאם היחס לעומת מחיר חו"ל הוא פחות טוב אז בוודאות דופקים אותי.....
...
לחלוטין מסכים שלקנות משהו רק בגלל שהוא מתומחר דומה יותר לחו"ל זה אדיוטי, אבל יש לי בעיה גדולה עם הדה-לגיטימציה של שיח על מחיר ועל הוגנות. כל טיעוני ה"שוק החופשי" הקיצוניים האלו לא מחזיקים מים, וזה שאנשים בישראל מאמינים בהם ומשתמשים בהם זה חלק מרכזי מהסיבה לכך שיוקר המחיה כאן כל-כך גרוע.

1. היצע וביקוש זה לא הכל. אתה יכול למכור מים לאיש צמא במדבר ב-100 ש"ח. שוק חופשי? כן. היצע וביקוש? בהחלט. אבל עדיין יצאת ***.
2. יבואנים בלעדיים נועלים את השוק הישראלי ליבואנים אחרים, כך שלא נוצרת תחרות ביחס למותג ספציפי. במיקרו קוסמוס של השוק הישראלי, נמנעה אפשרות לשוק חופשי. נכון, אפשר עקרונית לקנות מיצרן אחר, אבל מה קורה כשהשוק קטן ורובו פועל ככה? זה המצב בישראל; ליבואנים יש שולי רווח גבוהים מדי, ויש להם אפס מוטיבציה להתייעל, מכיוון שהיצע המותגים המיובאים לא גדול, ומרבית המותגים הנחשבים נעולים בהסכמי יבוא בלעדי. ראו, למשל, את מחירי Klipsch - המוצרים מתומחרים בפרמייה של מעל 50% מהמחיר המקורי. פשוט מיתגו מותג נמוך יחסית כגבוה יחסית, סתם כי אפשר. להבדיל, בדקו את מחירי דנון בישראל. המותג נפתח ליבוא מקביל, ונוצר לחץ שמושך את המחיר למטה.
3. יבואן בלעדי יכול להגביל יבוא אישי. למשל, למנוע מכירה של אותו מוצר באמאזון. "יותר משתלם לקנות בחו"ל, תקנו" מתעלם מזה שיבואן בלעדי מגביל את היכולת שלי לעשות זאת.
4. השורה התחתונה היא שיש דבר כזה תמחור חזירי, וזה ממש בסדר לצאת נגדו. ישראל קטנה מדי בשביל שוק חופשי "אמיתי", ולכן יש הרבה מאד היגיון ברתימת כוח צרכני כדי לצאת נגד מוקדי כוח, על אחת כמה וכמה בשוק האודיו שמתאפיין בחסמי כניסה משמעותיים וערך מותג גבוה; אין לנו המון אפשרויות!

תראו, אפשר להסכים שלא להסכים על כל מיני דברים, ואני ממש לא בטוח ש-SVS הם הדוגמה הכי טובה לבעיה - אולי זה יבואן נהדר והתמחור שלו סבבה, אבל אנחנו לא נדע את זה אם לא נבדוק ונשאל שאלות. לכן, לעולם לא אבין את מי שמנסה לצבוע שיח על מחירים כלא לגיטימי. זה שיח לגיטמי, זה שיח חשוב, וזו החובה שלנו כצרכנים להעלות את השאלות האלו.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4078
נתן תודות: 303 פעמים
קיבל תודות: 510 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אני לא מביו למה נכנסים לכיס של היבואן?
זה לא מוצר בסיס כמו טונה או שמפו... זה מוצר מותרות.
ההשוואה לשוק באמריקאי לא רלוונטית. אם לא יודעים כמה עולה הובלה יבשתית, החניות לא צריכות לחזיק מלאים גדולים, עלויות העבודה שונות, עלות שטחי המסחר שונה
אתם יודעים בכמה התייקר המשלוח הימי? בערך פי 4-5 מלפני הקורונה, פיוצר צריכה להחזיק מלאי? מחסן? מעבדה? מי ישלם את כל אלו?

לא טוב לכם, תביאו לבד וכנראה שזה לא יצא זול יותר

כן, הארץ יקרה מהרבה סיבות.

רוצים להילחם על יוקר המחייה תלחמו במחירי הדיור, התחבורה (רכב, דלק ח"ח), מזון

אח"כ תלחמו על מחירי המותרות

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

02/08/2022 22:53  
Ravenstar כתב:
לחלוטין מסכים שלקנות משהו רק בגלל שהוא מתומחר דומה יותר לחו"ל זה אדיוטי, אבל יש לי בעיה גדולה עם הדה-לגיטימציה של שיח על מחיר ועל הוגנות. כל טיעוני ה"שוק החופשי" הקיצוניים האלו לא מחזיקים מים, וזה שאנשים בישראל מאמינים בהם ומשתמשים בהם זה חלק מרכזי מהסיבה לכך שיוקר המחיה כאן כל-כך גרוע.
...
בגדול זה נכון, אבל בדוגמא שנתנה נרכש מוצר שאם אני לא טועה יקר יותר מSVS (ואולי אף טוב יותר), אבל תומחר בצורה בצורה יותר פרופרציונאלית למחירו בחו"ל. הוא לא רכש מוצר אשפה רק בגלל שההפרש ממחיר חו"ל נמוך יותר.
Jack of some trades, master of none

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שרשור שלא נקרא #19 

‏ הדיון זה חשוב מאוד וחבל שלא מתקיים יותר, ‏ולהלן תמונת מצב כללית לתפיסתי, ואח״כ הסבר למה ספציפית דווקא פיוצ׳ר הם מהגרועים יותר, שיצרו מצב שבו הם היבואן שמרוויח הכי הרבה, ויותר מבמדינות כמו אלו שהוזכרו על ידי הכותבים הקודמים.

כך, טיעונים שעלו בדיון הזה, כמו ״הארץ זה לא חו״ל״, אן שמוצרי יוקרה באודיו הפ לא מוצרי יסוד שצריך ״לרחם״ על הרוכשים ה״קטנוניים״ שלהם, שנכנסים ליבואן לכיס, הם בפועל דלגיטימציה (לטעמי חזירית), של צרכן לגיטימי, שהמקח הוא תוצר של התנהלות המוכר דווקא. בכך שהיבואן קובע מחיר מוצע לצרכן, ‏גבוה בהרבה ‏לעיתים במאות אחוזים, ממחיר ראלי, שבטעות מכונה ״מחיר חו״ל״, ‏יש למעשה יצירת אשליה שמי שלא מתמקח, לא רק נתפס כפרייר, אליו הוא באמת יוצא כזה שברור שהמחיר האמיתי מוסתר מן הרגע הראשון. ‏בכל מקום אחר בעולם כמעט, יש מחיר לכל מוצר והוא כמעט אחיד בהשוואה לא רק למוכרים עלה למדינות שלמות אחרות, והנחות אין החריג במקרים של רכישות גדולות במיוחד. רק כאן, ב״מחיר המוצע לצרכן״, מנותק ככ מהערך האמיתי לעיתים, שאין שום הגיון בהשלמה איתו.

‏הזלזול המופגן בטיעונים ובכספו של הלקוח, הוא טקטיקה ראויה לגינוי שמשתמשת בהשפלה והתנשאות, בידי מי שנתנהג לא כמו בשוק, לא כמו בבזאר אפילו אלא כבעלים של הבזאר הזה, והוא בסהכ בר מזל שמנצל, ומעודד, כשל שוק, שמבנית מונע תחרות אמיתית.

בפועל, ההבדל היחיד כמעט בעלויות של מפיץ מקומי לכזה בחו״ל, הוא ״פרוטקשן״ שמדינת ישראל גובה מכל יבואן על הוצאת אישור מכון תקנים (למוצר שבכל מדינה אחרת תקן אירופאי ואמריקאי היה מספק), שפועל רק לטובת היבואנים הגדולים ‏ומביא להם הרבה יותר רווח בזכות העדר התחרות מאשר העלות שהופכת שולית. ‏אך שצריל לשלם סכום כזה עבור אישור כל דגם ודגם, ושוב ושוב על ידי כל יבואן נוסך שרומה לספק אותו, נוצר חסם כניסה בפני אחרים, שצריכים הון ראשוני גדול כדי למכור מבחר סביר של מוצרים שיספיק כדי להטלות מספיק ״תנועת קונים״ לכיוונם

תופעה מעניינת שמדגימה מניפולציה שהיא בבירור לא קשורה לרגולציה, ‏עולה מהתמונה שעלתה כשאמזון ״עלו״ לישראל למשל. בלי שאולי שמתם לב, נחסמו מרכישה מותגים שלמים ואם לא מותג אז כל או כמעט כל הדגמים ‏שמוצאים על ידי היבואן בארץ לרכישה בישראל. SVS אגב הוא אחד מהם, ‏‏והפרשי המחירים לפני ועוד יותר לאחר משא ומתן, גדלים לפי משקלו הפיסי של הסאב, ‏כי התמחור הסופי נקבע בחישוב כמה יעלה ביבוא עצמיי, וזה לא איזה סוד, אלא טיעון שפיוצ׳ר מעלים במפורש, למרות שעבורם ביבוא ימי במכולות אין לכך השפעה על עלויות, אבל אז עוחה הטיעון של ״אל תכנס לי לכיס״, והן בכל מקרה די זהות גלובלית, ועובדה שהפערים בין מחירי חול לישראל, עצומים בין יבואנים של מותגים שונים בארץ ושל אותה קטגורית מוצר. ‏כך ניצן לראןת כיצד ירדו למשל מחירי Apple בישראל שנכנסו משקים נוספים.

‏ועכשיו לsvs ופיוצ׳ר- אצלם ספציפית, מלח הרוויים הפוטנציאלי הוא הגבוהה ביןלר בינך בענף:

סיבה מרכזית היא אולי היותם ‏‏המותג היחיד שלא ניתן ‏לרכוש דרך אף חנות ומפיץ אחר, ולכן הם לא חולקים ברווח כמו כל החברות כמעט בכל הענפים בכל שוק שהוא. ‏

‏סיבה נוספת היא העובדה שאין להם אולמות תצוגה, מלאי תצוגה, ולא ניתן לחוות את המוצר לפני רכישה, בין היתר כי זה באמת פחןת רלבנטי ומאוד תלוי שאר הרכיבים והחלל.

‏בארצות הברית פתרו את בעיית העדר האפשרות לחוות את התוצאה מראש. בדרך שמאוד מעלה דווקא את עלויות כשלכל מוצר של SVS, שמחזיקים קווי תמיכה ויעוץ (שעצות של פיצ׳ר לשלב בחדר אחד סאב 13״ פתוח עם מיקרו סאב סגור לא היו עוברות מיון לתפקיד פקיד קבלה - מקרה שקרה כנראה כי נתקעו עם מלאי מיקרו קיוב), קודם כל כן ‏עובדים עם משווקים משניים, ‏ולמרות שאין אולמות תצוגה, ‏רכישה כוללת אספקה חינם לכל כתובת אמריקאית, 45 ימים ניסיון ללא סיכון וחזרה על חשבון היצרן תמונת החזר כספי מלא. הדמיון הפרוע ביותר לא מעלה אפשרות כזאת בישראל…

‏וכך, העלויות של פיוצ’ר מינימליות, ו״עוגת״ הרווח כולה שלהם. ואז שהעלויות ליחידה שנמכרת (שנבדקו) מול היצרן זהות ל״חו״ל״, הרווח גדול בהרבה, בתנאים שיצרו עבור עצמם, כולל מוצר נחות בכך שלא משוכללת בו עלות משלוח כפול על פני יבשת, והצטברות מלאי שיימכר כמשומש.

‏לגבי המחירים, 10% על מוצר אחד ו 20% מתחת למחיר הרשמי אלו מחירים שניתן לצפות לקבל, יותר כאשר המשקל נמוך יותר, בחישוב של כמה ראלי שתביאו בעצמכם״, ועוד יותר ש״זורמים״ עם המלצות לא הגיוניות שמסייעות בחיסול מלאי. ועדיין מדובר במחירים שערורייתיים למדי, בייחוד כפי שצויין שהיתרון במוצר על פני אחרים הוא עלות תמורה יותר ממוצרים מתחרים. נסו לסגור איתם עסקה כוללת למוצרים משלימים (מגברים, רמקולים דל יצרנים אחרים שם הם משווק משנה רגיל שלא ״נחסמת״ המכירה ממנו כמו שהם פועלים כלפי אחרים, ולא במצב של מצ׳ינג שבו הם באפס מאמץ פשוט מעבירים הזמנה לזכות בעסקה, ותגלו פערים גדולים בהרבה שכבר ברןר שאתם רוכשים מהם.

לצערנו, כפי שצויין לגבי מותגים כמו קליפש, פולק ואחרים, במקום שמחירים יהיו הגיוניים ויהיו יותר עסקאות ברווח נמוך יותר ליחידה אבל לאן דיןקא בכללי בעיקר אם מןכר מבין שלקוח שווה יותר מהרכישה הספציפית (עדיין בפער), נוצר מצב בלתי נמנע ומיותר בעיקר ברכישות גדולות, ושמציגים הצעות מחיר אמיתיות מחול, ההפרשים בין מחיר ראשוני לסופי יכולים להיות מאות אחוזים. אבל מי שמעדיף חיים קלים לא במחיר נוסף וכבד, דווקא במוצרי יוקרה לעיתים מאוד משתלם אם יודעים ממי ואיפה לקנוצ דווקא בחול, ולוותר על התענוג של בזבוז הזמן והזלזול המקומי בציפיה להוגנות. מן הסתם זה גם ענין תרבותי, אבל תרבות ניצן ורצוי בתחןם הזה לתפיסתי, לשני לשנות. יצא לי לרכוש ולקבל הצעות על מוצרי יוקרה ממקורות מחוץ לישראל שלמדתי להכיר, שגם לאחר תוספת עלןת משלוח אווירי, שמסדרים עבורכם ישירות מן המוכר (בניגוד לחברות שילוח חוסך מיסים מקומיים במדינת המוצא ושאר התעסקויות), להגיע לעלויות נמוכות במאות אחוזים ממחיר ״סופי״ בארץ. וגם יצא לי ללמוד שכמי שמבין שבאמת הןא עןמד להפסיד עסקה רווחית (and you’re not bluffing), איך מחירים ״סופיים באמת״ יכולים להתקווץ במותגי ה״פער״, למחיר ״חול״ או קרןב לו. תייצרו עובדןת בשטח של שוק תחרותי, ותגלו עד כמה מתח הרווחים באמת כזה שאין סיבה לשלם יותר לאותו משווק שלא דמיינתם ש״יכול להרשות לעצמו״ או שרוצה. למען שינוי התרבות המקוממת שתוארה, אני מוכן להפנות מי שצריך עזרה למקורות רלבנטיים, וללא שום מעורבות או רווח עבורי. חובתנו וזכותנו לצפות לחיות במדינה שאנחנו לא מרגישים עשוקים חדשות לבקרים, ולי זוהי מטרה המצדיקה השקעה למען כולנו. ‏אני גם די משוכנע שאם יבואנים ומפיצים היו משדרגים את דרך המחשבה שלהם מעקרון ה״אם אני לא דופק אני נדפק״, להבנה ששוק חןפשי ותחרות היא דבר טוב גם עבורו, הוא היה מודה לפוסטים ״חתרניים״ בשרשור הזה, אפילו ״חופר וחותר״ עד כדי זה על המוצע בו.

‏וביום שכולנו נרים ראש, ‏ונבין שהציפייה שלנו בעולם גלובלי לתנאים שווים ותחרותיים היא לא איזו הזיה חסרת סיכוי, שנסרב ״לחטוף קנסות״ על הציפיה שלנו לרמת חיים בעלות תואמת, ישתנה מאזן הכוחות וה״מסחרות״.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

יש להם אולם תצוגה, לא יודע כמה דגמי סאבים ניתן לשמוע שם אבל מניח שאפשר לתאם מראש אם תנסה.

אין סיבה להיתפס דווקא עליהם עם כל הטענות לגבי מחירים, כל היבואנים שועלים לא קטנים. ואתה לא חייב לרכוש svs, אם לא השגת מחיר הוגן, תגיד להם תודה רבה וצא מהחנות, ונסה מוצר אחר במקום אחר.
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4466
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

לא קשור ישירות אבל דוגמא לאיך צרכן משנה את כללי המשחק -
לפני כשלוש שנים מחירי כלי העבודה של חברת מילווקי נמכרו בישראל במחיר של בן פי שלוש לפי ארבע מארהב.
היבואן הבלעדי סיפר גם כן הרבה סיפורים על מחיר שילוח ועל היותו מוצמד למחירי אירופה ולא ארהב(שגם הם היו זולים מישראל אבל בפער נמוך).
לאחר כשנה בהם קבלנים ואנשים פשוט הזמינו מחול ביבוא אישי צנחו המחירים בארץ למחירי ארהב פלוס קצת.
פתאום צצו יבואנים נוספים שכן הביאו מוצרים מארהב ולא רק מאירופה.
ואז גם היבואן הרישמי הוריד את המחירים בעשרות אחוזים.

אז אינני נוטר טינה לפיוצר אבל אני בהחלט חושב שבכל תחום הכח הוא בידי הצרכנים בלבד.
דרך אגב הטרנד הזה של SVS לא ברור לי, יש כל כך הרבה חברות נוספות מעולות, אני לדוגמא שנים עם סאבים של VELODYNE שבמנו תומכרו הוגן (הסאב שלי כבר בן 8 אז אינני יודע)

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

כל מה שמיוחד ב SVS זה יחס תמורה למחיר, אבל היתרון ביחס הזה לא קיים בארץ, מלבד מבצעים מיוחדים שהם עושים ואז הסאבים נמכרים במחיר הוגן למשך כמה שבועות. מבחינת ביצועים, ההיתי מדרג את SVS בתחתית הרשימה בהשווה לחברות כמו ARENDAL או PSA. מרמקולים של SVS ההיתי מתרחק כמו מאש לפי תוצאות מדידות שראיתי לדגמי ה PRIME וגם ה ULTRA. במחירים הללו אפשר למצוא דברים הרבה יותר טובים.

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #23 

התבטאתי באופן כללי לגבי מחירים בארץ ואני לגמרי מסכים כם המגיבים האחרונים באופן כללי חגבי המצב בארץ, הפרמטרים שצוינו לגמרי מכירת SVS פשוט מדגישים את האבסורד.

לגבי אולם תצוגה, ‏שביקשתי לקבל הדגמה של הסבים ששקלתי הוא הוסבר לי שאין תצוגה שלהם רק של רמקולים של החברה עם סאב מסויים, ושהמלאי היחיד שיש הוא מסוג ״פתחת קנית״. ‏עוד נאמר לי שהמחירים היו הרבה יותר גבוהים אם כל אחד היה רוצה לשמוע סאב כזה או אחר, ‏כי אז הם היו צריכים למכור אותו במחיר משומש. כלומר מה שעושים בארצות הברית ‏לא על פריט אחד באולם תצוגה עלה על כל מוצר שהם שולחים ל45 יום וניתן להחזירו בחינם.

‏‏צודקים כל מי שרוצה שרשמו ‏שהיתרון תחרותי המשמעותי של SVS ‏הוא התמחור היחסי, והרושם שלי שפיוצר פשוט מונעים מהסתכלות קצרת טווח, ‏מקסימום רווחים, מינימום הוצאות, ‏וניצול הבלעדיות לא למענה לקוח אלא כדי לא להתחלק ב״שלל״ עם חוליות נוספות ב״שרשרת המזון״. ‏היה שווה לפתוח נושא דיון שמשאבי מחירים בארץ מול חול לפי יבואן, ‏להציע חלופהות לרכישה בחו״ל ואני מוכן לחלוק כאלה, וכ״קהילה״ להחליט לא לשלם בארץ יותר מאחוז מסויים מהמחיר בחו״ל, וככה מה שסופר לגבי מילווקי יכול לקרןת לגבי מותגים נוספים, סתם רעיון למחשבה. ‏אגב זה משהו שאני מיישם בעצמי כאידיאולוגיה שמעבר לכסף גם ממש בימים אחו בשדרוג הסאונד אצלי, ‏והתוצאה שהמחירים שאני מקבל אם הם בארץ אם הם בחו״ל כולל שילוח וביטוח, לכל רכישה משמעותית, הם מחירים הוגנים וראליים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2741
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 290 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

Candybars,
ברוכים הבאים לפורום.
נשמח שתשתף את הסטאפ שברשותך.
Paradigm S4
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #25 

חח תפסתם אותי בדיוק בשלב של שדרוג כל הרכיבים אצלי כמעט, ואני מתמודד עם ההזיה של פערי המחירים בימים אלה, ובגלל שאנחנו בשוק מזרח תיכוני ואני בדיוק לפני החלטה אם לייבא לבד או ללכת על ה״טוב ביותר״ שהוצע לי כאן (בחנות מדהימה שצריכה להתמודד עם יבואן מדהים פחות), זה יישאר לוט בערפל עוד כמה ימים. מה שכן, אם אני אחליט על האופציה הזולה יותר של לייבא, אשמח לחלוק אתכם מידעים של עלויות ומקורות שבהם השתמשתי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”