בעיה הזויה בחיבור HDMI ממחשב לטלויזיה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1379
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

בעיה הזויה למדי, ואני כבר אחרי הרבה הצלבות ודיבאג, אנסה לפרט שיהיה ברור, ואשמח להצעות נוספות.

מדובר במחשב גיימינג חדש, עם מעבד i9 Gen12, כרטיס מסך NVIDIA 3060. לכרטיס יש יציאת HDMI ו-3 יציאות DP.
המחשב עם מערכת הפעלה וינדוס 11 והכל מעודכן.
המטרה היא לחבר את המחשב למסך טלויזיה בחדר עבודה, מדובר בסוני 55X90J חדשה גם כן, מערכת הפעלה מעודכנת.
בנוסף ישנו מסך מחשב שהוא 1080 עם חיבור HDMI, איתו המחשב מראה תצוגה תקינה.
בחיבור לטלויזיה, בין אם בנוסף למסך מחשב או רק אליה - התצוגה לא תקינה, לעיתים נדירות יש תמונה תקינה בהתחלה אבל מהר מאד היא משתבשת למשהו מעוות ומלא ***/מסך ירוק וכו'. גם בהורדת רזולוציה למינימום וקצב רענון ל-30 הרץ.
מה ניסיתי :
- חיבור באמצעות כבל שונה - 4 כבלים שונים, כולל קצרים מאד, שכולם עובדים תקין עם מקור 4K 60 חלופי (סטרימר/מחשב אחר).
- חיבור לטלויזיה אחרת - LG OLED G1 - גם לא תקין.
- חיבור בשלבים שונים, אחרי שהמחשב עושה בוט, לפני, אחרי/לפני שהטלויזיה עולה, לא עוזר.
- חיבור לכל אחת מהיציאות השונות של הכרטיס, גם HDMI וגם DP, בכולן אותה תופעה.
- שלחתי את המחשב למעבדה של הספק שמכר לי אותו, בדק אצלו עם מסך מחשב 4K, הכל תקין. שלח לי גם את הכבל שלו - לא עובד אצלי.

ישנו מחשב נוסף ישן יותר עם כרטיס RTX770 ווינדוס 10 שעובד תקין עם הטלויזיה ועם כל הכבלים.

הדברים הבאים שאני מתכנן :
- לנסות עם היציאה של לוח האם, למרות שזה לא עוזר לי הרבה אם זה עובד, כי אני צריך את הכרטיס מסך פעיל.
- להצליב בין כרטיסי המסך של המחשבים וכך להבין אם הבעיה היא במחשב/מערכת הפעלה, או בכרטיס.
- להתקין וינדוס 10 במקום 11 על המחשב הבעייתי.

amirn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 998
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

תריץ LINUX LIVE DISTRO כלשהו לראות אם קשור למערכת ההפעלה (יותר מהר ונוח מלהתקין WIN10)
יש כרטיס מסך מובנה ? אם כן תבדוק דרכו ולא דרך ה NVIDIA

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #3 

בדקתי עם הכרטיס מסך המובנה - תקין, תצוגה של 4K נקיה.
אני אנסה לינוקס כשיהיה לי זמן...

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

תנסה כבל dp to hdmi

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #5 

תנסה להתקין מחדש את הדרייבר לכרטיס מסך מהאתר של NVIDIA ולא מ-WINDOWS UPDATE ו\או לעדכן\לשנמך אותו לגרסה אחרת.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #6 

02/08/2022 20:54  
ChinggisKhan כתב:
תנסה כבל dp to hdmi
...
ניסיתי, אותו דבר.
02/08/2022 22:18  
TheCoolest כתב:
תנסה להתקין מחדש את הדרייבר לכרטיס מסך מהאתר של NVIDIA ולא מ-WINDOWS UPDATE ו\או לעדכן\לשנמך אותו לגרסה אחרת.
...
התקנתי מחדש עם הכלי של NVIDIA, לא עזר. לא מצאתי דרייברים ישנים לוינדוס 11..

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #7 

האם אתה מחובר במקביל גם למסך מחשב ? יכול להיות שיש בעיה עם המולטי דיספליי

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #8 

כתבתי - גם בחיבור בודד אותו סיפור..

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

אני לא מכיר מספיק טוב את הממשק של ווינדוס 11,בעבר היו לי בעיות דומות של ריצודים ואות נעלם במסך שלא היה מסומן כעיקרי (ווינדוס 10)

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
שם מלא: Eliran
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

תנסה להסיר את הדרייבר של כרטיס המסך עם DDU (Display Driver Uninstaller)
https://www.guru3d.com/files-details/di ... nload.html
ואחר כך להתקין אותו מחדש

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #11 

עדכון - עשיתי עוד כמה בדיקות :
- אובונטו לא תקין (גם על מסך מחשב) מהיציאות של הכרטיס, תקין מהיציאה של הלוח אם.
- שמתי את הכרטיס מסך במחשב ישן יותר (שנתן תצוגה תקינה קודם), גם שם התצוגה לא תקינה בטלויזיה.

לאור הממצאים - הספק הסכים להחליף את הכרטיס מסך, מחכה למשלוח ומקווה שזה יפתור את הבעיה.

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

גם לי אותה תופעה עם מגבר וגם ישירות לטלוויזיה עשה צרות
בסופו של דבר שינמכתי במחשב ל1080p 60hz ונתתי למסך לעשות upscale והכל מתקתק.

02/08/2022 14:19  
karpe כתב:
בעיה הזויה למדי, ואני כבר אחרי הרבה הצלבות ודיבאג, אנסה לפרט שיהיה ברור, ואשמח להצעות נוספות.

מדובר במחשב גיימינג חדש, עם מעבד i9 Gen12, כרטיס מסך NVIDIA 3060. לכרטיס יש יציאת HDMI ו-3 יציאות DP.
המחשב עם מערכת הפעלה וינדוס 11 והכל מעודכן.
המטרה היא לחבר את המחשב למסך טלויזיה בחדר עבודה, מדובר בסוני 55X90J חדשה גם כן, מערכת הפעלה מעודכנת.
בנוסף ישנו מסך מחשב שהוא 1080 עם חיבור HDMI, איתו המחשב מראה תצוגה תקינה.
בחיבור לטלויזיה, בין אם בנוסף למסך מחשב או רק אליה - התצוגה לא תקינה, לעיתים נדירות יש תמונה תקינה בהתחלה אבל מהר מאד היא משתבשת למשהו מעוות ומלא ***/מסך ירוק וכו'. גם בהורדת רזולוציה למינימום וקצב רענון ל-30 הרץ.
מה ניסיתי :
- חיבור באמצעות כבל שונה - 4 כבלים שונים, כולל קצרים מאד, שכולם עובדים תקין עם מקור 4K 60 חלופי (סטרימר/מחשב אחר).
- חיבור לטלויזיה אחרת - LG OLED G1 - גם לא תקין.
- חיבור בשלבים שונים, אחרי שהמחשב עושה בוט, לפני, אחרי/לפני שהטלויזיה עולה, לא עוזר.
- חיבור לכל אחת מהיציאות השונות של הכרטיס, גם HDMI וגם DP, בכולן אותה תופעה.
- שלחתי את המחשב למעבדה של הספק שמכר לי אותו, בדק אצלו עם מסך מחשב 4K, הכל תקין. שלח לי גם את הכבל שלו - לא עובד אצלי.

ישנו מחשב נוסף ישן יותר עם כרטיס RTX770 ווינדוס 10 שעובד תקין עם הטלויזיה ועם כל הכבלים.

הדברים הבאים שאני מתכנן :
- לנסות עם היציאה של לוח האם, למרות שזה לא עוזר לי הרבה אם זה עובד, כי אני צריך את הכרטיס מסך פעיל.
- להצליב בין כרטיסי המסך של המחשבים וכך להבין אם הבעיה היא במחשב/מערכת הפעלה, או בכרטיס.
- להתקין וינדוס 10 במקום 11 על המחשב הבעייתי.
...

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #13 

קיבלתי כרטיס חדש בקופסה, חיברתי בביטחון שהכל יעבוד, אבל להפתעתי - שוב אותו סיפור - תמונה מחורבשת ותקועה כבר בשלב הביוס.
אני כבר באמת לא יודע את מי להאשים, האם מדובר בקומבינציה לא מוצלחת בין לוח אם לכרטיס הזה לטלויזיה ? כלומר הביוס של הלוח אם (למרות שעדכני), לא תומך מספיק טוב בשילוב של הכרטיס עם הטלויזיה? אין לי מושג איך אני מתקדם מכאן.
כמובן שגם עכשיו אם אני מחבר את הטלויזיה ליציאה של הלוח אם הכל פיקס, ואני גם יכול לשחק כי המחשב יודע להשתמש ב-GPU של הכרטיס החיצוני לעיבוד ולהוציא את התמונה מהכרטיס הפנימי. אבל זה עדיין לא אידיאלי ואני מניח שיש אובדן ביצועים בצורה הזאת.
מה אני יכול לדרוש מהספק של המחשב? כרטיס חדש מחברה אחרת אולי? כרטיס אחר לגמרי עם תוספת/זיכוי בהתאם להפרש במחיר? הבעיה שאין לי מחיר לכרטיס עצמו כי קניתי אותו כמחשב 'מדף' מורכב, ועברו כמה חודשים מהקניה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”