חיבור כבלים מרסיבר לרמקולים איזה צד הוא פלוס?
אוקיי, זה מה שאני מנסה לעשות.. רק לא הבנתי בדיוק איך !
הבנתי לבדוק שהכבל "משוחרר" (לא מחובר לכלום) , -אז מה שמרטין אמר למעשה זה ,שלכל חוט בכבל (הכבל עצמו מורכב מ-2 חוטים) תיהיה התנגדות שונה ועפ"י זיהוי ההתנגדות אתאים צמד ?
הבנתי לבדוק שהכבל "משוחרר" (לא מחובר לכלום) , -אז מה שמרטין אמר למעשה זה ,שלכל חוט בכבל (הכבל עצמו מורכב מ-2 חוטים) תיהיה התנגדות שונה ועפ"י זיהוי ההתנגדות אתאים צמד ?
אף אחד לא התכוון לזה. תעשה דבר פשוט: לפני שתתחיל לחבר כבל (או לפני שתשחיל אותו בתוך התעלה) אתר עם רב מודד את התחלה וסוף של אותו גיד.
1.בחר את אחד הגידים של הכבל וסמן את אחד הקצבות שלו מצד אחד ( תדביק איזושהי מדבקה או סמן עם מרקר בלתי מחיק).
2.כוון את רב-מודד למדידת ההתנגדות (לסקלה x1).
3. חבר את הקצה המסומן לאחד החיבורים של רב מודד.
4. חבר את החיבור השני של רב-מודד לגידים מהצד השני של הכבל - קודם לראשון, אח"כ - (עם עדיין יהיה צורך) לשני.
5.סמן גיד שאיתו תקבל קריאה "אפס" (או קרובה ל"אפס").
זהו! עכשיו הכבל שלך מסומן.
1.בחר את אחד הגידים של הכבל וסמן את אחד הקצבות שלו מצד אחד ( תדביק איזושהי מדבקה או סמן עם מרקר בלתי מחיק).
2.כוון את רב-מודד למדידת ההתנגדות (לסקלה x1).
3. חבר את הקצה המסומן לאחד החיבורים של רב מודד.
4. חבר את החיבור השני של רב-מודד לגידים מהצד השני של הכבל - קודם לראשון, אח"כ - (עם עדיין יהיה צורך) לשני.
5.סמן גיד שאיתו תקבל קריאה "אפס" (או קרובה ל"אפס").
זהו! עכשיו הכבל שלך מסומן.
syntaxix3,
אני מאמין שפונקצית הצפצוף נמצאת גם ברב-מודד שלך. זה יחסוך לך המון כאב ראש תאמין לי:)
אם תוכל להעלות תמונה שלו
אני מאמין שפונקצית הצפצוף נמצאת גם ברב-מודד שלך. זה יחסוך לך המון כאב ראש תאמין לי:)
אם תוכל להעלות תמונה שלו
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
הבעיה אצלי קצת אחרת ... אצלי הכבלים כבר מושחלים !
אני אמצא כבר דרך לפתור את הבעיה הזאת.
לגבי הרב-מודד, זה לא בידי כרגע, חבר מביא לי מהעבודה שלו וזה יהיה בידי מאוחר יותר !
יכול להיות שתיהיה שם האופצייה של צפצוף.. השאלה איך זה משנה לי משהו ?
מה מסמל הצפצוף ? ואיזה מצב מדידה אתה משתמש ?
אני אמצא כבר דרך לפתור את הבעיה הזאת.
לגבי הרב-מודד, זה לא בידי כרגע, חבר מביא לי מהעבודה שלו וזה יהיה בידי מאוחר יותר !
יכול להיות שתיהיה שם האופצייה של צפצוף.. השאלה איך זה משנה לי משהו ?
מה מסמל הצפצוף ? ואיזה מצב מדידה אתה משתמש ?
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
תשתמש בחוט ארוך שמחובר בצד אחד לטסטר עם מחבר בננה ובצד שני מחובר לאחד הקצוות של הכבל בקיר. (כאילו אתה מאריך את אחד מכבלי הבננה של המודד).syntaxix3 כתב:הבעיה אצלי קצת אחרת ... אצלי הכבלים כבר מושחלים !
אני אמצא כבר דרך לפתור את הבעיה הזאת....
שמוליק ו.