שאלה לגבי עלויות ייבוא בהזמנות דרך אמזון
שלום לכולם,
להבנתי, כאשר אני מזמין הארד דיסק חיצוני מעל $75 שזכאי למשלוח חינם אני אמור לשלם רק מע"מ שאמור להיות מחושב כ-17% מעלות המוצר.
משום מה, שאני בוחר הארד דיסק חישוב העלויות הוא משמעותית גבוה מרק 17%.
יכול להיות שפשוט יהיה החזר לאשראי אחרי שהמוצר יגיע?
לדוגמא:
להבנתי, כאשר אני מזמין הארד דיסק חיצוני מעל $75 שזכאי למשלוח חינם אני אמור לשלם רק מע"מ שאמור להיות מחושב כ-17% מעלות המוצר.
משום מה, שאני בוחר הארד דיסק חישוב העלויות הוא משמעותית גבוה מרק 17%.
לדוגמא:
כנראה שכן. אבל אם אפשר לפתור מראש, למה לא....
(אם כי תוצאה נלווית היא בזבוז אנרגיה ומשאבים: הזמנת מוצר לא נחוץ, אולי קופסת משלוח גדולה יותר, יותר התעסקות אצל עובד אמזון...)
זאת סתם מוזרות כללית של אמזון, לא נראה שזה בגלל חישוב עם לוגיקה מובנת.23/08/2022 14:40a_yaron כתב: המע"מ כולל גם את סכום המשלוח שהיתה אמור לשלם למרות שבפועל אתה לא משלם....
במוצר של הפות"ש, 28$ מיסים שווים למע"מ מכ-170$. אם המע"מ היה בגלל מחיר משלוח, נרמז מחיר משלוח של כ-80$.
אבל מה שכן, תלוי בסכום הקניה, יש לא רק מע"מ אלא גם כמה אגרות מכס.
לא מצאתי אתר רשמי שמראה את הסכומים, אבל יש אותם במחירוני חברות משלוח (גם אם זה תשלום למכס ולא להן), כגון זה:
בהזמנות מעל 100$ יש "אגרת מחשב" של 19₪.
מעל 500$ יש בנוסף גם "אגרת בטחון" של 42₪.
מעל 1000$ נוספים עוד 18₪.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
ללא ספק יהיה. עקבתי אחרי זה עשרות רבות של פעמים - תמיד היה. אמזון עובדים כמו סרגל בקטע הזה, הכל ממוחשב, אין משחקים ואין שיטת מצליח שאנחנו ריגלים אליה כישראלים.23/08/2022 14:18Elad1409 כתב: שלום לכולם,
לדוגמא:
image.png...
שלח לינק למוצר ד"א פעם הבאה, יהיה הרבה יותר קל לבדוק את הנושא.
שכחתי לכתוב שהדוגמה למחיר שהצגתי היא של הדיסק של פותח הדיון עם הוספה של מוצר בפחות מ4$ וכך חישוב המע"מ ירד ולא עלה למרות הוספת המוצר הנוסף, בחישוב רואים שהמע"מ הוא בדיוק 17%23/08/2022 15:05jtk כתב: כנראה שכן. אבל אם אפשר לפתור מראש, למה לא.
(אם כי תוצאה נלווית היא בזבוז אנרגיה ומשאבים: הזמנת מוצר לא נחוץ, אולי קופסת משלוח גדולה יותר, יותר התעסקות אצל עובד אמזון...)
זאת סתם מוזרות כללית של אמזון, לא נראה שזה בגלל חישוב עם לוגיקה מובנת.
במוצר של הפות"ש, 28$ מיסים שווים למע"מ מכ-170$. אם המע"מ היה בגלל מחיר משלוח, נרמז מחיר משלוח של כ-80$.
אבל מה שכן, תלוי בסכום הקניה, יש לא רק מע"מ אלא גם כמה אגרות מכס.
לא מצאתי אתר רשמי שמראה את הסכומים, אבל יש אותם במחירוני חברות משלוח (גם אם זה תשלום למכס ולא להן), כגון זה:
בהזמנות מעל 100$ יש "אגרת מחשב" של 19₪.
מעל 500$ יש בנוסף גם "אגרת בטחון" של 42₪.
מעל 1000$ נוספים עוד 18₪....