רסיבר שלא תומך 4k צריך עזרה קטנה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Ichilov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום חברים
יש לי מסך טלוויזה של סמסונג q80t
ורסיבר שלא תומך 4k
הרסיבר מחובר דרך כבל hdmi למסך ביצאה
של hdmi arc

עכשיו קניתי סטרימר שילד של נבידיה ומעוניין להנות גם מאיכות הסרט וגם מאיכות הצליל שתיצא דרך הרסיבר ודרך הרמקולים 5.1

הסטרימר יהיה מחובר דרך כבל hdmi למסך בשביל להנות מהאיכות
אבל הבנתי שאני לא ממש אהנה מאיכות השמע כי הסטרימר לא יהיה מחובר לרסיבר

המליצו לי לחבר את הרסיבר עם כבל אופטי למסך
במקום הhdmi שמחובר למסך
איך זה יכול לשפר את איכות השמע?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8694
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כבל אופטי לא תומך dts hd master ולא Dolby true hd
כך שחיבור כזה ישנמך ייתן לך רק Dolby digital dts לא hd אלא אם כן אין לך סרטים dts hd master....רק Dolby digital אז אין בעייה

Ichilov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

28/08/2022 13:09  
ADICT כתב:
כבל אופטי לא תומך dts hd master ולא Dolby true hd
כך שחיבור כזה ישנמך ייתן לך רק Dolby digital dts לא hd אלא אם כן אין לך סרטים dts hd master....רק Dolby digital אז אין בעייה
...
יש הכל מהכל מבחינת סרטים
אז בשביל להנות גם מאיכות התמונה וגם איכות שמע עדיך שהרסיבר ישאר באותו חיבור שהוא מחובר
דרך כבל hdmi למסך ?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8694
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

חיובי אבל תצטרך לוותר על 4 ,k דרך הריסיוור אלא אם כן תחבר ישירות הסטרימר למסך לקבל 4 ,k אם אחוז ה dts hd master זניח אצלך הייתי מסתפק באופטי לריסיוןר תלוי מה עדיף לך תמונה או אודיו

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

‏אני לא בטוח שהבנתי מה הבעיה האם המגבר לא תומך בARC? שה שמגגר לא תומך ב 4k לא קשור לarc שסביר להניח שתומך. ואז עם כבל מתאים והגדרות מתאימות אתה מחבר סטרימר לאחת מהכניסות לטלויזיה, את הטלויזיה עם כבל מתאים בכניסת הhdmi שהיא גם יציאת הarc שעל אותו כבל מעביר בכיוון ההפוך את הסאונד. אז אוקיי, אם זה לא earc אלא arc לא יתמוך בdolby true hd אלא פורמטים דחוסים אבל ספק שזה יהיה משהו שתתקל בו כבעיה בסטריניג. שימוש בערוץ חוזר הידוע לשמצה, הרבה יותר ני גם מבחינת שליטה על כל המכשירים עם כל שלט אוניברסלי סטנדרטי תומך hdmi cec, בלי זה אפילו שליטה על הווליום במגבר במקרה של אופטי הופכת לסיוט. אגב, גם אם במקרה אין למגבר תמיכה בarc (כמובן דורש הפעלה בשניה המכשירים ו״לחיצת יד״ יש פתרונות שמחלצים את הarc אפילו earc מהכבל שמגיע מהטלויזיה והופכים אותם לinput רגיל של המגבר בhdmi שלא תומך בarc. סתם לדוגמא מה שמצורף להלן.יש דיליי קל בעיבוד הסאונד שאפשר להתגבר עליו בשליטה בlip synch במקרה זה של הטלויזיה שצריכה ״להשהות״ את הצגת התמונה במעט. אם אתה משתמש באפליקציות חכמות בטלויזיה דרך המגבר אז אתה כבר משתמש בarc של המגבר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”