מחפש אוזניות - ללא הגבלת מחיר

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
thkui2_3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אחרי כמה שנים עם אוזניות בינוניות יחסית עד איזור ה 1500 שח (Fidelio X2, 1more triple driver over ear, oriveti oh300)
החלטתי לעשות איזו קפיצת מדרגה
אני מחפש אוזניות (וגם מגבר מנהסתם) שיהיו בליגה הכי גבוהה שיש.. לא עוד להוסיף עוד כמה מאות שקלים כל פעם אלא ממש רמה גבוהה

בקיצור אשמח להמלצות או לפחות לכיוון כללי. לא הכי מבין בסכומים אבל שיהיה רלוונטי, לא סתם אוזניות שעולות הון תועפות רק כי הם קיימות. באיזור כמה אלפים טובים.
השאלה המרכזית שלי היא כזו, אני שומע בעיקר מוזיקה אלקטרונית - האוס, טראנס, אבל באוזניות טובות אני שומע כמעט הכל ולו רק כי אני מעריך את האיכות. בעיקרון המוזיקה הזאת דורשת הכל מהכל - גם באס וגם מיד וגם היי. השאלה שלי האם יש תקרת זכוכית למוזיקה הזאת? או שאני אחוש בהבדל באוזניות יקרות יותר?

אם כן אשמח להצעות לאוזניות, ואם אפשר לפרט אשמח
סליחה על החפירה ולילה טוב

Gandi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #2 

אתה מתעניין אוזניות פתוחות או סגורות ? פתוחות הייתי ממליץ על פלנריות וסגורות עדיף (למרות שלא חובה) אוזניות דינאמית בשביל פנץ טוב למוזיקה אלקטרונית.

thkui2_3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

29/09/2022 16:31  
Gandi כתב:
אתה מתעניין אוזניות פתוחות או סגורות ? פתוחות הייתי ממליץ על פלנריות וסגורות עדיף (למרות שלא חובה) אוזניות דינאמית בשביל פנץ טוב למוזיקה אלקטרונית.
...
סגורות
מה אתה חושב על זוג כלשהו של fostex?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לא כל כך ברור לי, אתה מציין שאתה שומע בעיקר מוזיקה אלקטרונית אבל באוזניות טובות אתה שומע הכל מהכל ואז אתה שואל שוב לגבי השקעה באוזניות למוזיקה אלטקרונית? הבהר נא.

בכל אופן, מבחינת FOSTEX, ראיתי ששאלת בשרשור השני שלך לגבי הTH900. הן הTOTL (יחד עם TH909 הסמי פתוחות) של החברה אבל מבחינת איזון טונאלי הן לאו דווקא מתמקדות בדיוק טונאלי אלא ביכולת טכנית- באס אחד הבועטים והעמוקים שיש לאוזניות להציע, במה רחבה ופירוט נהדר. אבל הן בהירות באופן לא מאוד מעודן והמידריינג' שלהן על הצד יותר דק.
דווקא הTH600 הן האוזניות היותר מאוזנות, היו לי בזמנו והן נותמות תמורה מעולה לכסף לדעתי.

אם אתה באמת רוצה ללכת על השקעה כבדה (תרתי משמע) הייתי חושב ברצינות גם הAudeze LCD-XC הפלאנריות.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

28/09/2022 4:14  
thkui2_3 כתב:
אחרי כמה שנים עם אוזניות בינוניות יחסית עד איזור ה 1500 שח (Fidelio X2, 1more triple driver over ear, oriveti oh300)
החלטתי לעשות איזו קפיצת מדרגה
אני מחפש אוזניות (וגם מגבר מנהסתם) שיהיו בליגה הכי גבוהה שיש.. לא עוד להוסיף עוד כמה מאות שקלים כל פעם אלא ממש רמה גבוהה

בקיצור אשמח להמלצות או לפחות לכיוון כללי. לא הכי מבין בסכומים אבל שיהיה רלוונטי, לא סתם אוזניות שעולות הון תועפות רק כי הם קיימות. באיזור כמה אלפים טובים.
השאלה המרכזית שלי היא כזו, אני שומע בעיקר מוזיקה אלקטרונית - האוס, טראנס, אבל באוזניות טובות אני שומע כמעט הכל ולו רק כי אני מעריך את האיכות. בעיקרון המוזיקה הזאת דורשת הכל מהכל - גם באס וגם מיד וגם היי. השאלה שלי האם יש תקרת זכוכית למוזיקה הזאת? או שאני אחוש בהבדל באוזניות יקרות יותר?

אם כן אשמח להצעות לאוזניות, ואם אפשר לפרט אשמח
סליחה על החפירה ולילה טוב
...
היי חבר .
אשמח לעזור לך , יש לי 60 אוזניות על הקיר מכל הסוגים. מעבר לזה אני עושה גם TUNING לאוזניות כך שיכול להתאים במיוחד לפרופיל הסאונד שאתה רוצה.
יעקב.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

אני גם היבואן של FOSTEX שהוזכרו פה ואכן - אלו אוזניות פצצתיות למוזיקה אלקטרונית.

thkui2_3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

30/09/2022 22:28  
Ilyan כתב:
לא כל כך ברור לי, אתה מציין שאתה שומע בעיקר מוזיקה אלקטרונית אבל באוזניות טובות אתה שומע הכל מהכל ואז אתה שואל שוב לגבי השקעה באוזניות למוזיקה אלטקרונית? הבהר נא.

בכל אופן, מבחינת FOSTEX, ראיתי ששאלת בשרשור השני שלך לגבי הTH900. הן הTOTL (יחד עם TH909 הסמי פתוחות) של החברה אבל מבחינת איזון טונאלי הן לאו דווקא מתמקדות בדיוק טונאלי אלא ביכולת טכנית- באס אחד הבועטים והעמוקים שיש לאוזניות להציע, במה רחבה ופירוט נהדר. אבל הן בהירות באופן לא מאוד מעודן והמידריינג' שלהן על הצד יותר דק.
דווקא הTH600 הן האוזניות היותר מאוזנות, היו לי בזמנו והן נותמות תמורה מעולה לכסף לדעתי.

אם אתה באמת רוצה ללכת על השקעה כבדה (תרתי משמע) הייתי חושב ברצינות גם הAudeze LCD-XC הפלאנריות.
...
המטרה היא לשמוע מוזיקה אלקטרונית
התכוונתי שבאוזניות טובות אני שומע גם מוזיקה אחרת לפעמים סתם כי אני מעריך את הסאונד
לא ככ הבנתי, אתה לא ממליץ על ה900 בשבילי? ואם לא אז מה ההמלצה - 600 או teak?

מה הסגנון של ה audeze?
גם לפי מה שאני רואה הם באמת כבדות באופן קיצוני..

thkui2_3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #8 

30/09/2022 22:49  
KSE1500 כתב:
היי חבר .
אשמח לעזור לך , יש לי 60 אוזניות על הקיר מכל הסוגים. מעבר לזה אני עושה גם TUNING לאוזניות כך שיכול להתאים במיוחד לפרופיל הסאונד שאתה רוצה.
יעקב.
...
מכיר וגם רכשתי ממך פעמיים :wink:
בכל מקרה מה אתה ממליץ?
איזה מהאוזניות (דגמים של fortex/e-mu/אחרים) אתה מכיר או שאפשר לשמוע אצלך?

Gandi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #9 

ממליץ לבחון את aeon 2 noir closed. זה נראה שעונה לכל הדרישות שלך.

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

ללא הגבלת מחיר, בבקשה:
זה מה שאני הייתי רוכש.

https://www.audeze.com/products/lcd-5

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

02/10/2022 12:17  
thkui2_3 כתב:
המטרה היא לשמוע מוזיקה אלקטרונית
התכוונתי שבאוזניות טובות אני שומע גם מוזיקה אחרת לפעמים סתם כי אני מעריך את הסאונד
לא ככ הבנתי, אתה לא ממליץ על ה900 בשבילי? ואם לא אז מה ההמלצה - 600 או teak?

מה הסגנון של ה audeze?
גם לפי מה שאני רואה הם באמת כבדות באופן קיצוני..
...
אני לא יודע לגבי הEMU אבל בין הTH 610 לTH900 לדעתי האחרונות יהיו הבחירה היותר טובה אם אתה מתמקד במוזיקה אלקטרונית, התוספת נוכחות שיש להן בקצוות של הספקטרום מביאה להן סאונד יותר כיפי "גדול" והן גם יותר מפורטות באופן כללי.

לגבי Audeze, אני גם חשבתי (וגם חוויתי על ראשי בזמנו כאשר החברה הייתה עוד יחסית בהתחלה שלה) שהמשקל שלהן מוגזם ולא מאפשר חווית שמיעה נורמלית לאורך זמן. עד שבאופן די אימפולסיבי כהרגלי חטפתי זוג LCD-X במבצע וההפתעה הייתה בהחלט לטובה. הפיזור משקל שלהן מעולה, לא אכחיש שהן כבדות אבל זה הרבה יותר נסבל לשמיעה ממושכת ממה שחשבתי. והביצועים שהן מוציאות בהחלט מצדיקים את המשקל... סאונד כמעט נטול נקודות תורפה, וזה עוד לפני שהתעסקתי ברצינות עם כיול EQ ומגבר יותר טוב. עלות מחיר/תועלת מטורפת לדעתי.
הXC סה"כ שוקלות כ-50 גרם יותר מהגירסה הפתוחה... הבדל משקל זניח על הראש.

yossiman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

07/10/2022 9:50  
Michabarlev כתב:
ללא הגבלת מחיר, בבקשה:
זה מה שאני הייתי רוכש.

https://www.audeze.com/products/lcd-5
...
וואללה ,אתה צנוע :)
אם הייתי צריך לבחור אזניות ללא הגבלת מחיר, הייתי הולך על הטופ שבטופ (למיטב ידיעתי הזוג הכי יקר שהוציאו בייצור סדרתי מסודר) -

https://www.sennheiser-hearing.com/en-U ... iser-he-1/

טוב, זאת אמנם מערכת אזניות ייחודית, אבל במחיר הזה אפשר לא לדייק. בזמנו הן עלו "רק" 50 אלף דולר וכעת המחיר כבר מתקרב ל-60 אלף.

ומה היה קורה אם לא היתה מוצאת חן בעיני? פשוט, מחליפים למשהו אחר (בלי הגבלת מחיר, כן?).

אגב, אם מדברים על החלפות, שמעתי על חברה בארה"ב שנותנת לך להזמין מהם אזניות, עם מדיניות החלפה של שנה שלמה (!). לדבריהם, זה באמת נותן לך לדעת אם אכן אלה האזניות שאתה רוצה, או שאחרי שעות רבות של האזנה, זה לא מתאים לך ואתה רוצה משהו אחר.
חבל שאין אצלנו בארץ.

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

08/10/2022 9:37  
yossiman כתב:
וואללה ,אתה צנוע :)
אם הייתי צריך לבחור אזניות ללא הגבלת מחיר, הייתי הולך על הטופ שבטופ (למיטב ידיעתי הזוג הכי יקר שהוציאו בייצור סדרתי מסודר) -

---------------------------------------------------------------------

אמר ללא הגבלת מחיר....
אגב עם הגבלת מחיר אני ממליץ על פוקל מ Drop, לפעמים המחיר יורד
https://drop.com/buy/massdrop-x-focal-elex-headphones
...

roiosdona
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #14