קיבלתי את ההחלטה להשתדרג למסך ברמות הגבוהות ביותר

פורום מסכי OLED בחסות LG
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 616
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

שלום חברים.
לאחר שנים של דחיות, החלטתי להתפנק בטלויזיה איכותית בלי פשרות לסלון.
יש לי בסלון היום סמסונג q95 בגודל ״55.
עברנו דירה לבית גדול משמעותית מהקודם ואין ספק שבא לי מסך ענק של ״80+.
התרגלתי לשחורים בפלאזמה פיוניר קורו ששירתה אותי בעונג מ 2009 עד 2017 בסלון (ומאז ועד היום בחדר שינה), והיום אני ממש מתבאס כשאני צופה ב q95 בסצנות חשוכות. חסרים פרטים, אין עומק, ערפול ומרגיש פספוס.
כנראה שהפיוניר חידדה לי את החושים ופיתחה אצלי רגישות יתר לזה.
לאחר שבדקתי ברשת, קראתי סקירות והשוותי את ההיצע היום בשוק, הגעתי ל LG G2 “83.
לפני שאני קונה, רציתי לברר פה כמה דברים.

1. הסלון שלי מואר מאוד ביום, האם השיפור בבהירות משמעותי שמסוגל להתמודד עם זה כמו מסכי led?

2. המסך יקר מאוד, 29k₪. האם אפשר למצוא אותו בפחות? או האם יש סימנים לירידת מחיר / מבצע בקרוב?

3. איך הוא בהשוואה ל LG 86QNED99VPA 8K שזול ממנו בכ 7k₪.
- מבחינת סצנות חשוכות?
- מבחינת עוצמת הבהירות בסלון מואר?
- כמה חשיבות / יתרון יש ל 8K לעומת 4K, האם יש באופק איזשהו צפי שחברות התוכן יעברו לשדר תכנים ב 8K ?
- יש לי שלושה ילדים קטנים שיחגגו על המסך מהצהרים עד הערב. באקס בוקס, יוטיוב, שיקוף מסך מהאייפון ושאר תכניות וסרטי ילדים בyes ונטפליקס. מה רמת הסיכון / בלאי של ה G2 לעומת ה QNED?

4. האם יש מסך אחר שאתם חושבים שיותר מתאים לדרישות ולמגבלות שלי?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

לא חושב שתמצא משהו טוב יותר מ-G2 בגודל הדרוש ועם דרישה לשחורים של פלסמה (השחורים ב-OLED טובים יותר)
הייתי מחכה חודש לשישי השחור, סביר להניח שיהיו מבצעים, אולי המחיר יירד גם על המסך הזה.

לא חושב שיש היום טעם לקנות מסך 8K. מבחינת תכנים עדיין אין ממש זמינות ומבחינת תמונה, סביר להניח שההבדל באיכות התמונה לא יהיה מורגש ממרחק צפיה "רגיל". אז אם אתה לא מתכנן לשבת 1-2 מטר מהמסך, ה-8K לא באמת יבוא לידי ביטוי.
עם זאת מסכי QNED אמורים להיות דיי טובים, אבל LG בד"כ משתמש בפאנל IPS. ולמרות שמדובר במסכי מינילד, החסרונות של הסוג פאנל הזה עדיין יכול לבוא לידי ביטוי.
יש גם מינילד של סמסונג שהם מסכים טובים מאד.

QNED זה מסך LCD "רגיל", אז הסיכוי שלו להצרב בערך כמו כל מסך LCD אחר.
מסכי OLED רגישים יותר לצריבה, עם זאת, כל עוד המסך לא מוגדר על שיא הבהירות באופן קבוע, ועוד התחשב שב-G2 יש פאנל מהדור החדש ועם מפזר חום מובנה, ואחריות מלאה על הפאנל (מ-LG עצמה) לאורך 5 שנים, אני חושב שאין הרבה ממה לדאוג. עם זאת, תמיד עדיף להמנע מהשארת תמונה סטטית לאורך הרבה זמן על המסך.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3644
נתן תודות: 972 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לדעתי תכניס לשכלול את ה c1 g1 ,נכון שהם דגמים של לפני שנה אבל הבדלי המחיר ביחס ל G2 ענקיים ,והם קפיצת רמה ענקית ביחס לסמסונג

deelad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לי יש בבית שתי טלוויזיות q95 של סמסונג האחת בגודל 75" והשניה בגודל 65".
לפני כמה ימים רכשתי lg c2 ומה אני יגיד לך, רואים באולד יותר טוב אבל ממש לא כמו שאתה מתאר ....

ככה שאל תצפה להבדלים גדולים,
או שיש לך תקלה בסמסונג או שהסטרימר שמחובר אליה לא איכותי...

נ.ב
בשתי הטלוויזיות רואים מדהים !

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1818
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

ה83 אפשר בפחות מ29,000 ש"ח ולא בקצת

omern
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שרשור שלא נקרא #6 

אין ספק שזה חתיכת שדרוג G2 מול Qn95 של סמסונג

אני באותה סיטואציה גם עוברים עוד מעט לבית חדש
והתלבטתי בין G2 83 אינץ לבין QN90B החדשה של סמסונג בגודל של 85 אינץ

בסוף נסגרתי על ה - G2 אחרי שלקחתי בחשבון שהסלון שלי לא מואר כול כך, החזית פונה לצפון וכמעט ולא תיכנס שמש לדירה

מבחינתך, צריך להבין מה הכוונה, דירה מאורת מאוד, האם קרני השמש נכנסים לדירה ויפגעו בקיר הטלויזיה? האם יש הרבה חלונות שמקיפים את הסלון ?

שים לב שציפוי אנטי השתקפויות שיש במסך OLED הוא חלש יותר מהציפוי של סמסונג ולכן ב OLED רואים השתקפויות בצורה ברורה יותר, בנוסף המסך מגיע בפיק שלו לסביבות ה1100 ניטס (רמת בהירות) וגם זה בגלל הHeat sinc שהוסיפו בדגמים החדשים של 2022 בניגוד לסמסונג ששם זה מעל 4000

תכנס לקישור של היוטיובר הזה, אולי זה יעזור לך להבין יותר בכול מה שקשור לסלון מואר והשתקפויות ב G2

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

תודה לכולם על התגובות המפורטות.
רק שעכשיו הדבר שהכי מטריד אותי ב G2 הוא מה ש omern כתב על הפער המטורף בבהירות בין G2 שהוא 1,100 ניטס לעומת 4,000 בסמסונג.
לפי הנתון הזה הבהירות ב G2 היא רק 25% מהסמסונג.

שנים שלא עברתי ל OLED בגלל הבהירות. הפערים הגדולים בבהירות הביאו אותי למסקנה שמסך OLED הוא לא מוצר שמתאים לשימוש יומיומי בסלון משפחתי ממוצע, אלא לחדר קולנוע ביתי שנועד לצפייה בסרטים.
אבל כל הרעש ההתרגשות שנהיית לאחרונה בעניין שיפור הבהירות של ה G2, גרם לי להבין שסוף סוף סגרו את הפער של הבהירות או לפחות התקרבו איליו משמעותית. וזה מה שהביא אותי להחליט שהגיע הזמן להתפנק ב OLED לסלון ואוכל להינות משני העולמות, של צפייה שגרתית, ושל צפייה בסרטים.

הנתון הזה מחזיר אותי אחורה לאותה המסקנה שמנעה ממני במשך שנים את המעבר ל OLED, ואני תוהה אם לשנות כיוון למסך QNED או כל מסך אחר שתמליצו לי בהתאם לתנאים והדרישות שהעליתי פה.

אשמח לשמוע מה דעתכם.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1910
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 256 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

תבדוק את המיני לד של סוני בגודל 85 אינץ X95K
לסוני מעבדי תמונה מהטובים בשוק ואני אישית מאוד אוהב את התמונה והתוצאה שמקבלים, אם אני הייתי צריך לקנות היום מסך לא הייתי חושב פעמיים.

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x95k

ולא משנה מה תבחר חכה רק עוד קצת כי אוטוטו מתחילים מבצעי בלאק פריידי (-:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #9 

נתון הבהירות הוא לא המאפיין היחידי שעליו צריך להסתכל כשבוחרים טלוויזיה.
ה-G2 מספיק בהירה לכל שימוש הגיוני.
העין האנושית מפרשת בהירות בצורה לוגריטמית, מה שאומר שהרגישות ויכולת ההבחנה בהבדלים בבהירות קטנה ככל שהאובייקט יותר בהיר.
כך שלמרות שההבדל בבהירות נשמע עצום, הוא לא באמת כזה גדול. בנוסף זה לא שהמסך מגיע ונשאר על בהירות של 4 אלף ניט. אלה פיקים לפרקי זמן מאד קצרים.
אבל אם אתה רוצה מסך שמנקר את העיינים, כי איך שלא תסובב את זה, מסך LED יהיה בהיר יותר מ-OLED אז לך על הסמסונג.

omern
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שרשור שלא נקרא #10 

אין ספק שרמת בהירות היא לא המאפיין היחידי
1100 ניטס של G2 זה בהחלט מספיק אבל כמו שאמרו OLED במיוחד סוג המסך WOLED לא יגיע לבהירות של סמסונג, יש את ה QD OLED החדשות של סמסונג וסוני אבל בגדלים של 55 ו - 65 שהם הכלאה של OLED וQLED מבחינת בהירות אבל עדיין מדובר רק במסכים קטנים יחסית

שים לב שברוב המוחלט של הפרמטרים G2 עולה על QLED או QNED מיני לד או ננו לד זה לא משנה בסוף הטכנולוגיה אותה טכנולוגיה, זה סתם שמות שכול חברה נתנה כדי לשווק את המוצר שלה
התוצאות יהיו יותר טובות מבחינת איכות תמונה, ניגודיות, עומק, והתאמת צבעים למציאות

ממליץ בחום לראות את הביקורות ביוטיוב שהעלאתי
ואתה יכול להיכנס גם ללינק שצירפתי למטה לראות תוצאות לכול דגמי הטלויזיה

https://www.rtings.com/tv/learn/qled-vs-oled-vs-led

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

אני מבין ומסכים שהבהירות היא לא המאפיין היחידי ובכל שאר הפרמטרים ה OLED עדיפה.
אבל במקרה שלי מדובר בסלון עם דלתות זכוכית ברוחב 7.5 מטר לכיוון דרום ליציאה למרפסת, והקיר שעליו מותקנת הטלויזיה נמצא מול הדלתות. בקיצור הסלון מאוד מואר.
אשמח לקבל המלצות למסך מהדגמים החדשים, שמשלב את שני העולמות- גם בהירות גבוהה במהלך היום וגם שאוכל לצפות בסרטים בלילה ולהנות מסצנות חשוכות ברמה הכי קרובה ל OLED עם כמה שפחות הילה סביב חלקים מוארים.
המסך צריך להיות ענק באזור ה ״80 צפונה ובתקציב סביב ה 25 אלף שח.
תודה.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

יש לי את ה83c1 (לא היה g 83 שנה שעברה) על קיר לכיוון דרום. ניתן לראות בקלות תכנים גם עם שמש ישירה (אמנם בשעות אחר הצהריים אבל בצהריים גם ככה השמש גבוהה אז לא תהיה ישירה)
תנסה לחשוב על מתי אתה צופה ובאילו תכנים אתה צופה. אם עיקר הצפיה שלך היא במהלך היום ואתה רואה ערוצי שידור אז לך על על איזה lcd אין לך מה לחפש אולד.
ועדיף לך גם במקרה הזה ללכת על מסך קטן יותר כי יראו עד כמה השידורים בארץ נוראים.
אם אתה רואה תכנים בדולבי ויזן אז כנראה את גם מוכן להוריד את התריסים בשביל החויה ואתה גם ככה צופה יותר בשעות הערב.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”