תכנון חדר קולנוע בממ״ד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 682
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

היי כולם,
אז מי אמר שתקופת הקורנות לא עשתה טוב לאנשים :lol:
אחרי מסע קטן של שכנועים אנחנו עתידים לעבור לבית גדול שמאפשר לי לקחת את הממד ולהפוך אותו לחדר קולנוע ביתי!!!!!!!!
אז מצרף את השרטוט של החדר ויש לי כמה שאלות שאני מקווה לקבל תשובות מהניסיון של החבר׳ה פה (למרות הגורו שעוזר לי בפרטי)
אז ככה:
1. אשמח לדעת מבחינת מיצוי הפוטנציאל היכן כדאי למקם את המקרן והמסך גודל החדר 3.55*2.95 .
2. אשמח לדעת על טיפול באקוסטיקה, אני באמת יכול לעשות כל מה שבא לי בחדר הזה והמחשבה היא לעשות דיפון/עיבוי לקירות אחרי שהבנתי שיש השפעה רבה לקירות ממד על איכות הסאונד.
אני עושה המון דברים לבד, אז מישהו יודע איזה חומרי משתמשים? קונסטרוקציה מעץ עם צמר סלעים אולי? או שאני לא בכיוון :D
והאם זה כולל תקרה ורצפה?
3. בכדי לחסוך בעלויות השינויים והוספת נקודות חשבתי להעביר את כל הצנרות מאחורי האקוסטיקה… אני מניח שזה אפשרי?
4. האם יהיה ניתן להכניס יותר מ 2 כורסאות?
אשמח לקבל כל אינפורמציה שתעזור לי להקים את אחד מהפרויקטים הכי מרגשים שלי :-)
ממד.jpg

Adigaforever
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

עוקב, גם אני אעבור בקרוב לבית חדש ואבנה את המערכת בממ"ד
שאלות מעולות, חשבתי איך להעביר את הכבלים אבל מתחת לריפוד כנראה יהיה הרעיון הכי טוב

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593
שם מלא: איתן
נתן תודות: 611 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

מכיוון שלא התחלת ההמלצה הכי טובה היא לפנות לאיש מקצוע.
אישית אין לי ניסיון עם דן נגר מ"Cinemart", אבל שומע וקורא דברים טובים...יבואן של ציוד אודיו ואקוסטיקה.
עדיף לטפל מראש בבעיות אקוסטיות מאשר להיכנס ללופ של החלפת ציוד ובגלל שהחלל יעודי(ולא סלון) אפשר לעשות הרבה.
JVC X5500
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

טיפול אקוסטי בעקרון לא עושים לבד. זה דבר מסובך וצריך איש מקצוע. הבעיה זה לדעת על מי לסמוך וגם כמה כדאי להשקיע. בקיצור לא פשוט, אבל בכל מקרה אל תנסה להתחכם.

מבחינת סידור החלל יש המון סרטונים של אודיוהוליקס לגבי איפה לשבת ואיך למקם את הרמקולים. מומלץ להיעזר במיקרופון מדידה כדי למצוא את המיקומים האידאלים.

בגלל שהחדר קטן לא יודע אם הייתי טורח עם מקרן, במיוחד שגם לא כדאי לשבת עם הגב לקיר אלא יותר קרוב לאמצע החדר (ומצד שני לא לשבת בדיוק באמצע, שוב, את זה תוכל לראות במדידות).

תדאג מראש להכנות לסראונדים (ולאטמוס), ולכמה אופציות לסאב/ים כדי שאח"כ תוכל לבחור מתוכן בהתאם למיקומי סאבים שיתנו את התוצאה הטובה ביותר לפי מדידות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”