ראוטר לאימא עם סיבים או שדרוג שלי בהחלפה עם שלה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
השבוע עברתי לסיבים של פרטנר ובאותה ההזדמנות העברתי גם את אימא שלי. עד כה היא השתמשה בראוטר מהספק (כדי לא להיות תלויה בי יותר מידיי) וכעת החלטנו שעם המעבר אני אקנה לה ראוטר פרטי ונחסוך עלויות.
אני משתמש ב- Huawei AX3 pro שקניתי במצב חדש פה במארקט פלייס ותהיתי לעצמי האם לקנות לאימא שלי את אותו הדבר שאני כבר מכיר ויודע כיצד לתפעל, או....לנצל הזדמנות ולהעביר אותו אליה ולשדרג את עצמי למשהו קצת יותר רציני.
אציין שהכיוון הוא שימוש רגיל לחלוטין - עבודה מהבית, גלישה באיטרנט ממחשב ביתי וחיבור מספר מכשירים חכמים. מידיי פעם הורדות של סרטים (שקורות רק בלילה אז אין הפרעה לאף אחד). אין ולא יהיה תכנון של גיימינג.
ראיתי שלא מעט פה ובפייסבוק ממליצים\משתמשים בראוטרים של שיאומי אך לא קורץ לי הדבר בעיקר בגלל התלות בתרגום של הדפדפן במחשב (אני יודע שבאפליקציה יש אנגלית תקנית ואין בעיה אבל לא יודע כמה נוח לנהל ראוטר מהטלפון. אני מוצא את עצמי בקושי נכנס לאפליקציה של וואוי אצלי בטלפון).

וכמובן המחיר - הוואווי עלה לי כ-200 ש"ח ואם אני "משדרג", אני מתכוון להישאר באיזור הזה, אולי 100 ש"ח יותר. לא מתכוון להגיע לאיזור ה-400 וצפונה...לא חושב שיש למה.
שמעתי שאולי TP-Link או אסוס יכולים לתת מענה טוב כי יש להם אפשרות של התחברות מרחוק...או לחילופין, אם יש בעיה כלשהי, אגיד לאימא שלי להתחבר ל- WIFI דרך האפליקציה בטלפון ואני אשתלט על הטלפון שלה עם Anydesk.

אשמח להצעות נוספות מעניינות ואפילו כמובן מיד 2.
תודה רבה!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

תשאר עם מה שעובד לך טוב ואתה יודע לתפעל - נתב Huawei AX3 Pro
לבחור AX3 Pro WS7206 + EU adapter plug
https://ali.ski/cNLSjK

אם אתה רוצה לקפוץ ביכולות, אז נתב עם Wi-Fi 6E, אבל אלו כבר עולים פי 4-5.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לטעמי זו טעות פטאלית.
בעת תקלה פרטנר ישלחו אותה לדבר ללמפה ואתה תצטרך להגיע במיוחד להציל אותה.
עדיף להשכיר מהם ושתהיה להם יכולת תפעול ושליטה בראוטר מרחוק, ושליחת טכנאי מהירה ללא ויכוח במקרה הצורך.
ככה אני עובד במשפחה אצלי. אצלי ואצל ההורים (אבא טכני מספיק) יש פרטי ואצל כל השאר משכירים נקודה. איפה שהראוטר של הספק מספיק אז מספיק ואיפה שלא הוויפי של הספק מכובה ומחוברת אליו רשת מש פרטית. במקרה תקלה הספק מסדר ומקסימום גם מפעיל את הוויפי תוך כדי ואז פעם הבאה שאני מגיע מכבה חזרה.
תחשוב על זה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #4 

אמת, אבל כמות הפעמים שאני התקשרתי לשירות של ספק האינטרנט מאז שהתחברתי לפייבר עומד על 0.

אם אצלך יש הרבה תקלות משום מה, אז תשאר עם הנתב של הספק, יעלה קצת יותר, אבל יבטיח שקט.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 663
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

הכל תלוי בכמה פעמים אתה אצלה, או נכון יותר מה הזמינות שלך לטפל לה בתקלות.
אם יש לה גם חבילת כבלים/טלפון בנוסף לאינטרנט אז אני חושב כמו @eargasma שתתן לה להמשיך לשלם על שכירות ותוריד ממך את הטיפול בתקלות כי כשיאשימו את הראוטר הפרטי אתה מיד הופך לתומך הטכני.
בכל מקרה השימוש שלך בסיסי אז לא חושב שיש לך מה לשדרג.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #6 

תודה רבה חברים.
אכן צודקים - ככה התנהלנו עד כה - ראוטר של סלקום כדי להוריד ממני שקט ותלות. כמה פעמים היא הצטרכה אותי מאז? פעמיים כשהיה צורך בלחבר מדפסת לרשת ואז הרמתי את סלקום וגם הם לא הצליחו לתת מענה. מאז שזה סודר - כלום שוום דבר.

לחילופין חשבתי על זה - ראוטר פרטי ולהתקין אצלה את האפליקציה בטלפון של הראוטר. במקרה של תקלה, אני מתחבר אליה ב- Anydesk לטלפון ומשם מנהל את הראוטר.
המחשבה של 25 ש"ח בחודש ותוך 10 חודשים עם ראוטר פרטי ממוצע אני "מחשזיר את ההשקעה" כן יושבת לי בראש....

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

12/12/2022 23:08  
ziv_r כתב:
תשאר עם מה שעובד לך טוב ואתה יודע לתפעל - נתב Huawei AX3 Pro
לבחור AX3 Pro WS7206 + EU adapter plug
https://ali.ski/cNLSjK

אם אתה רוצה לקפוץ ביכולות, אז נתב עם Wi-Fi 6E, אבל אלו כבר עולים פי 4-5.
...
צודק מאוד. סתם חשבתי שיש לי פה הזדמנות לשדרג מעצם היותי טכנולוג ואיש מחשוב :)

לגבי הקישור ששלחת - אני רואה שכתוב שם גרסה סינית. אני יודע שיש גם גרסה גלובאלית...מה ההבדל בין שני המספרים הללו?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #8 

הגרסה הסינית חזקה יותר, אבל הממשק בסינית. זה לא ממש מגבלה כי יש תרגום מובנה בדפדפן.
image.png
(44.13 KiB) הורד 115 פעמים

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re:

שרשור שלא נקרא #9 

13/12/2022 12:18  
ziv_r כתב:
הגרסה הסינית חזקה יותר, אבל הממשק בסינית. זה לא ממש מגבלה כי יש תרגום מובנה בדפדפן.

image.png
...
כמה זה קריטי? במה זה בא לידי ביטוי?
אני קצת לא אוהב להיות תלוי בדברים....לא שהתרגום זה תהליך מסובך מאוד אבל...אם עובד למחצה, עובד חלקי...
זה שאצלי עם תפריט באנגלית ואני ממש מרוצה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #10 

אם אתה מרוצה, אז לך על אותה גרסה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”