שלום לכולם,
לפני שפתחתי את ההודעה חיפשתי בפורום מענה לשאלות שלי ולא הצלחתי לאחד את התשובות למשהו פשוט שאני אבין.
לביניין ישן שלי הגיעו סיבים של בזק.
אני מחובר כרגע ב 100 מ"ב סטנדרטי של בזק ובזק בינלאומי, כולל טלפון (לא בשימוש) ב 119 ש"ח לחודש, כולל הראוטר של בזק / בזק בילאומי
ht-138s-b , ביטלתי את התקשורת האלחוטית מכיוון שיש לי Deco mesh M-5 (3 יחידות פזורות בכל הבית) שממנה אני מקבל תקשורת אלחוטית בכל הבית.
הדרישות שלי הן לאינטרנט יציב, אינני גיימר (בני כן משחק אבל בקטנה), שימושים סטנדרטים לחלוטין .
מה שהבנתי עד עכשיו מהחיפוש בפורום זה:
צריך מודול לסיב האופטי שממיר את הסיב ליציאת אטרנט סטנדרטית.
צריך מודם שיודע להתמודד עם המהירויות הגבוהות של הסיב ושיחבר אותי לתשתית של הספק מצד אחד ולראוטר (Deco M5) מהצד השני.
אני, כמובן , מעוניין לעבור לסיבים.
מבחינה טכנית, מה מספיק לי כדי שכל העסק יעבוד ובלי לשלם תשלומים עודפים של שכירות חודשית לספק ?
אין לי בעיה להסב את ה Deco מ AP לראוטר מלא. (יכלתי לעשות זאת מיקודם ולא עשיתי)
איזה ציוד טוב ואמין אני צריך מהקצה שבזק משאירה לי בבית עד למצב שכל העסק עובד, בלי להסתבך עם עדכוני קושחה? אין לי בעיה לעדכן קושחה חד פעמית ולהיפתר מזה, לא מעוניין במרדף אחרי הקושחות.
קופסת החיבורים על הקיר החיצוני של הביניין, במקרה אני הכי קרוב לקופסא, הספקים האחרים יכולים לנתב את הסיב לתוך הבית או שאני חייב את בזק בשביל זה? ואם כן האם אחרי החיבור אני יכול לעבור לספק אחר (שוק סיטונאי)?
תודה
מעבר מחיבור אינטרנט נחושת לסיבים
אני קיבלתי מסלקום מתאם מסיב לכבל רשת של נוקיה שיכול לספק עד 1 גיגה
זה ללא תשלום כלול בחבילת האינטרנט
ויש לי ראוטר פרטי שתומך ברשת על גבי כבל 1G
הוא גם תומך wifi 6 שתיאורטית אמור להיות מהיר מספיק כדי לקבל רוב רוחב הפס
אז אני חוזר:
-התקנה חינם כולל השחלה של הסיב בתעלה קיימת (במקום הכבל טלפון אצלי)
-ממיר מדיה אופטית חינם
-ראוטר שלי ממקודם (אסוס ax88u) ללא תשלום נוסף כעת
אני משלם כ-166 ש״ח לחודש בממוצע שנה ראשונה שכוללת (טלויזיה סלקום + אינטרנט סיב 1000/250 + ממיר מדיה אופטי + ממיר לצפייה טלויזיה (שלא לקחתי כי לא הייתי צריך אבל זה מגיע גם בחבילה)
הכי זול שמצאתי ועד כה מבסוט מהיציבות והמהירות (והפינג גם טוב)
בדקתי לגבי הדקו M5 הוא לא מגיע למהירות האלחוטית הנדרשת אבל קווי הוא כן יודע לתת 1 גיגה
לא הייתי מחליף אותם לפי מה שתיארת זה יספיק לצרכים שלך
זה ללא תשלום כלול בחבילת האינטרנט
ויש לי ראוטר פרטי שתומך ברשת על גבי כבל 1G
הוא גם תומך wifi 6 שתיאורטית אמור להיות מהיר מספיק כדי לקבל רוב רוחב הפס
אז אני חוזר:
-התקנה חינם כולל השחלה של הסיב בתעלה קיימת (במקום הכבל טלפון אצלי)
-ממיר מדיה אופטית חינם
-ראוטר שלי ממקודם (אסוס ax88u) ללא תשלום נוסף כעת
אני משלם כ-166 ש״ח לחודש בממוצע שנה ראשונה שכוללת (טלויזיה סלקום + אינטרנט סיב 1000/250 + ממיר מדיה אופטי + ממיר לצפייה טלויזיה (שלא לקחתי כי לא הייתי צריך אבל זה מגיע גם בחבילה)
הכי זול שמצאתי ועד כה מבסוט מהיציבות והמהירות (והפינג גם טוב)
בדקתי לגבי הדקו M5 הוא לא מגיע למהירות האלחוטית הנדרשת אבל קווי הוא כן יודע לתת 1 גיגה
לא הייתי מחליף אותם לפי מה שתיארת זה יספיק לצרכים שלך
3 יחידות Deco שלי מחוברים בינהם בכבל רשת במהירות 1 גיגה, די והותר עבורי.
אני מניח שצריך "מודם" (ברידג') בין הסיב לרשת (Deco אצלי) - אני אקנה אחד מתאים, יש את זה בתשובות שחיפשתי מקודם.
מעדיף לקנות את כל הנדרש ולא לשכור כלום מהספק שלי.
הרשת האלחוטית שלי בהחלט מספיקה לי ל 3-5 השנים הקרובות ( 1.3 גיגה תאורטיים)
אתחיל להתקשר לחברות כדי לראות מה התנאים העדכניים ביותר נכון לעכשיו, מחיר אני כבר אתמקח (במידת האפשר)
אם יש למישהו תובנות נוספות אשמח מאוד לשמוע.
תודה!
אני מניח שצריך "מודם" (ברידג') בין הסיב לרשת (Deco אצלי) - אני אקנה אחד מתאים, יש את זה בתשובות שחיפשתי מקודם.
מעדיף לקנות את כל הנדרש ולא לשכור כלום מהספק שלי.
הרשת האלחוטית שלי בהחלט מספיקה לי ל 3-5 השנים הקרובות ( 1.3 גיגה תאורטיים)

אתחיל להתקשר לחברות כדי לראות מה התנאים העדכניים ביותר נכון לעכשיו, מחיר אני כבר אתמקח (במידת האפשר)
אם יש למישהו תובנות נוספות אשמח מאוד לשמוע.
תודה!