פריסת כבל או רשת Aimesh?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
SoHo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

היי חברים, צריך את הייעוץ שלכם, דירה 110 מטר חדשה. מחובר לסיבים 100\1000 עם ציוד פרטי Asus TUF GAMING AX3000 V2
יש לי בעיה עם הממד, שם יושב המחשב הנייח שלי, ואני מקבל שם בערך 10~20 מגה בלחץ ב Wifi.
מתאם על רשת החשמל זה נראה לי התפשרות ואני גם לא יודע כמה אקבל באמת כי זה תלוי בהמון משתנים.
הראוטר שלי יושב בסלון.
אז האופציות שלי לפי מה שהבנתי הם השחלת כבל רשת - 2 השחלות בעצם פעם לראוטר ופעם לארון תקשורת.

או לקנות עוד מכשיר של אסוס שתומך ב AiMesh . ולשים אותו בממד? למשל הדגם הבא - AX56U
הבנתי שחייב מכשיר שתומך ב AiMesh בלבד.
אך לא הבנתי איך MESH עובד בעצם, אם הראוטר יושב בממד ומתקשר עם הראוטר הראשי בסלון, איך האותות נשלחים והוא מספק אינטרנט יציב?
הרי אלה קירות של ממד שמלכתחילה הגלים לא מגיעים לשם.

אשמח לעזרתכם תודה רבה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7701
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כבל רשת קודם כל אם האופציה קיימת. כדי לאפשר את כל רוחב הפס בממד, קווית ובוייפי.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

המאש, ולא משנה מאיזה סוג, צריך אות חזק ויציב. אם יש אפשרות לכבל רשת אז ברור שזה מה שמומלץ

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

כל פתרון אלחוטי, לרבות Mesh, זה רק למקרה שאין אפשרות לכבל. רק בחיבור קווי אתה תקבל מהירות מלאה. גם אם זה קשה לעביר כבל, עושים את זה כולה פעם אחת.

jacque
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

Aimesh לא עבד לי ככ טוב. מצאתי את עצמי מרסט את המערכת יותר מדי פעמים

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3361
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 426 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

למה שתי השחלות? אם הראוטר מחובר בסלון השחלה של כבל רשת נוסף לארון התקשורת משם ישירות לממד או אם יש עוד צרכנים בבית, דרך ארון התקשורת אז סוויץ וממנו ליתרת הצרכנים
אלא אם התכוונת שאין תשתית קיימת בכלל ואז כבל לארון התקשורת וכבל לממד

SoHo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #7 

02/01/2023 9:40  
Borderline1 כתב:
למה שתי השחלות? אם הראוטר מחובר בסלון השחלה של כבל רשת נוסף לארון התקשורת משם ישירות לממד או אם יש עוד צרכנים בבית, דרך ארון התקשורת אז סוויץ וממנו ליתרת הצרכנים
אלא אם התכוונת שאין תשתית קיימת בכלל ואז כבל לארון התקשורת וכבל לממד
...
הראוטר מחובר לסלון עם ממיר אופטי ולשקע חשמל

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

לגבי השאלה איך נקודת mesh יכולה לעזור במקרה והקליטה חלשה - איכות האות מושפעת על ידי כל מיני גורמים שונים, בין היתר הציוד בשני הצדדים - למשל סוג וגודל האנטנה, או המפרט של הציוד מאחורי האנטנה. לדוגמה, כשתכננתי רשת בדירה לפני כמה חודשים גיליתי שעם נתב במיקום מסוים, כשבדקתי מהטלפון בחדר מסוים החיבור היה איטי, מקוטע, ולא שמיש, ולעומת זאת כשבדקתי עם מחשב נייד (שאם אני לא טועה יש בו אנטנה גדולה, שנמצאת במסגרת של הצג) באותו חדר הצלחתי לקבל חיבור יציב באיכות מעט ירודה אך מספקת. לכן שני נתבים שמיועדים מטבעם לקלוט ולשדר באופן טוב כשיקול עיקרי עשויים להיות מסוגלים לספק פתרון במקרים מסוימים בהם מכשירי קצה לא.

כמו שאמרו קודם, אם יש אפשרות כן כדאי להעביר כבל, ובמקרה הזה אפשר לחבר אותו ישירות למחשב הנייח, אבל גם בתרחיש הזה אפשר לשים שם יחידת AiMesh שתרחיב את הרשת האלחוטית בתוך אותו חדר ותתקשר עם שאר הרשת בכבל, ולרוב גם יש לה יציאות נוספות כך שניתן לחבר את המחשב אליו קווית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”