אנטנה לערוצי כאן 11 וכו'
שלום
רגע לפני שאני בודק על סוגי האנטנות, רציתי לשאול האם האנטנה אמור להיות לאחת מהיציאות של הטלויזיה ואם כן לאיזו?
עריכה: אוי, סליחה. רציתי לפתוח בפורום "לווין, כבלים, עידן+". כנראה היתה לי לשונית פתוחה נוספת על הפורום הזה ובטעות פירסמתי כאן. אפשר בבקשה להעביר לפורום המתאים?
רגע לפני שאני בודק על סוגי האנטנות, רציתי לשאול האם האנטנה אמור להיות לאחת מהיציאות של הטלויזיה ואם כן לאיזו?
עריכה: אוי, סליחה. רציתי לפתוח בפורום "לווין, כבלים, עידן+". כנראה היתה לי לשונית פתוחה נוספת על הפורום הזה ובטעות פירסמתי כאן. אפשר בבקשה להעביר לפורום המתאים?
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
כן , בודאי כדי לקלוט ערוצי עידן פלוס יש לחבר את האנטנה לכניסת RF של הטלויזיה ( לכניסה לא ליציאה ) ,03/01/2023 22:59magshield כתב: שלום
עריכה: אוי, סליחה. רציתי לפתוח בפורום "לווין, כבלים, עידן+". כנראה היתה לי לשונית פתוחה נוספת על הפורום הזה ובטעות פירסמתי כאן. אפשר בבקשה להעביר לפורום המתאים?...
לגבי סוג האנטנה זה תלוי במיקום המגורים שלך אם הקליטה אצלך חזקה מספיק לאנטנה פנימית קטנה או שהקליטה
במיקום שלך היא גבולית ויש צורך באנטנה חיצונית על הגג שהיא גם בדרך כלל עדיפה לקבלת קליטה טובה ויציבה בשני המרבבים T ו-T2 .
תודה. הכוונה למה שמוקף באדום?04/01/2023 8:11גלובל כתב: כן , בודאי כדי לקלוט ערוצי עידן פלוס יש לחבר את האנטנה לכניסת RF של הטלויזיה ( לכניסה לא ליציאה ) ,
לגבי סוג האנטנה זה תלוי במיקום המגורים שלך אם הקליטה אצלך חזקה מספיק לאנטנה פנימית קטנה או שהקליטה
במיקום שלך היא גבולית ויש צורך באנטנה חיצונית על הגג שהיא גם בדרך כלל עדיפה לקבלת קליטה טובה ויציבה בשני המרבבים T ו-T2 ....
https://postimg.cc/dZTQcHG5
עד כמה האנטנה הזאת ארוכה? (כרגע אי אפשר בכלל להתקין בגלל המתקן. השאלה אם יסירו את הטלויזיה, יתקינו ואז יחזירו, האם יהיה מקום לאנטנה או שהמתקן גורם לטלויזיה להיות צמודה מדי לקיר?)
בנוגע לאנטנה על הקו - האם זה רלוונטי במידה והגג כמה קומות מעל? (בניין מגורים ולא בית פרטי)
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

כן הכניסה של האנטנה היא מה שסימנת באדום ,04/01/2023 13:57magshield כתב: תודה. הכוונה למה שמוקף באדום?
https://postimg.cc/dZTQcHG5
עד כמה האנטנה הזאת ארוכה? (כרגע אי אפשר בכלל להתקין בגלל המתקן. השאלה אם יסירו את הטלויזיה, יתקינו ואז יחזירו, האם יהיה מקום לאנטנה או שהמתקן גורם לטלויזיה להיות צמודה מדי לקיר?)
בנוגע לאנטנה על הקו - האם זה רלוונטי במידה והגג כמה קומות מעל? (בניין מגורים ולא בית פרטי)...
תמיד מומלץ לחבר את כל החיבורים לפני שמצמידים למתקן של הקיר , אם המתקן צמוד מאוד לקיר אפשר להשתמש במחבר זויתי של 90 מעלות .
לא הבנתי למה התכוונת אנטנה על הקו ? אני מניח שהתכוונת לאנטנה על הגג ....
יש בניינים משותפים שיש להם אנטנה מרכזית שכוללת אנטנה ל UHF ויתכן שיש הכנה לאנטנה שיכולה לשמש את עידן פלוס \
אם זה בניין ישן יותר יתכן שתוכל להתקין אנטנה משלך ( לא חייב מקום גבוה כל כך ) ולהוריד כבל או מבחוץ או דרך תשתית חדר המדרגות ,
אפשרות נוספת היא להוציא אנטנה קטנה מעד לחלון או מעקה של מרפסת , הכל תלוי במבנה של הבניין מיקומו וכן הלאה
תודה.04/01/2023 17:24גלובל כתב: כן הכניסה של האנטנה היא מה שסימנת באדום ,
תמיד מומלץ לחבר את כל החיבורים לפני שמצמידים למתקן של הקיר , אם המתקן צמוד מאוד לקיר אפשר להשתמש במחבר זויתי של 90 מעלות .
לא הבנתי למה התכוונת אנטנה על הקו ? אני מניח שהתכוונת לאנטנה על הגג ....
יש בניינים משותפים שיש להם אנטנה מרכזית שכוללת אנטנה ל UHF ויתכן שיש הכנה לאנטנה שיכולה לשמש את עידן פלוס \
אם זה בניין ישן יותר יתכן שתוכל להתקין אנטנה משלך ( לא חייב מקום גבוה כל כך ) ולהוריד כבל או מבחוץ או דרך תשתית חדר המדרגות ,
אפשרות נוספת היא להוציא אנטנה קטנה מעד לחלון או מעקה של מרפסת , הכל תלוי במבנה של הבניין מיקומו וכן הלאה...
חבל שהם לא אמרו לפני שהמתקן חוסם חלק מהיציאות. מחכים לרגע האחרון כדי לדפוק את האלמנט.
אכן, הכוונה היתה לאנטנה על הגג.
אני אברר בנוגע לאנטנה. האם בכל האפשרויות החיבור צריך להיעשות לחור שהקפתי באדום? מה הגודל האנטנה?
מה זה מחבר זוויתי של 90 מעלות - ניסיתי לחפש, אבל זה נראה יותר כמו ציוד לברזים
תודה רבה גלובל.
שאלה קטנה בנוגע לאנטנה החיצונית - אמרת שהיא מתחברת לאותו חיבור והיא עבור על השכנים. אז איך בדיוק מחברים אותה? צריך להעביר בצורה כלשהי כבל עד לגג? או שאולי יש כבלים אם התקינו אחת כזאת?
נ.ב.
בשני המקרים אני אצטרך למצוא פתרון לאיך לחבר אותה כי אי אפשר להגיע ליציאה שם.
שאלה קטנה בנוגע לאנטנה החיצונית - אמרת שהיא מתחברת לאותו חיבור והיא עבור על השכנים. אז איך בדיוק מחברים אותה? צריך להעביר בצורה כלשהי כבל עד לגג? או שאולי יש כבלים אם התקינו אחת כזאת?
נ.ב.
בשני המקרים אני אצטרך למצוא פתרון לאיך לחבר אותה כי אי אפשר להגיע ליציאה שם.
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

אנטנה חיצונית יש שתי אפשרויות -
1) כמו שכתבתי יש בניינים בדר"כ חדשים יותר שיש אנטנה מרכזית קיימת בבניין ואז יש לך שקע של אנטנה בדירה .
2)אם אין אנטנה מרכזית - אז צריך אנטנה חיצונית שאתה קונה ומרכיב לעצמך ומעביר כבל ממנה עד לדירה שלך והיא רק שלך .
לגבי זה שלא ניתן להגיע לכניסה ( לא יציאה ! ) של האנטנה בטלויזיה , נראה לי שלא תהיה לך ברירה
אלה להסיר את הטלויזיה מהקיר לחבר ולהחזיר חזרה ....לא כזה מסובך אם שני אנשים עובדים יחד .
1) כמו שכתבתי יש בניינים בדר"כ חדשים יותר שיש אנטנה מרכזית קיימת בבניין ואז יש לך שקע של אנטנה בדירה .
2)אם אין אנטנה מרכזית - אז צריך אנטנה חיצונית שאתה קונה ומרכיב לעצמך ומעביר כבל ממנה עד לדירה שלך והיא רק שלך .
לגבי זה שלא ניתן להגיע לכניסה ( לא יציאה ! ) של האנטנה בטלויזיה , נראה לי שלא תהיה לך ברירה
אלה להסיר את הטלויזיה מהקיר לחבר ולהחזיר חזרה ....לא כזה מסובך אם שני אנשים עובדים יחד .
אתה יכול גם להכין אנטנה. זה לא מדע טילים כפי שהטרולים מפורומי הלווין בארץ רוצים שנחשוב.
יש אינספור סרטונים ביוטיוב המלמדים כיצד להכין אנטנות אפילו מפסולת.
מפחיות וחד פעמי מאלומניום ועד אנטנות שיקלטו גם לוויני מזג אוויר (800 ק"מ) במינימום מאמץ.
האנטנה האלגנטית שניתן לתלות בכל מקום, קיר, חלון וכו'
אנטנה ממפצל חשמל (דומינו/שוקולד) פשוט וכבל אנטנה
Hacking the TV tuner and making DIY antena to recieve weather images from satellites (NOAA)
אפשר גם לא להכין אנטנה, אלא מיני צלחת להגברת הקליטה, או סתם לתקוע את האנטנה הקטנה בקערה מברזל יצוק ותקבל קליטה יציבה.
לדוגמה, במשרד לקחתי כוס חד פעמית חתכתי לאורך ואח"כ בבסיס כך שתראה כמו צלחת רדאר.
ציפיתי את החלק הפנימי בנייר אלומניום, הדבקתי מגנט/חתיכת מתכת בבסיס שהאנטנה הקטנה שמקבלים עם הדונגל תשב עליו יציב. מקליטה גבולית 40% קיבלתי 90%.
אח"כ, לאחרים שרצו גם כן כבר עברתי לפחית עם אותה שיטה רק שהפעם ציפינו בסרט נחושת וקיבלנו 100% קליטה.
יש אינספור סרטונים כאלו להגברת קליטה בין אם ל-TV או WI-FI ואף סלולארית. העקרון מתבסס על צלחת הלווין. לא מדע טילים
יש אינספור סרטונים ביוטיוב המלמדים כיצד להכין אנטנות אפילו מפסולת.
מפחיות וחד פעמי מאלומניום ועד אנטנות שיקלטו גם לוויני מזג אוויר (800 ק"מ) במינימום מאמץ.
האנטנה האלגנטית שניתן לתלות בכל מקום, קיר, חלון וכו'
אנטנה ממפצל חשמל (דומינו/שוקולד) פשוט וכבל אנטנה
Hacking the TV tuner and making DIY antena to recieve weather images from satellites (NOAA)
אפשר גם לא להכין אנטנה, אלא מיני צלחת להגברת הקליטה, או סתם לתקוע את האנטנה הקטנה בקערה מברזל יצוק ותקבל קליטה יציבה.
לדוגמה, במשרד לקחתי כוס חד פעמית חתכתי לאורך ואח"כ בבסיס כך שתראה כמו צלחת רדאר.
ציפיתי את החלק הפנימי בנייר אלומניום, הדבקתי מגנט/חתיכת מתכת בבסיס שהאנטנה הקטנה שמקבלים עם הדונגל תשב עליו יציב. מקליטה גבולית 40% קיבלתי 90%.
אח"כ, לאחרים שרצו גם כן כבר עברתי לפחית עם אותה שיטה רק שהפעם ציפינו בסרט נחושת וקיבלנו 100% קליטה.
יש אינספור סרטונים כאלו להגברת קליטה בין אם ל-TV או WI-FI ואף סלולארית. העקרון מתבסס על צלחת הלווין. לא מדע טילים

- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

נכון אפשר גם להכין אנטנה לבד ....זה יהיה שווה ערך לאנטנה פנימית שניתן לקנות בכמה גרושים ,
אם יש לך זמן ויכולת זה אפשרי , אבל זה יעבוד טוב רק אם אתה באיזור גיאוגרפי וטופוגרפי שבו הקליטה מספיק חזקה לאנטנה פנימית !
אם אתה גר למשל בקומת קרקע באיזור אורבני צפוף שבו הקליטה חלשה אז ללא אנטנה חיצונית זה לא יעבוד טוב אם בכלל .
אם יש לך זמן ויכולת זה אפשרי , אבל זה יעבוד טוב רק אם אתה באיזור גיאוגרפי וטופוגרפי שבו הקליטה מספיק חזקה לאנטנה פנימית !
אם אתה גר למשל בקומת קרקע באיזור אורבני צפוף שבו הקליטה חלשה אז ללא אנטנה חיצונית זה לא יעבוד טוב אם בכלל .
תודה רבה. בנוגע ל-1, יש מצב שאתה מתכוון לאחד מהעיגולים האלה? בנוגע לחלק האחרון שרשמת שיש להסיר את הטלוויזיה - אני לא יכול לראות היכן נמצאת הכניסה. האם יש מצב שכשאחבר את הכבל ואבוא לשים את הטלוויזיה, הראש של הכבל יהיה ארוך מדי וישתפשף עם הקיר או שמראש הם דואגים שיהיה מספיק מקום? (קצת סקפטי אחרי שהם דאגו להתקין עם מתקן שחוסר אותם לגמרי).09/01/2023 18:28גלובל כתב: אנטנה חיצונית יש שתי אפשרויות -
אלה להסיר את הטלויזיה מהקיר לחבר ולהחזיר חזרה ....לא כזה מסובך אם שני אנשים עובדים יחד ....
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

השקע שצילמת הוא שקע אנטנה משולב לוויין של חברת YES משהו ישן שכבר לא משתמשים ,
לא נראה לי שהוא מחובר לאנטנה מרכזית כלשהי אבל אפשר לנסות ולבדוק ( החיבור הוא בצד השמאלי איפה שכתוב TV )
אם המסך כל כך צמוד לקיר ואתה חושב שהמחבר ישתפשף בקיר אז לכן הצעתי לך להשתמש במחבר 90 מעלות שיכול לעזור ,
לגבי למה לא דואגים מראש שיהיה מספיק מקום - אז יש מס' סוגים של מתקני קיר ויש גם כאלה שמרחיקים את המסך מהקיר ואפילו ניתן לכוון את המרחק והזוית , שלא לדבר על מתקני קיר שגם יכולים לזוז בהטיה וניתן לסובב את המסך ממש לכמעט 90 מעלות מהקיר ,
אתה צריך לדבר עם מי שסיפק לך את המתקן הזה ,בכל חנות הום סנטר או אייס יש מתקני תליה למסכים כאלה וניתן לבחור
את הסוג המתאים וגם בהתאמה לפי גודל המסך לפי כל אלה בוחרים את המתקן המתאים ....וכו'
לא נראה לי שהוא מחובר לאנטנה מרכזית כלשהי אבל אפשר לנסות ולבדוק ( החיבור הוא בצד השמאלי איפה שכתוב TV )
אם המסך כל כך צמוד לקיר ואתה חושב שהמחבר ישתפשף בקיר אז לכן הצעתי לך להשתמש במחבר 90 מעלות שיכול לעזור ,
לגבי למה לא דואגים מראש שיהיה מספיק מקום - אז יש מס' סוגים של מתקני קיר ויש גם כאלה שמרחיקים את המסך מהקיר ואפילו ניתן לכוון את המרחק והזוית , שלא לדבר על מתקני קיר שגם יכולים לזוז בהטיה וניתן לסובב את המסך ממש לכמעט 90 מעלות מהקיר ,
אתה צריך לדבר עם מי שסיפק לך את המתקן הזה ,בכל חנות הום סנטר או אייס יש מתקני תליה למסכים כאלה וניתן לבחור
את הסוג המתאים וגם בהתאמה לפי גודל המסך לפי כל אלה בוחרים את המתקן המתאים ....וכו'