האם אפשר להדליק גז בכיריים עם גפרור, בהפסקת חשמל, גם בכיריים עם מנגנון בטיחות?
יש לי כיריים של דלונגי שיש בהם מעיין מנגנון בטיחות - כשמסובבים את המתגי הדלקה, חייבים לדחוף אותם פנימה, ותוך כדי המצת החשמלי פועל אוטומטית כל חצי שניה, ורק אם האש נדלקת נראה שהמתג מתקבע על גובה הלהבה שנבחר.
במצב של הפסקת חשמל, כשהמצת החשמלי לא פועל, אני לא בטוח האם ניתן להדליק דגם שכזה עם גפרור, כפי שניתן להדליק כיריים רגילים שבהם ברגע שמסובבים את המתג ישר מתחיל לצאת הגז.
מישהו מתמצא בעניין?
במצב של הפסקת חשמל, כשהמצת החשמלי לא פועל, אני לא בטוח האם ניתן להדליק דגם שכזה עם גפרור, כפי שניתן להדליק כיריים רגילים שבהם ברגע שמסובבים את המתג ישר מתחיל לצאת הגז.
מישהו מתמצא בעניין?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
מה מטרת השאלה?
בדיוק שנייה לנסות ולראות אם אפשר או לא.
בדיוק שנייה לנסות ולראות אם אפשר או לא.
נראה לי זה חובה בכל כיריים יש מנגנון בטיחות כזה. שהגז לא יזרום ברגע שאתה מסובב את הכפתור בלי ללחוץ.
פשוט צריך להחזיק את הכפתור לחוץ ברגע שאתה מדליק עם מצית ידני עד שהמנגנון נתפס בגלל החימום שלו על ידי הלהבה.
נ.ב. אצלי נדפקו המצתים אז אני משתמש במצת ידני
פשוט צריך להחזיק את הכפתור לחוץ ברגע שאתה מדליק עם מצית ידני עד שהמנגנון נתפס בגלל החימום שלו על ידי הלהבה.
נ.ב. אצלי נדפקו המצתים אז אני משתמש במצת ידני
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
כנראה שלא תהיה בעיה להדליק ולהזרים גז כל עוד הלחצן לחוץ פיזית.
מה שלא ברור הוא האם הלהבה תמשיך לבעור אם עוזבים את הלחצן. בכיריים מסוימות קיים מנגנון בטיחות המכבה את הגז במידה ואין להבה.
ישנם מנגנונים שעובדים על חום וזקוקים לחשמל להשאיר את הגז זורם וישנם מנגנונים שאינם זקוקים לחשמל.
מה שלא ברור הוא האם הלהבה תמשיך לבעור אם עוזבים את הלחצן. בכיריים מסוימות קיים מנגנון בטיחות המכבה את הגז במידה ואין להבה.
ישנם מנגנונים שעובדים על חום וזקוקים לחשמל להשאיר את הגז זורם וישנם מנגנונים שאינם זקוקים לחשמל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
מנגנון הבטיחות קיים בכל הכיריים גז הביתיות. יש תקן מחייב.12/01/2023 23:58yaronkle כתב: בכיריים מסוימות קיים מנגנון בטיחות המכבה את הגז במידה ואין להבה.
ישנם מנגנונים שעובדים על חום וזקוקים לחשמל להשאיר את הגז זורם וישנם מנגנונים שאינם זקוקים לחשמל....
המנגנון הנפוץ (לא נתקלתי עדיין במנגנון שונה) הוא מנגנון שלא דורש חשמל כדי לעבוד, והוא יגרום לכיבוי הלהבה גם אם אין חשמל.
ולכן, אלא אם במקרה נרכש מכשיר שבנוי בצורה לא סטנדרית, אפשר להדליק להבה בכיריים גם אם אין חשמל, והכל יעבוד כרגיל, כולל מנגנון הבטיחות. (למעט כמובן מנגנון ההצתה שלא יעבוד ללא חשמל)