חיבור ראוטר פרטנר לסיב של יס/סלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
lidorhhh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: לידור
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

היי יש לי ראוטר של פרטנר מסוג
Technicolor DGA2232
ניתן לחבר אליו מתאמים ואני כיום עם ראוטר של יס מסוג Sagemcom fast 5657 לדעתי, ראוטר כמו שהיה לי בסלקום שלא מאפשר סוגים שונים של סיבים.

אני לא מבין כל כך בתחום לצערי, איזה דרך יש לי לחבר את הראוטר של פרטנר לתשתית סיב הזאת ? יש לי מתאם סיב של פרטנר שלא מתאים.
אני חושב שכנראה אתטרך מתאם שיתאים לי אבל אני לא יודע איזה, ואם כל מתאם מצאים לראוטר הזה.
אשמח לעזרה בנושא.
תודה :)

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 461
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

DGA2232 לא תומך ברשת GPON של יס/בזק.
אלא p2p של פרטנר.
זה כל הסיפור.

lidorhhh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

11/02/2023 23:35  
amdr1 כתב:
אלא p2p של פרטנר.
זה כל הסיפור.
...
תודה רבה
לפי מה שאני מבין אז גם אם אמצא מתאם כזה- לא יעבוד ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

11/02/2023 23:35  
amdr1 כתב:
אלא p2p של פרטנר.
זה כל הסיפור.
...
מן הסתם אין שום רשת P2P לפרטנר והרשת שלהם היא רשת ETHERNET. וה DGA2232 לא תומך לא ב "p2p של פרטנר" שלא קיימת ולא ב GPON, במה שהוא כן תומך בהקשר זה, זה בממשק SFP שבמקרה של פרטנר מכניסים לתוכו את מודול ETHERNET הנדרש ובמקרה של חיבור לרשת בזק את מודול ONU לרשת GPON שרוכשים מבזק ואין שום בעיה וכך לא צריך אפילו לרכוש את ממיר מדיה.

lidorhhh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

12/02/2023 9:54  
sys_admin כתב:
מן הסתם אין שום רשת P2P לפרטנר והרשת שלהם היא רשת ETHERNET. וה DGA2232 לא תומך לא ב "p2p של פרטנר" שלא קיימת ולא ב GPON, במה שהוא כן תומך בהקשר זה, זה בממשק SFP שבמקרה של פרטנר מכניסים לתוכו את מודול ETHERNET הנדרש ובמקרה של חיבור לרשת בזק את מודול ONU לרשת GPON שרוכשים מבזק ואין שום בעיה וכך לא צריך אפילו לרכוש את ממיר מדיה.
...
הבנתי אותך,
אז אם אני רוצה את המודול הזה, מה בדיוק אני צריך לקנות ? (דגם שיתאים לראוטר ולחיבור הסיב של בזק)

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

Sisadmin היקר,פרטנר לא נותנים ללקוחות פרטים מודול sfp-pon.רק בזק,עד כמה שידוע לי
אים אתה מתכוון לחבר אותו דרך Ethernet wan,אז מצידי אין בנתב הזה שום משמעות.עדיף לרכוש נתב פרטי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #7 

12/02/2023 11:51  
amdr1 כתב:
Sisadmin היקר,פרטנר לא נותנים ללקוחות פרטים מודול sfp-pon.רק בזק,עד כמה שידוע לי
אים אתה מתכוון לחבר אותו דרך Ethernet wan,אז מצידי אין בנתב הזה שום משמעות.עדיף לרכוש נתב פרטי.
...
מן הסתם שפרטנר "לא נותנים ללקוחות פרטים מודול sfp-pon" אלה את מה שהם נותנים זה מודול SFP לרשת ETHERNET או שהם נותנים נתב שמודול זה כבר מוכנס לתוכו, שזה הנתב המדובר.
ומי שכן מספק מודול SFP לרשת GPON, זה בזק, כפי שכתבתי כבר מקודם בדיוק במודול זה שמקבלים מבזק משתמשים בנתב זה של פרטנר. על ידי כך שמכניסים אותו לפורט SFP בנתב זה. וזה מאפשר לא לרכוש נתב פרטי שיש לו Ethernet wan וגם את ממיר מדיה שלתוכו יתחבר מודול SFP.
מקווה שעכשיו זה יותר מובן מה המשמעות של שימוש בנתב זה שכבר קיים ושיש לו כבר פורט SFP פנוי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #8 

12/02/2023 11:39  
lidorhhh כתב:
הבנתי אותך,
אז אם אני רוצה את המודול הזה, מה בדיוק אני צריך לקנות ? (דגם שיתאים לראוטר ולחיבור הסיב של בזק)
...
אתה קונה מבזק מודול SFP, מסוג G-010S-Q ומחבר אותו לתוך הנתב זה במקום המודול של פרטנר. אחרי זה בבזק רושמים את המספר סידורי של מודול זה במערכת ואתה מגדיר את שם משתמש וסיסמה שקיבלת מבזק בחייגן בנתב.

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

אים Sysadmin פה יש לי שאלה
:)
האים ספקים בארץ משתמשים בסיסמת PLOAM

ונתונים OMCI גם צריכים להיות נכונים בצד של ONT?
כי אני רואה,חושבים הרבה בתגובות,שמספיק "לזייף" Mac ו/או ONT serial

פרטי והוא כבר יעבוד?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #10 

13/02/2023 8:17  
amdr1 כתב:
אים Sysadmin פה יש לי שאלה
:)
האים ספקים בארץ משתמשים בסיסמת PLOAM

ונתונים OMCI גם צריכים להיות נכונים בצד של ONT?
כי אני רואה,חושבים הרבה בתגובות,שמספיק "לזייף" Mac ו/או ONT serial

פרטי והוא כבר יעבוד?
...
לא, הספקים בארץ לא משתמשים בסיסמת PLOAM. וכמובן ש"לזייף" רק את Mac ו/או ONT serial זה ממש לא יעזור ברוב המקרים, בגלל ש MAC בכלל לא קשור לזיהוי במקרה זה וחוץ מה ONT serial יש עוד נתוני זיהוי נוספים בחלק מהמערכות. ומי שכן יודע את הפרטים הנדרשים אלה יכול להחליף את ONT שקיבל מספק ל ONT פרטי שלו. רק מה, זה ממש מיותר, בגלל שספק תשתית בישראל מוכר את מודול SFP ONT במחיר שהוא יותר זול ממה שניתן לרכוש מוצרים כאלה בשוק הפרטי, אפילו בחו''ל.
כך שזה מתאים לא למי שרוצה לחסוך כסף, אלה למי שעוסק למשל בבדיקה של ציוד ויש לו כבר את כל הידע טכני נדרש לנושא.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”