סיב אופטי. רוצה לנסות לפרוס לבד. בזק.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
פלוניום פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

אני צריך להשחיל בערך 2.5 מטרים והכוונה שלי היא להשחיל סיב וכבל רשת יחדיו באותו צינור (זה הצינור היחיד שיש לי להשחלה).
ההשחלה היא מפתח בחדר ועד לגג.
בגג עצמו הסיב ירוץ חשוף עד שיגיע לעמוד של בזק.
חשבתי לנסות לבד כי אין לי מושג מה יקרה כאשר המתקין של בזק יגיע לפה ואבקש ממנו להשחיל את הסיב בצינור הזה, כאשר כבר מונח בו כבל רשת.
לכן כדי למנוע בעיות, חשבתי לקנות סיב ולהשחיל את שניהם ביחד כך שהמתקין לא יצטרך להתעסק בהשחלה.
יש בתוך הצינור כבל טלפון שאינו בשימוש, כך שאוכל להשתמש בו כדי למשוך את שניהם פנימה.
הנקודה הבעייתית:
לא בטוח שיש מקום להשחיל את הכבל רשת והסיב יחדיו, כאשר הראש של הסיב מחובר אליו.
האם אפשר לחתוך את אחד הראשים של הסיב וכשהמתקין של בזק יגיע מתישהו, הוא יוכל לחבר ראש חדש ללא בעיה?
ואם כן, אז למשל ראיתי את הסיב הזה.
הוא יתאים למשימה?

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

1) עדיף לך לא להתעסק עם ההתקנה.הטכנאים יותר מיומנים ומגיעים עם חוט משיכה סטלבנד. השאלה היא, האם יש לך זמן להתעסק עם זה.

2) הקוטר של הסיב (כולל שרוול) הוא 3 מ"מ. אז אמור להיות לך מקום.

3) אתה יכול לנסות למשוך את הסיב באמצעות הכבל של בזק. רק תקח בחשבון שהכבל יכול להיקרע.

4) האם אפשר לחתוך את אחד הראשים של הסיב וכשהמתקין של בזק יגיע מתישהו, הוא יוכל לחבר ראש חדש ללא בעיה?
זה אפשרי. ממה שאני יודע, הקבלנים בד"כ מגיעים עם כבל (סיב) מוכן עם הקונקטורים. אתה יכול להתקשר ולשאול במוקד.

5) אתה מתכוון להתחבר דרך חברת בזק? אם כן, הסיב המתאים הוא: מסוג: SC/APC to LC/APC
הסיב באתר אינו מתאים.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6353
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 447 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #3 

אין שום בעייה, המתקינים של בזק העבירו לי את הסיב בצינור שיש בו גם רשת וגם טלפון.

פלוניום פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

19/02/2023 9:10  
ride כתב:
אין שום בעייה, המתקינים של בזק העבירו לי את הסיב בצינור שיש בו גם רשת וגם טלפון.
...
מעולה. אם במקרה אוותר על הרעיון טוב לדעת שזה אפשרי.
19/02/2023 9:05  
tzah כתב:
5) אתה מתכוון להתחבר דרך חברת בזק? אם כן, הסיב המתאים הוא: מסוג: SC/APC to LC/APC
הסיב באתר אינו מתאים.
...
יש לי זמן :-).
התשתית היא של בזק.
אם אתחבר לסלקום או פרטנר על התשתית של בזק, גם אצטרך את אותם מחברים שציינת?
בכל אופן, משהו כזה אמור להיות בסדר?
ואגב, הצד הצר יותר הוא זה שאמור להיות מושחל אלי הבייתה והצד הריבועי, העבה יותר, הוא זה שאמור להגיע אל העמוד של בזק?
לא ראיתי בפרטים של הכבל הנ"ל שהוא אמור להיות עמיד בפני שמש/גשם, אז אם במקרה יש לך קישור לכבל שגם מתאים לשימוש חיצוני, ממש אשמח לקבלו.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

אני אתעלק על השרשור הזה ללא קשר ישיר.. @tzah ראיתי פעם שעשית השחלה עם כבל לבד ודיברת על כבל משוריין ואני רואה את הזבל שמשחילים היום ללקוחות (גם לי) בכל החברות, איפה אני יכול לקנות סיב PPC miniflex ? ואם לא של החברה הזאת אז יש משהו באליאקספרס שמתאים? לצערי אי אפשר לשלוח לך הודעות בפרטי

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #6 

19/02/2023 14:48  
Haimbin כתב:
אני אתעלק על השרשור הזה ללא קשר ישיר.. @tzah ראיתי פעם שעשית השחלה עם כבל לבד ודיברת על כבל משוריין ואני רואה את הזבל שמשחילים היום ללקוחות (גם לי) בכל החברות, איפה אני יכול לקנות סיב PPC miniflex ? ואם לא של החברה הזאת אז יש משהו באליאקספרס שמתאים? לצערי אי אפשר לשלוח לך הודעות בפרטי
...
אכן *** :).

אפשרות 1:
לגבי PPC miniflex : כבל (סיב) מאוד איכותי ויקר. לדעתי ניתן למצוא ב- eBay
אגב ה- PPC miniflex או לא בדיוק משוריין. למרות שהוא כן עמיד מאוד ומתאים לשימוש חיצוני ופנימי. בעיקר אידיאלי להשחלות
בצינורות תקשורת. בסלקום בד"כ משתמשים ב- miniflex מוכנים מתוך שקיות.

אפשרות 2 (הכי זולה ומומלצת):
אידיאלי ומומלץ לשימוש פנימי וחיצוני.
משוריין (שרוול הגנה פנימי)
צבע: שחור
ניתן לכיפוף ברדיוסים קטנים במיוחד (אידיאלי להתקנות בתוך הבית).

אפשרות 3:
אני קניתי מהמוכר הבא:
https://he.aliexpress.com/item/1005002842190531.html

אתה יכול לשלוח למוכר הודעה/ הערה לגבי סוגי הקונקטורים. הסיב הוא מסוג Drop והוא מתאים בעיקר לשימוש חיצוני
אבל..! בגלל שהוא שזור עם חוטי מתכת ,ניתן לכופף אותו לרדיוס כיפוף רצוי. אבל תיקח בחשבון שהוא פחות אידאלי לשימוש פנימי בתוך הבית.
אצלי בדירה היה מקרה קצת שונה או יוצא דופן, בגלל מיקום חדר המחשב (ממוקם ליד קיר חיצוני), לכן לא היה צורך בכיפופי סיב מיותרים.

פלוניום פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

תודה רבה!

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #8 

19/02/2023 13:34  
פלוניום כתב:
מעולה. אם במקרה אוותר על הרעיון טוב לדעת שזה אפשרי.

יש לי זמן :-).
התשתית היא של בזק.
אם אתחבר לסלקום או פרטנר על התשתית של בזק, גם אצטרך את אותם מחברים שציינת?
בכל אופן, משהו כזה אמור להיות בסדר?
ואגב, הצד הצר יותר הוא זה שאמור להיות מושחל אלי הבייתה והצד הריבועי, העבה יותר, הוא זה שאמור להגיע אל העמוד של בזק?
לא ראיתי בפרטים של הכבל הנ"ל שהוא אמור להיות עמיד בפני שמש/גשם, אז אם במקרה יש לך קישור לכבל שגם מתאים לשימוש חיצוני, ממש אשמח לקבלו.
...

אם לא רשום אז לא עמיד. אני גם די בטוח שהסיבים של שאר חברות התקשורת, לא מוגנים בפני מים (לפי התקן) אלא אם רשום על הסיב.

במידה יש לך אורן שירות של סלקום: אם איני טועה, בקצה של הסיב בחיבור לארון השירות יש צורך בקונקטור מסוג SC APC
בכל מקרה, זה לא כ"כ רלוונטי עבורך מכיוון שאתה יכול להתחבר לסלקום / פרטנר כספקי אינטרנט על גבי הסיב של בזק.

לגבי הגנת מים לסיב השחור. אתה יכול לשלוח ישירות הודעה למוכר דרך אתר האינטרנט של החברה.הוא גם יענה לך (חברה גרמנית).
ממה שאני כן רואה. יש לו הגנה מסויימת בפני בעירה (LSZH), אולי גם למים. אבל אני לא סגור על זה.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #9 

אפרופו הסיב של PPC miniflex עמיד מים, בעירה, UV (ראה קטלוג מפרט)

https://www.ppc-online.com/hubfs/Downlo ... 072021.pdf

הרולס-רויס של הסיבים האופטיים :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”