בזק סיבים 2.5G עם ציוד פרטי + NAS
-
CAPRICORNX10X
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: CAPRI
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם.
אני יודע שיש שרשור שמדבר על מה שאני שואל. אבל די מבולגן לי שם הכל.
הציוד שלי:
PC עם חיבור רשת 10G
NAS עם חיבור רשת 10G
ראוטר ASUS GT-AXE16000 שיש לו 2 יציאות 10G + יציאה אחת 2.5G.
אני יודע שגם עם ההתחברות לבזק 2.5G אני לא אנצל את המהירויות שהחומרה יכולה לתת לי. לא כל כך מעניין כרגע. אני רוצה לנצל בצורה הטובה ביותר את ה2.5G. גם של הNAS וגם של PC.
איזה ציוד פרטי אני צריך כדי שאוכל להחליף בשימוש את הראוטר של בזק בראוטר הפרטי שיש לי הASUS?
אם אפשר קישורים לדגמים. או פירוט שלהם. וגם מה אני מחבר למה. ומה אני צריך לעשות עם התמיכה של בזק.
מקווה שהסברתי טוב . תודה רבה לכולם.
אני יודע שיש שרשור שמדבר על מה שאני שואל. אבל די מבולגן לי שם הכל.
הציוד שלי:
PC עם חיבור רשת 10G
NAS עם חיבור רשת 10G
ראוטר ASUS GT-AXE16000 שיש לו 2 יציאות 10G + יציאה אחת 2.5G.
אני יודע שגם עם ההתחברות לבזק 2.5G אני לא אנצל את המהירויות שהחומרה יכולה לתת לי. לא כל כך מעניין כרגע. אני רוצה לנצל בצורה הטובה ביותר את ה2.5G. גם של הNAS וגם של PC.
איזה ציוד פרטי אני צריך כדי שאוכל להחליף בשימוש את הראוטר של בזק בראוטר הפרטי שיש לי הASUS?
אם אפשר קישורים לדגמים. או פירוט שלהם. וגם מה אני מחבר למה. ומה אני צריך לעשות עם התמיכה של בזק.
מקווה שהסברתי טוב . תודה רבה לכולם.
נשמע כמו שלישיה מותאמת יפה. אתה צריך, מן הסתם, לקנפג את שני הפורטים של ה-10G שיש לך בנתב כפורטים של LAN ולחבר אליהם את ה-PC וה-NAS. הפורט 2.5G ישמש אותך לחיבור ה-WAN, כפי שהוא מגיע מקונפג לעשות.27/02/2023 22:36CAPRICORNX10X כתב: הציוד שלי:
PC עם חיבור רשת 10G
NAS עם חיבור רשת 10G
ראוטר ASUS GT-AXE16000 שיש לו 2 יציאות 10G + יציאה אחת 2.5G....
אתה לא חייב ציוד פרטי. אפשר להפוך את הראוטר Be Fiber של בזק לברידג’ ולחבר את ה-ASUS דרכו (שזה אומר לחבר את הפורט 2.5G של ה-ASUS לפורט 2.5G של ה- Be Fiber). גם אין צורך במעורבות של התמיכה של בזק בעניין. אין לי ניסיון אישי עם זה, אבל יש מדריך בפוסט הבא:איזה ציוד פרטי אני צריך כדי שאוכל להחליף בשימוש את הראוטר של בזק בראוטר הפרטי שיש לי הASUS?...
viewtopic.php?t=364775
היתרון של זה, מעבר לעובדה שגם התפעול הראשוני אמור להיות יותר פשוט, הוא שאמור להיות לך הרבה יותר קל לקבל תמיכה מבזק במקרה של תקלה. החיסרון העיקרי הוא העלות לאורך זמן (20 ש"ח לחודש), אבל, בהינתן שהעלות המינימלית של הציוד שתידרש לרכוש בשביל לוותר על ה- Be Fiber היא מעל 320 ש"ח, לא בטוח שבנקודת הזמן הנוכחית זו עסקה רעה. סלקום והוט אמורות להתחיל להציע חבילות עם מהירות הורדה של 5G (ע"ג התשתית של חברת IBC ) בטווח של שבועות וזה מתבסס על הכנסה לשימוש של טכנולוגיה חדשה שנקראת XGS-PON. סביר להניח שגם בזק ירצו להציע מהירויות של מעל 2.5G, בטווח זמן לא מאוד רחוק, ואת זה לא ניתן לעשות באמצעות טכנולוגית GPON שבה הם משתמשים כיום. מהירויות כאלה מעל 2.5G ידרשו בהכרח טכנולוגיה חדשה (XGS-PON או משהו דומה) וציוד חדש (מה שיהפוך ציוד GPON פרטי לבלתי שמיש עבור מי שיעבור למהירויות כאלה).
אם אתה בכל זאת מתעקש על שימוש בציוד פרטי לחלוטין, אז מה שבגדול נדרש לך זה שני דברים:
1) מודול SFP שצריך לרכוש מבזק בעלות של 180 ש"ח (אמור להיות אפשרי לרכוש אותו בבזקסטור או לקבל אותו מהטכנאי שמתקין את הסיב).
2) ממיר מדיה SFP to RJ45 תומך 2.5G. רוב הסיכויים שיעבוד לך הממיר שניתן להזמין מ- AliExpress בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
זה בגדול, אבל, לצערם של כל אלה שקשה להם עם זה, יש גם מורכבויות מסוימות. ראשית, קיימים אצל בזק לפחות שני סוגים של מודולי SFP רלוונטיים שעל ההבדלים ביניהם אפשר ללמוד בפוסטים הבאים:
viewtopic.php?p=3252034#p3252034
viewtopic.php?p=3273584#p3273584
שנית, יש סיכוי מסוים (בעיקר אם המודול SFP שיסופק לך ע"י בזק יהיה מסוג Nokia G-010S-A) שהממיר מדיה מהקישור לעיל לא יעבוד לך. במקרה כזה תצטרך כנראה להשתמש במקומו בציוד יקר יותר, כפי שתואר בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3210616#p3210616
ובצורה מפושטת בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3210831#p3210831
בטוח אפשר להפוך Be Fiber לברידג'? כשאני ביקשתי לפני שנה אמרו לי שלא תומך, ושצריך להחליף למודם נוקיה.28/02/2023 11:16itfan כתב: נשמע כמו שלישיה מותאמת יפה. אתה צריך, מן הסתם, לקנפג את שני הפורטים של ה-10G שיש לך בנתב כפורטים של LAN ולחבר אליהם את ה-PC וה-NAS. הפורט 2.5G ישמש אותך לחיבור ה-WAN, כפי שהוא מגיע מקונפג לעשות.
אתה לא חייב ציוד פרטי. אפשר להפוך את הראוטר Be Fiber של בזק לברידג’ ולחבר את ה-ASUS דרכו (שזה אומר לחבר את הפורט 2.5G של ה-ASUS לפורט 2.5G של ה- Be Fiber). גם אין צורך במעורבות של התמיכה של בזק בעניין. אין לי ניסיון אישי עם זה, אבל יש מדריך בפוסט הבא:
viewtopic.php?t=364775
היתרון של זה, מעבר לעובדה שגם התפעול הראשוני אמור להיות יותר פשוט, הוא שאמור להיות לך הרבה יותר קל לקבל תמיכה מבזק במקרה של תקלה. החיסרון העיקרי הוא העלות לאורך זמן (20 ש"ח לחודש), אבל, בהינתן שהעלות המינימלית של הציוד שתידרש לרכוש בשביל לוותר על ה- Be Fiber היא מעל 320 ש"ח, לא בטוח שבנקודת הזמן הנוכחית זו עסקה רעה. סלקום והוט אמורות להתחיל להציע חבילות עם מהירות הורדה של 5G (ע"ג התשתית של חברת IBC ) בטווח של שבועות וזה מתבסס על הכנסה לשימוש של טכנולוגיה חדשה שנקראת XGS-PON. סביר להניח שגם בזק ירצו להציע מהירויות של מעל 2.5G, בטווח זמן לא מאוד רחוק, ואת זה לא ניתן לעשות באמצעות טכנולוגית GPON שבה הם משתמשים כיום. מהירויות כאלה מעל 2.5G ידרשו בהכרח טכנולוגיה חדשה (XGS-PON או משהו דומה) וציוד חדש (מה שיהפוך ציוד GPON פרטי לבלתי שמיש עבור מי שיעבור למהירויות כאלה).
אם אתה בכל זאת מתעקש על שימוש בציוד פרטי לחלוטין, אז מה שבגדול נדרש לך זה שני דברים:
1) מודול SFP שצריך לרכוש מבזק בעלות של 180 ש"ח (אמור להיות אפשרי לרכוש אותו בבזקסטור או לקבל אותו מהטכנאי שמתקין את הסיב).
2) ממיר מדיה SFP to RJ45 תומך 2.5G. רוב הסיכויים שיעבוד לך הממיר שניתן להזמין מ- AliExpress בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
זה בגדול, אבל, לצערם של כל אלה שקשה להם עם זה, יש גם מורכבויות מסוימות. ראשית, קיימים אצל בזק לפחות שני סוגים של מודולי SFP רלוונטיים שעל ההבדלים ביניהם אפשר ללמוד בפוסטים הבאים:
viewtopic.php?p=3252034#p3252034
viewtopic.php?p=3273584#p3273584
שנית, יש סיכוי מסוים (בעיקר אם המודול SFP שיסופק לך ע"י בזק יהיה מסוג Nokia G-010S-A) שהממיר מדיה מהקישור לעיל לא יעבוד לך. במקרה כזה תצטרך כנראה להשתמש במקומו בציוד יקר יותר, כפי שתואר בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3210616#p3210616
ובצורה מפושטת בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3210831#p3210831...
בשבוע שעבר עזרתי לקרוב משפחה לעבור מ־Be Fiber (שמסתבר שהוא פשוט sagemcom כמו ברוב החברות, פשוט במארז של בזק) ל־SFP עם ממיר. לפני שהתקשרתי והפעלתי את ה־SFP ניסיתי קודם להעביר אותו ל־bridge כדי לבדוק ששאר הרשת שלו עובדת ומוגדרת באופן תקין. אחרי שעשיתי את זה וחיברתי משהו שם לא עבד לי, אבל לא השקעתי יותר מדי זמן בנסיון לפתור את זה, פשוט החלפתי כבר לציוד החדש.01/03/2023 12:52NirEven כתב: בטוח אפשר להפוך Be Fiber לברידג'? כשאני ביקשתי לפני שנה אמרו לי שלא תומך, ושצריך להחליף למודם נוקיה....
-
CAPRICORNX10X
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: CAPRI
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
פניתי מס' פעמים לתמיכה בבזק וכל פעם נציג שלהם אמר שאין אפשרות להפוך את הנתב בי פייבר כברידג' .
בלי קשר ניסיתי על פי המדריך שנשלח פה בלינק בכל זאת להפוך אותו לברידג' - ואני נכשל כל פעם בגישה לממשק עצמו בכתובת http://10.0.0.138/
אני מנתק את הסיב ממתין 60 שניות מנסה להתחבר ואין גישה בכלל
* ניסיתי גם לנתק את הסיב להמתין 60 שניות לחבר שוב. יש לי גישה לממשק אבל אחרי כמה שניות בערך הוא זורק אותי החוצה עם הדף הזה שבזק מגנים עליי עם שירות סייבר.
זה הלינק עם המדריך : viewtopic.php?t=364775
בלי קשר ניסיתי על פי המדריך שנשלח פה בלינק בכל זאת להפוך אותו לברידג' - ואני נכשל כל פעם בגישה לממשק עצמו בכתובת http://10.0.0.138/
* ניסיתי גם לנתק את הסיב להמתין 60 שניות לחבר שוב. יש לי גישה לממשק אבל אחרי כמה שניות בערך הוא זורק אותי החוצה עם הדף הזה שבזק מגנים עליי עם שירות סייבר.
זה הלינק עם המדריך : viewtopic.php?t=364775
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 787
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
יש פה סירטון, תנסה, אבל נראה לי כמו דגם נתב אחר14/03/2023 19:34CAPRICORNX10X כתב: פניתי מס' פעמים לתמיכה בבזק וכל פעם נציג שלהם אמר שאין אפשרות להפוך את הנתב בי פייבר כברידג' .
זה הלינק עם המדריך : viewtopic.php?t=364775...
אתה צריך לתת לו IP ידנית בווינדוס לפני שמתחבר, ותוציא סיב מהנתב
אני לא מקבל את הודעות הגנה של בזק, אבל ניתקתי את השירות הזה, הוא חינם אבל אתקשרתי וביקשתי שינתקו אותי מכל סוג של הגנה וכל שרות אחר שמופיע לי בחשבון