חדש בתחום המתגים והפייבר . מחפש מתג (סוויץ') של 8 כניסות שיוכל לתמוך גם בסיבים.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1119
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום
אני חדש בתחום המתגים וחדש בתחום הפייבר ,
מחפש מתג של 8 כניסות ( כי יש 5 נקודות בתוך הבית עצמו של CAT6 שמתרכזות בארון תקשורת , ואני מניח שצריך להגיע עוד כבל או סיב מתוך חדר המדרגות? אז כבר הגענו ל-6 נקודות ? ) .

1. האם מכניסים סיב עד הבית ? או : מכניסים "רק" כבל רשת עד הבית ?
2. ראיתי נתב (מודה שלא מבין בזה ) שכתוב עליו : with 2 Dedicated SFP Ports , מה זה אומר .
3. אני פשוט לא רוצה לקנות משהו , ויגידו לי : "לא קנית טוב . אם היה לך XXXX אז היית יכול להכניס סיב אמיתי עד הנתב" . או משהו כזה..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

אם אתה לא הולך על סוויץ' מנוהל, הסיב צריך להתחבר לראוטר (בין אם ישירות או דרך מתאם ל-RJ45).
בנוסף, רק עם פרטנר אתה יכול לחבר את הסיב באופן ישיר לציוד הפרטי שלך בלי סיבוכים. (טכנית, זה אפשרי גם עם בזק אבל זה פחות טריוויאלי)
אני בפרטנר וקניתי את הראוטר ER-X-SFP, הסיב מחובר ישירות אליו, ויש לו 5 כניסות אתרנט שלפי התיאור שלך אמורות להספיק. מדובר בראוטר ללא WIFI, אז תצטרך גם מכשיר לאלחוטי.

1. הסיב מגיע לבית. משם זה תלוי בציוד. הוא מתחבר לראוטר (אם יש לו כניסה מתאימה) או למתאם אופטי ל-RJ45, ומשם לכל סוג ראוטר.
2. אם תתן קישור זה יעזור להבין על מה מדובר.
3. בד"כ הסוויץ' מתחבר אחרי הראוטר (אל אחת מכניסות ה-LAN שלו). במצב כזה כל סוויץ' פשוט ב-100 שקל יעשה את העבודה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אם זה יעזור לך, יש לי מתג מנוהל עם כניסת סיב למכירה.

יש לו 5 פורטים נחושת RJ45 כאשר אחד מהם הוא POE ויש לו גם כניסת SFP (סיב אופטי).
viewtopic.php?f=94&t=381305

אם זה יעזור בצורה כלשהי, צור עימי קשר בפרטי.

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #4 

21/03/2023 11:12  
TheCoolest כתב:
אם אתה לא הולך על סוויץ' מנוהל, הסיב צריך להתחבר לראוטר (בין אם ישירות או דרך מתאם ל-RJ45).
בנוסף, רק עם פרטנר אתה יכול לחבר את הסיב באופן ישיר לציוד הפרטי שלך בלי סיבוכים. (טכנית, זה אפשרי גם עם בזק אבל זה פחות טריוויאלי)
אני בפרטנר וקניתי את הראוטר ER-X-SFP, הסיב מחובר ישירות אליו, ויש לו 5 כניסות אתרנט שלפי התיאור שלך אמורות להספיק. מדובר בראוטר ללא WIFI, אז תצטרך גם מכשיר לאלחוטי.

1. הסיב מגיע לבית. משם זה תלוי בציוד. הוא מתחבר לראוטר (אם יש לו כניסה מתאימה) או למתאם אופטי ל-RJ45, ומשם לכל סוג ראוטר.
2. אם תתן קישור זה יעזור להבין על מה מדובר.
3. בד"כ הסוויץ' מתחבר אחרי הראוטר (אל אחת מכניסות ה-LAN שלו). במצב כזה כל סוויץ' פשוט ב-100 שקל יעשה את העבודה.
...
21/03/2023 11:17  
silverbullet כתב:
אם זה יעזור לך, יש לי מתג מנוהל עם כניסת סיב למכירה.

יש לו 5 פורטים נחושת RJ45 כאשר אחד מהם הוא POE ויש לו גם כניסת SFP (סיב אופטי).
viewtopic.php?f=94&t=381305

אם זה יעזור בצורה כלשהי, צור עימי קשר בפרטי.
...
תודה על התשובות , אך לא הבנתי סופית .
אני אגיד מה יש לי :
יש לי אכן 2 ראוטרים מעולים של MESH (הדירה כרגע משתמשת בתשתית אחרת , לא סיבים , אבל מעוניין לעבור לסיבים ) .
שני הראוטרים האלה יכולים לדבר בינם לבין עצמם גם קווית וגם אלחוטית ( הראשון הוא המרכזי , והשני הוא שלוחה , אקסס פוינט , שכרגע "מדברת" עם הראשון באמצעות WIFI , סוג של REPEATER אבל חכם , כי ה-SSID נשאר אותו אחד , אז אפשר "לטייל" בדירה ללא חשש ) .

חוץ מזה , יש לי ארון תקשורת קטן מאוד , מהסוג שנותנים הקבלנים , שזה ארון קטן מאוד ( אבל יש שקע חשמל ) ,
שאליו מגיעים כרגע 5 כבלים מתוך הדירה עצמה , ומתרכזים בארון זה , סתם בתור הכנה .

מה אני צריך לקנות ?
בהנחה שיש לי 2 ראוטרים MESH בטכנולוגיה של WIFI6 (אבל הם ענקיים , ולא נכנסים בתוך הארון ) ,
ובהנחה שיש לי 5 כבלים מתוך הדירה עצמה שמגיעים לארון התקשורת הקטן .
ובהנחה שאני יכול להתחבר לסיבים שיגיעו עד לארון התקשורת הקטן (יש בו חשמל אם צריך ... ) .

אל אותו ארון תקשורת קטן יכולה להגיע תשתית הסיבים .

אני פשוט רוצה שכל החדרים תהיה בהם אינטרנט בקירות . (ובשביל זה חשבתי על SWITCH ) .

ואז : אני יכול להשתמש בראוטר השני אפילו בתור אקסס פוינט קווי ( מאחד החדרים ) , על אותו SSID .
וככה אני אוכל לחבר מחשב באופן קווי לקיר בחדר .
אבל את הראוטר הראשון , אין מצב שאני יכול להכניס אותו לארון התקשורת הזה . (מבחינתי שגם הראוטר הראשון יהיה גם יהיה אקסס פויינט... ? בעצם כאילו יהיו לי 2 אקסס פוינטס ? )

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

מה צריך לקנות , מה שמסומן בצבע אדום .
אין לי בעיה עם משהו "מנוהל" , רק שיהיה קטן , ושיתאים .

האם ה- ER-X-SFP / ה-MicroTiK RB260GS 
מתאימים בול לדרישה ?

תמונה

MichaelGoldfrad
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: מיכאל גולדפרד
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

כשעברתי לסיבים, קניתי את הסוויץ הזה ואני מרוצה - TL-SG1008D.
Zap
Ksp
Amazon
בהנחה והארון תקשורת נמצא בתוך הדירה עצמה (ולא בחדר מדרגות), אתה יכול לעשות את זה:
  • לשים את הנתב ליד (תלוי על הקיר או על מדף, נניח).
  • לחבר אותו לסיבים,
  • לחבר את הסוויץ' לנתב.
  • לחבר את את הכבלים בארון לסוויץ'.
  • לחבר לכבל באחד מהחדרים את הנתב השני.
אם הארון בחדר מדרגות ואתה לא רוצה\יכול להשאיר ציוד שם, אני לא יודע איך אפשר להשתמש בתשתית הכבלים לחדרים השונים.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

אם הסיבים מגיעים עד הארון, ובהנחה שאתה לא רוצה להתעסק עם הגדרות מורכבות בסוויץ', אתה תצרך להעביר כבר רשת מהמודם שבארון תקשורת לראוטר ובחזרה מהראוטר לסוויץ' שבארון תקשורת. השאלה היא אם יש אפשרות להשחיל 2 כבלים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”