מה ההבדלים בין דגמי QNED 91/86/80 ?
לא ממש הבנתי את ההבדלים בין דגמי QNED של LG - 91/86/80 .
אשמח לעזרה להבין מבחינת איכות תמונה ופיצ'רים שייתכן שאינם רלוונטים לשימוש שלי בכלל. האם לאחת מהן יש עליונות או שיפורים שכדאי לקחת בחשבון ?
הגודל הרלוונטי הוא 65 אינץ.
תכנים - בעיקר YES VOD , YES מעט סרטים מהמחשב (פעם ב....). יש מנוי לדיסני - כמעט לא בשימוש...
תודה
ארז
אשמח לעזרה להבין מבחינת איכות תמונה ופיצ'רים שייתכן שאינם רלוונטים לשימוש שלי בכלל. האם לאחת מהן יש עליונות או שיפורים שכדאי לקחת בחשבון ?
הגודל הרלוונטי הוא 65 אינץ.
תכנים - בעיקר YES VOD , YES מעט סרטים מהמחשב (פעם ב....). יש מנוי לדיסני - כמעט לא בשימוש...
תודה
ארז
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7701
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 494 פעמים
למיטב ידעתי 80 בכלל בלי מינילד, ה 86 וה 91 עם מינילד אבל ל 91 הרבה יותר איזורי תאורה. ל 86 מעבד יותר חדש. לדעתי במחירים של היום משלושתם ה 91 עדיפה. ראה פה:
קרא את השירשור הזה עד הסוף:
viewtopic.php?f=2&t=381525
קרא את השירשור הזה עד הסוף:
viewtopic.php?f=2&t=381525
- eldadv1
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- שם מלא: eldad
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כמו שכתבו מעליי. לי יש את ה-86, מבחינת מחיר לדעתי לא שווה להוסיף עוד כמה אלפים כדי לקבל את ה-91.
תראה סקירות ביוטיוב ולדעתי זה גם נאמר שם - שהשינויים לא מצדיקים כזה פער במחיר (כשאני קניתי לפני חצי שנה ההבדל היה כמעט 2,500 ש״ח)
תראה סקירות ביוטיוב ולדעתי זה גם נאמר שם - שהשינויים לא מצדיקים כזה פער במחיר (כשאני קניתי לפני חצי שנה ההבדל היה כמעט 2,500 ש״ח)
אם הבנתי נכון , ה 91 נחשבת טובה יותר אבל לא בטוח שתוספת המחיר מוצדקת, נכון ?
נרשם שלדגם 91 יש יותר אזורי תאורה אבל מצד שני ל 86 מעבד חדש יותר.
מה המשמעות של הבדלים הנ״ל ?
במה זה בא לידי ביטוי ?
האם בהכרח המעבד החדש עדיף ?
תודה רבה.
נרשם שלדגם 91 יש יותר אזורי תאורה אבל מצד שני ל 86 מעבד חדש יותר.
מה המשמעות של הבדלים הנ״ל ?
במה זה בא לידי ביטוי ?
האם בהכרח המעבד החדש עדיף ?
תודה רבה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

חבל שאתה לא קורא עד הסוף
כרגע ה 91 זולה יותר וטובה יותר, למרות המעבד שקצת יותר ישן
viewtopic.php?f=2&t=381525#p3279759+
כרגע ה 91 זולה יותר וטובה יותר, למרות המעבד שקצת יותר ישן
viewtopic.php?f=2&t=381525#p3279759+
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זה מה שהם כתבו, שמבחינת התפקוד של איזורי התאורה, מה שמשפר מאוד את השחורים בפנל ה IPS של LG, ה 91 הרבה יותר טובה וזו הסיבה העיקרית לקנות מינילד ב LG (אם לא רוצים אולד). עיבוד תמונה טיפה פחות טוב בגלל המעבד. כמו כן, שימור טוב יותר לעוצמת ההארה ל 91 שזה חשוב גם.09/04/2023 18:27ארז_וחני כתב: קראתי שזה סוף דגם של ה 91 ולכן היא זולה יותר.
לא הסתדר לי שלמרות שהמעבד שלה מיושן יותר היא עדיין נחשבת לטובה יותר ....
Our Verdict
LG QNED90
LG QNED85
The LG QNED90 is a slight step up over the LG QNED85. The QNED90 has a much better Mini LED local dimming feature, resulting in higher contrast and less blooming around bright areas of dark scenes. Its processing is a bit worse, and shadow details aren't as well-preserved on the QNED90. The QNED90 also gets a bit brighter, and it sustains bright highlights over time, while the QNED's brightness drops over time in bright scenes
LG QNED90
LG QNED85
The LG QNED90 is a slight step up over the LG QNED85. The QNED90 has a much better Mini LED local dimming feature, resulting in higher contrast and less blooming around bright areas of dark scenes. Its processing is a bit worse, and shadow details aren't as well-preserved on the QNED90. The QNED90 also gets a bit brighter, and it sustains bright highlights over time, while the QNED's brightness drops over time in bright scenes
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, דור קודם. מצד שני יש לו יתרונות אחרים חשובים כפי שבטח קראת. עוד יתרון שלא פרטתי קודם זה פנל ADS ב 91 לעומת IPS ב 866.
https://www.techweekmag.com/guide/tv/ad ... is-better/
דרך אגב, ה 86 אינץ' באה עם 1440 איזורי תאורה בניגוד ל 960 שיש ב- 65 אינץ' שזה הגיוני. לפי מה שרשום פה:
https://cybershack.com.au/reviews/lg-qn ... tv-review/
ה"בעיה" היחידה שאני רואה היא שבניגוד לדגם 65 אינץ' ששם מחיר ה 91 זול ממחיר ה 866, בדגם ה 86 אינץ' ה 91 יקר יותר כרגע בכ- 2000 שקל, וגם זה שיקול.
עוד סרט עם תרגום שמסביר את היתרונות של ה 91 על ה 866.
https://www.techweekmag.com/guide/tv/ad ... is-better/
דרך אגב, ה 86 אינץ' באה עם 1440 איזורי תאורה בניגוד ל 960 שיש ב- 65 אינץ' שזה הגיוני. לפי מה שרשום פה:
https://cybershack.com.au/reviews/lg-qn ... tv-review/
ה"בעיה" היחידה שאני רואה היא שבניגוד לדגם 65 אינץ' ששם מחיר ה 91 זול ממחיר ה 866, בדגם ה 86 אינץ' ה 91 יקר יותר כרגע בכ- 2000 שקל, וגם זה שיקול.
עוד סרט עם תרגום שמסביר את היתרונות של ה 91 על ה 866.