הפיכת כבל טלפוני (4 חוטים) לכבל אינטרנט
-
haaani
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- שם מלא: מנחם כהן
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
היי,
האם אפשרי להפוך כבל טלפוני בזק , 4 חוטים ( לא זוגות) לכבל אינטרנט (100 מגה מספיק)?
יש לי חוט קיים בקירות - ואחרי ניסיונות השחלה- זה קצת בלתי אפשרי , אז חשבתי אולי אני אנצל את התשתית הקיימת.
תודה
וחג שמח
האם אפשרי להפוך כבל טלפוני בזק , 4 חוטים ( לא זוגות) לכבל אינטרנט (100 מגה מספיק)?
יש לי חוט קיים בקירות - ואחרי ניסיונות השחלה- זה קצת בלתי אפשרי , אז חשבתי אולי אני אנצל את התשתית הקיימת.
תודה
וחג שמח
זה לא אפשרי, הכבל הזה לא מתאים לכבל רשת. כבל רשת בנוי מזוגות בעובי מסויים עם סיכוך.
אתה יכול להשתמש בכבל טלפון כדי להשחיל כבל רשת אבל זה אומר שאתה שולף את הכבל בזק ומכניס במקום כבל רשת, ככה עשיתי בכמה נקודות בבית.
אתה יכול להשתמש בכבל טלפון כדי להשחיל כבל רשת אבל זה אומר שאתה שולף את הכבל בזק ומכניס במקום כבל רשת, ככה עשיתי בכמה נקודות בבית.
-
haaani
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- שם מלא: מנחם כהן
- קיבל תודות: 1 פעם
הבנתי, באסה.09/04/2023 13:16yaronxw כתב: זה לא אפשרי, הכבל הזה לא מתאים לכבל רשת. כבל רשת בנוי מזוגות בעובי מסויים עם סיכוך.
אתה יכול להשתמש בכבל טלפון כדי להשחיל כבל רשת אבל זה אומר שאתה שולף את הכבל בזק ומכניס במקום כבל רשת, ככה עשיתי בכמה נקודות בבית....
אני צריך להשאיר את הכבל בזק, רציתי להוסיף בצינור cat 5e אבל נתקעתי...
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5196
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 1440 פעמים
עדיף בהרבה שתשחיל במקום הכבל בזק, כבל רשת.
(ממליץ קאט6)
יש לו 8 גידים תשתמש ב4 לרשת ובשאר לטלפוניה
יום יבוא תעיף את הטלפון ותחבר בחזרה את הגידים לקבלת מהירות מקסימלית.
(ממליץ קאט6)
יש לו 8 גידים תשתמש ב4 לרשת ובשאר לטלפוניה
יום יבוא תעיף את הטלפון ותחבר בחזרה את הגידים לקבלת מהירות מקסימלית.
הבעיה בפתרון הזה במידה והכבל עובר בקיר קרוב למכשיר חשמלי או לקו חשמל אתה תהיה מחובר ב100 אבל עקב ההפרעות החשמליות הקצב שתקבל בפועל משמעותית נמוך. לפעמים גם תרגיש ירידה בביצועים כשתפעיל צרכן חשמל כבד שנמצא בדרך של הכבל.
הרעיון של tomer953 מעולה, להחליף כבל רשת ולהשתמש לטלפון ולמחשב בו זמנית.
הרעיון של tomer953 מעולה, להחליף כבל רשת ולהשתמש לטלפון ולמחשב בו זמנית.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
- שם מלא: אלעד אלעד
- קיבל תודות: 15 פעמים
מניסיון, ורק אם אין ברירה אלא להשתמש בכבל טלפון ישן ככבל רשת
זה בהחלט אפשרי
כבל רשת 4 חוטים
כמובן שהצבעים בתמונה תואמים למקרה שרוצים להשתמש בכבל רשת, אבל אפשר בכל כבל אחר עם צבעים אחרים
רק לשמור על הסדר הנכון מכל צד, והכל יעבוד.
זה בהחלט אפשרי
כבל רשת 4 חוטים
כמובן שהצבעים בתמונה תואמים למקרה שרוצים להשתמש בכבל רשת, אבל אפשר בכל כבל אחר עם צבעים אחרים
רק לשמור על הסדר הנכון מכל צד, והכל יעבוד.