שימוש ב Wireguard עם ראוטר OpenWrt
אני עושה שימוש בחסימת פרסומות ברמת ה DNS ( על ידי שימוש ב pihole) בענן.
מאחר ואין לי כתובת חיצונית קבועה אני עושה שימוש ב wireguard כדי להגיע לכתובת DNS הפנימית בענן.
בראוטר הגדרתי את הכתובת הפנימית ל DNS FORWARD ופתחתי בפיירוול את הפורטים הרצויים.
הכל עובד מעולה חוץ מבעיה אחת: כאשר הראוטר עושה ריסטרט בשל הפסקת חשמל לא מבוצע Handshake ב wireguard.
קראתי קצת וראיתי שזה נגרם בשל בעיה בלגשת לשרת NTP ולכן הזמן בראוטר לא מדויק וה handshake נופל.
יש למישהו רעיון איך להתגבר על הבעיה? אני צריך שבהפניה ל NTP לעשות שימוש ב DNS חיצוני ורק אחר כך להעביר את כל הפניות דרך ה DNS הפנימי
מאחר ואין לי כתובת חיצונית קבועה אני עושה שימוש ב wireguard כדי להגיע לכתובת DNS הפנימית בענן.
בראוטר הגדרתי את הכתובת הפנימית ל DNS FORWARD ופתחתי בפיירוול את הפורטים הרצויים.
הכל עובד מעולה חוץ מבעיה אחת: כאשר הראוטר עושה ריסטרט בשל הפסקת חשמל לא מבוצע Handshake ב wireguard.
קראתי קצת וראיתי שזה נגרם בשל בעיה בלגשת לשרת NTP ולכן הזמן בראוטר לא מדויק וה handshake נופל.
יש למישהו רעיון איך להתגבר על הבעיה? אני צריך שבהפניה ל NTP לעשות שימוש ב DNS חיצוני ורק אחר כך להעביר את כל הפניות דרך ה DNS הפנימי
לפי מה שאני מבין, הפתרון שאני מבוסס עליו עם pihole זה אותו פתרון שהם מציעים, רק שאני הייתי צריך לבצע את ההקמה הראשונית ולהיות אחראי על התשתית.17/04/2023 21:32MrYair כתב: כן פתרון פשוט עולה 7 שח בחודש ב nextdns ולא צריך שום הפניית פורטים ולא vpn
אני איתם כבר מעל שנתיים פשוט תענוג!...
אולי אני טועה כאן, אבל מה לא מאובטח בפתרון שלי? הפתיחת פורטים זה רק כאשר אני מחובר לרשת הפנימית, זה לא פתוח לעולם....
לגבי הפוסט שלך,ההגדרה שלך אולי מאובטחת מבחינת vpn אבל כדי שלטלפון לא אהיה פרסומות19/04/2023 16:10kaliker כתב: wireguard זה שירות VPN שמאפשר לך להגיע לשירותים ברשת הפנימית מבחוץ בצורה בטוחה....
אתה צריך לדאוג שכל הזמן ה wg אהיה מחובר משמע עם אתה נכנס לאיזה ללא קליטה ואז חוזר wg
לא יחייג אוטומטית אלה עם כן הגדרת ועוד בעיה עם זה שכל vpn שתשים על טלפון יתחן את הסוללה,
בנוסף wg לא מאובטח עם יוזר סיסמה אין לו מנגנון כזה לעומת openvpn או ipsec לכן עם אני משיג
את הקובץ ההגדרות של שרת wg שלך אני יכול לתחבר בלי שום בעיה.
לגבי שימוש בnextdns בתשלום יש המון יתרונות,
לא צריך vpn כל הזמן מופעל בהתקן
לא צריך לתעסק עם הגדרות של הקמת wg או כל דבר אחר
לא צריך לשבור תראש על תחזוקה וכ׳׳ו
נכון שירות עולה 7 שח בחודש אבל בישביל מוצר שהוא הגדר ושכח שווה כל שקל
כמובן בהתחלה יש המון רעש לפעמים דברים לגיטיימים נחסמים הכל תלוי כמה רשימות אתה מגדיר
והרגלי גלישה שלך ושל בני הבית.
כשרק התחברתי אליהם בהתחלה הפעלתי את כל הרשימות תקופה היה לי קצת רעש להלבין אתרים ודומיים
היום אין לא נכנס לממשק ניהול בכלל פעם ב נכנס לראות עם יש פיצ׳רים חדשים או רשימות חדשות,
יש להם גם הגנה ai חסימות של שירותים כמו פייסבוק וכ׳׳ו חיפוש בטוח בגוגל ויוטיוב אידיאלי לילדים
אפשר להקים גם סביבה חסימה פר טננט בקיצור מוצר שבאמת לדעתי שווה את ה 7 שח בחודש
אני שמתי 70 שח לשנה מראש.
יש גם את adguar-dns הם וותיקים בתחום לאחרונה הם עברו איזשהו שינוי בחברה והקימו את המערכת dns מחדש לגמרי עם ממשק ניהול חדש
הבעיה איתם שאין להם שרת בארץ לעומת nextdns שיש להם שרת בתל אביב nextdns הקליינט cli שלהם אפשר להתקין כמעט על כל דבר שמריץ לינוקס כגון ראוטרים משאין ל adguard dns לגבי טלפונים עם זה אנדרויד אתה פשוט אומר למכשיר מי השרת dot לפי ה id שלך ועם זה מוצרי אפל ב nextdns יש כלי ליצירת פרופיל התקנה ל ios ו macos וכל התעבורה מסוננת ואין פרסומות באפליקציות,
עם יבוא יום ויצליחו לחסום פרסומות בסרטונים ביוטיוב זה בכלל אהיה שיא.
מסכים לגמרי לגבי היתרונות שציינת ואין ספק שזה הפתרון המעודף למי שלא רוצה להתעסק עם כל העניינים הטכנים המורכבים....
לגבי הסוללה לא ראיתי השפעה לזה באחוזי צריכת סוללה במיוחד שאפשר להגדיר באפליקציה של WG שלא יעשה שימוש כשאתה ברשת הביתית.