אחרי שנים עם שיומי עברתי לסמסונג (לא מבחירה, דרישה של מקום העבודה).
בעוד שבשיומי היה לי קל מאוד לבחור באילו אפליקציות להשתמש ולהעלים/להסיר/לבטל התראות של אפליקציות לא רצויות, בסמסונג המצב גרוע בהרבה, ואין לי כל יכולת לבטל המון התראות מישומים מותקנים מראש שמציפות אותי.
לגבי פרסומות - מעולם לא היתה לי כל בעיה עם פרסומות מתפרצות בשיומי.
אני משתמש ב private dns של adguard, ועובד רק עם אפליקציות שאני בוחר, ולא עם אלו שהיצרן דוחף.
יש יתרונות וחסרונות למכשירים של שתי היצרניות, אבל בשורה התחתונה דווקא סמסונג הם אלו שדוחפים לי הרבה יותר רעש שאני לא יכול לכבות.
נראה לי שהמצב היום השתפר וזה כבר לא קיים, אבל אני מסכים עם ChinggisKhan.. היה לכמה חברים וחברות שלי שיאומי ולחלקם היה פרסומות בסלולרי. ניסיתי לאפס, לנקות למחוק כל דבר ולמי שהיה פרסומות פשוט לא הצלחתי להפטר מזה. אולי אלו היו דגמים בייבוא מקביל? כבר לא רלוונטי להיום אז אני לא יודע.
זיו ההבדל בין זה לבין יוטיוב/פייסבוק ועוד שממש דוחפים/דחפו את זה לפנים.. אם אפשר להשתמש ביוטיוב ללא פרסומות, לשים חוסם פרסומות כלשהו ועוד פתרונות הרי שלדחיפה ישירה הפתרון מסובך יותר וחוצמזה - למה להוסיף חטא של פשע? עדיף למזער ככל הניתן.
@Haimbin
זה ממש לא אמין, הילדים נחשפים להרבה יותר פרסומות בכל משחק חינמי שהם מורידים ובכל רשת חברתית בה הם חברים (ואין פתרון שמונע פרסומות מכל האפליקציות והפלטפורמות), אז העובדה שיש פרסומות בחנות האפליקציות של שיומי (שהילדים כנראה לעולם לא פותחים), לא ממש משנה.
1) לא דובר על החנות ספצפית - דובר באופן כללי בסלולר אז יש הבדל גדול. האמת שגם סמסונג בחנות שלה חוטאת עם פרסומות לצערי - מוכרים מכשירים באלפי שקלים ודוחפים פרסומות? לא ברור איך הם רוצים לקדם את עצמם בצעד הזה.
2) שוב - פרסומות יש בכל חור, אם אפשר להפחית למינימום אז זה מבורך.
@ziv_r - לא מדובר על החנות. כל פתיחה של הדפדפן מקפיצה פרסומות. כניסה להגדרות המכשיר. כל פעולה כמעט. זה לדעתי בלאונצ'ר של mi. לפחות זה המקרה גם במכשיר של אבא שלי וגם של החמות שלי.
@Haimbin
יצא לך לשחק פעם במשחק חינמי באנדרואיד? אתה נחשף לעשרות מופעים של פרסומות בשעה. תכפיל את זה בכמות השעות שילד משחק\שימוש רגיל ברשתות והגעת למאות פרסומות. עכשיו מעל כל זה, תוסיף 5 פרסומות שהופיעו בחנות אפליקציות של שיומי, זה באמת משנה?
@ChinggisKhan
כמה פעמים ביום הילד נכנס לדפדפן של המכשיר ולא לכרום? כמה פעמים ביום הילד נכנס להגדרות המכשיר? נגיד 10 אם אני מגזים? ונגיד שיש 10 פרסומות ביום מהפעולות האלו, זה בטל בשישים כשלוקחים בחשבון שהוא נחשף למאות פרסומות במשחקים\רשתות חברתיות.
הילדים שלי משתמשים ביוטיוב קידס. אין פרסומות. נטפליקס גם אין. רשתות חברתיות הם עוד לא. כשהם בטלפונים של הורים שלי זה סיוט. כשהם בשלהם (lg g4 ישן שלי) אין בעיה. בהחלט הגיוני שלילד בגיל 10 זה פחות יפריע. מצד שני, ילד בגיל כזה יתעקש על טלפון מתקדם יותר מבחינת צילום או גיימינג