יש לי מצלמה שמכוונת לרחבת דלת הכניסה של הבניין, ושמשמשת אותי גם כתחליף לוידאו שאין במערכת האינטרקום הישנה. היא מחוברת לתשתית הדירה שלי, ופתוחה חלקית לאינטרנט (פורט RTSP בלבד) כדי שגם שכנים יוכלו לצפות בה.
זה עובד כבר שנים היטב עם אפליקציות כמו VLC, שיודעות לפתוח URL של הזרמת אודיו/וידאו ב- RTSP.
הבעיה:
בשלוחות SIP שמחוברות למרכזייה הביתית, זה עובד רק אם מוגדרת במערכת הכתובת הפנימית (LAN) של המצלמה - שהיא אגב בסגמנט כתובות ו- VLAN שונים מאלו של מערכת הטלפוניה. אחרת פשוט לא מגיע וידאו/אודיו.
למשל פאנל אינטרקום מסוג Fanvil i53W - יש שם כפתור פיזי שנועד ל- Preview של מצלמה (בלי קשר למרכזייה ו/או צורך לבצע שיחה דרך חשבון SIP כלשהו). המנגנון מאחורי אותו כפתור אמור, להבנתי, לעבוד כמו VLC, אבל משום מה זה עובד רק עם הכתובת הפנימית.
עוד שוני ששמתי אליו לב לעומת VLC הוא שהוידאו מגיע מהר מאד, שבריר שניה לאחר לחיצה על הכפתור, לעומת VLC שלפעמים נדרשות לו סביב 10 שניות עד שתמונה מופיעה על המסך. בדקתי - הפאנל לא מחובר קבוע למצלמה, הוא יוצר את החיבור ברגע שלוחצים על הכפתור, הוא פשוט עושה את הפרוצדורה הזו מאד מהר איכשהו.
(עריכה: לאחר ששיניתי ב- VLC את ההגדרה מ- HTTP ל- RTP over RTSP (TCP)) - גם הוא מתחבר במהירות למצלמה).
אותה בעיה בדיוק עם Pager מסוג Fanvil PA2 - הוא יודע להזרים וידאו ממצלמה חיצונית שהוגדרה לו בקישור RTSP, בכל שיחה עם השלוחה שלו. זה מאפשר לראות מי צלצל לי באינטרקום, מן הסתם בתנאי שלשלוחה שענתה לשיחה יש מסך ו-CODEC תואם.
אבל גם זה עובד לי רק עם הכתובת הפנימית, ולכן רק עם שלוחות שנמצאות בתוך הבית.
אילו תנאים צריכים בעקרון להתקיים כדי שצפייה בהזרמה תהיה אפשרית מכל מקום, חוץ מפתיחת פורט RTSP שהוגדר במצלמה?