התייעצות בנוגע לאינטרנט סיבים fiber של פרטנר
אהלן חברים!
בשעה טובה ומוצלחת פרסו אצלנו בבנין תשתית סיבים fiber של פרטנר
הצטרפתי לתוכנית 1000/100 שלהם ללא השכרת נתב מהם.
הנקודת אינטרנט שלי לצערי נמצאת בממד ולשם פרסו לי את הסיב.
לאחר בדיקה קצת באינטרנט קניתי את הציוד הבא:
נתב מדגם: Tp-link Archer Ax50 3000 gigabit Wi-Fi 6
3 יחידות Mesh מדגם: Tp-link Deco X60 3000 gigabit Wi-Fi 6
ממיר אופטי + SFP - שקיבלתי מפרטנר ישירות
ועכשיו כמה שאלות:
1. הם הציוד הנ״ל טוב ? מתאים ? עשיתי רכישה נכונה בהתאם לחבילה שיש לי?
2. במידה וכן, איך נכון יהיה לחבר את הציוד הנ״ל בצורה הטובה ביותר ?
אני חשבתי לחבר את הסיב לממיר האופטי ומשם כבל rj לחיבור ה wan של הנתב
אח״כ לחבר יחידה 1 של mesh לחיבור ה lan של הנתב - שניהם יהיו מחוברים בממד,
ועוד 2 יחידות mesh בחיבור חשמל בלבד - 1 בחדר הורים ו 1 בסלון.
הדירה היא די קטנה , 3 חדרים ( ממד , חדר הורים וסלון) - 75 מ״ר
במידה ועושים ככה , מה אני אמור להגדיר בנתב , מה ב mesh , מה מבחינת Accesses points מה מבחינת ppoee , מה מבחינת dynamic ip , dhcp וכו..
שוב המטרה היא להנות בצורה הטובה ביותר ממהירות שאני משלם , 1g , יש גם סטרימר בסלון שצריך לחבר וכו..
לצערי אין לי אפשרות לדאוג להתקנת נקודות תקשורות בקיר של הסלון ובחדר ההורים ולכן קניתי פתרון של mesh.
תודה מראש!
בשעה טובה ומוצלחת פרסו אצלנו בבנין תשתית סיבים fiber של פרטנר
הצטרפתי לתוכנית 1000/100 שלהם ללא השכרת נתב מהם.
הנקודת אינטרנט שלי לצערי נמצאת בממד ולשם פרסו לי את הסיב.
לאחר בדיקה קצת באינטרנט קניתי את הציוד הבא:
נתב מדגם: Tp-link Archer Ax50 3000 gigabit Wi-Fi 6
3 יחידות Mesh מדגם: Tp-link Deco X60 3000 gigabit Wi-Fi 6
ממיר אופטי + SFP - שקיבלתי מפרטנר ישירות
ועכשיו כמה שאלות:
1. הם הציוד הנ״ל טוב ? מתאים ? עשיתי רכישה נכונה בהתאם לחבילה שיש לי?
2. במידה וכן, איך נכון יהיה לחבר את הציוד הנ״ל בצורה הטובה ביותר ?
אני חשבתי לחבר את הסיב לממיר האופטי ומשם כבל rj לחיבור ה wan של הנתב
אח״כ לחבר יחידה 1 של mesh לחיבור ה lan של הנתב - שניהם יהיו מחוברים בממד,
ועוד 2 יחידות mesh בחיבור חשמל בלבד - 1 בחדר הורים ו 1 בסלון.
הדירה היא די קטנה , 3 חדרים ( ממד , חדר הורים וסלון) - 75 מ״ר
במידה ועושים ככה , מה אני אמור להגדיר בנתב , מה ב mesh , מה מבחינת Accesses points מה מבחינת ppoee , מה מבחינת dynamic ip , dhcp וכו..
שוב המטרה היא להנות בצורה הטובה ביותר ממהירות שאני משלם , 1g , יש גם סטרימר בסלון שצריך לחבר וכו..
לצערי אין לי אפשרות לדאוג להתקנת נקודות תקשורות בקיר של הסלון ובחדר ההורים ולכן קניתי פתרון של mesh.
תודה מראש!
אני חושב ש mesh עדיף...
אבל השאלה מה לגבי כל ההגדרות
מה צריך להגדיר בדיוק ואיך כדאי
השאלה אם ה archer בכלל אולי מיותר שיש את ה mesh ?
שלא יהיה כפילויות
יש לי DECO M5 שלוש יחידות. אחד ליד הראוטר ועוד 2 מחוברים בחדרים אל מתאמי ה POWER LINE01/05/2023 13:08Dvir22 כתב: אני חושב ש mesh עדיף
אבל השאלה מה לגבי כל ההגדרות
מה צריך להגדיר בדיוק ואיך כדאי
השאלה אם ה archer בכלל אולי מיותר שיש את ה mesh ?
שלא יהיה כפילויות...
נתב+3 יחידות מש חדירת שלושה חדרים?
מוגזם ולא יעיל
דירת 4 חדרים סטנדרטית מסתדרת מצויין עם 2 נקודות (וחיבור רשת ביניהם, אם אין רשת "אמיתית" אז יש גם פתרונות אחרים כמו moca).
אצלי בשום נקודה בבית, לא יורד מ1GB באלחוטי
מוגזם ולא יעיל
דירת 4 חדרים סטנדרטית מסתדרת מצויין עם 2 נקודות (וחיבור רשת ביניהם, אם אין רשת "אמיתית" אז יש גם פתרונות אחרים כמו moca).
אצלי בשום נקודה בבית, לא יורד מ1GB באלחוטי
ה- Tp-link Deco X60 3000 הוא גם נתב ולכן ה Archer Ax50 מיותר. תחבר את כבל הרשת מהממיר האופטי ל DECO שתגדיר ראשי.
בהגדרות שלו תבחר DHCP. בפרטנר בדרך כלל אין צורך ב ppoee. את שתי היחידות הנוספות עדיף לחבר קוית אבל גם חיבור אלחוטי יתן תוצאה טובה.
ל DECO X60 יש עוצמת שידור די חזקה ולכן 3 יחידות על דירה קטנה יכסו באות חזק את כל החדרים
בהגדרות שלו תבחר DHCP. בפרטנר בדרך כלל אין צורך ב ppoee. את שתי היחידות הנוספות עדיף לחבר קוית אבל גם חיבור אלחוטי יתן תוצאה טובה.
ל DECO X60 יש עוצמת שידור די חזקה ולכן 3 יחידות על דירה קטנה יכסו באות חזק את כל החדרים
חברים יקרים,
תודה רבה על התשובות המהירות והמקצועיות מאוד!
אז אם אני רגע מסכם את מה שנאמר כאן:
1. לא חבר את נתב ה ARCHER בכלל ? הוא מיותר בגלל שיש לי כבר DECO ? בתכלס, ה DECO שיש לי עדיף עליו מבחינת יכולות ואיכות ?
שוב מזכיר , ה DECO הוא מדגם X60 3000 , וה ARCHER הוא מדגם AX50 3000
2. בהנחה ולא צריך את ה ARCHER , מה כדאי לעשות איתו? למכור ? שילמתי עליו די הרבה כסף לצערי..
3. החיבור יתבצע בדרך הבאה: חיבור הסיב לממיר האופטי - מהממיר האופטי חיבור ישיר ל DECO , ועוד פיזור של 2 יחידות DECO נוספות (היכן שאני אבחר) בחיבור חשמל בלבד ?
4. יש בחור שציין כאן שכדאי לחבר את 2 יחידות ה DECO הנוספות באמצעות Power Line Adapters , זה כדאי ? שווה לי לקנות את זה? ואם כן, איך בדיוק מתבצע החיבור ?
אם מישהו יודע להכווין אותי מקצועית בכל הנושאים האלו , אני אשמח מאוד אם ישלח לי הודעה בווטאפ - 0544318180
לצערי אני לא תמיד זמין כאן בפורומים..
ושוב פעם , תודה!
תודה רבה על התשובות המהירות והמקצועיות מאוד!
אז אם אני רגע מסכם את מה שנאמר כאן:
1. לא חבר את נתב ה ARCHER בכלל ? הוא מיותר בגלל שיש לי כבר DECO ? בתכלס, ה DECO שיש לי עדיף עליו מבחינת יכולות ואיכות ?
שוב מזכיר , ה DECO הוא מדגם X60 3000 , וה ARCHER הוא מדגם AX50 3000
2. בהנחה ולא צריך את ה ARCHER , מה כדאי לעשות איתו? למכור ? שילמתי עליו די הרבה כסף לצערי..
3. החיבור יתבצע בדרך הבאה: חיבור הסיב לממיר האופטי - מהממיר האופטי חיבור ישיר ל DECO , ועוד פיזור של 2 יחידות DECO נוספות (היכן שאני אבחר) בחיבור חשמל בלבד ?
4. יש בחור שציין כאן שכדאי לחבר את 2 יחידות ה DECO הנוספות באמצעות Power Line Adapters , זה כדאי ? שווה לי לקנות את זה? ואם כן, איך בדיוק מתבצע החיבור ?
אם מישהו יודע להכווין אותי מקצועית בכל הנושאים האלו , אני אשמח מאוד אם ישלח לי הודעה בווטאפ - 0544318180
לצערי אני לא תמיד זמין כאן בפורומים..
ושוב פעם , תודה!