הגדרות ברירת מחדל של APPLE TV
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
היי
שמתי לב שהאפל טיוי 4K 2022 מגיע עם הגדרת ברירת מחדל של 4K HDR10 באופן קבוע. (יש לי סמסונג ולכן זה כנראה על HDR).
כלומר - גם אם אני צופה ב-SDR כלומר בסלקום טיוי, הוא משדר קבוע HDR.
שיניתי את זה ל-4K SDR, וסימנתי ב-V את ההגדרה שיתאים עצמו אוטומטית לתוכן המשודר.
התוצאה של זה- כל פעם שהוא עובר בין סוגי תכנים, יש שתי שניות של מסך שחור. צפוי. יכול להיות שזה בעצם מה שאפל מנסה למנוע? את הפליקים השחורים האלה? כי כשזה קבוע על HDR כפוי, מן הסתם אין את המעברים האלה.
מה הייתם ממליצים לי? המעברים האלה מאוד מציקים, קורים במעבר בין סלקום טיוי לנטפליקס, או אפילו אם רואים תוכן בנטפליקס ואז לוחצים על ריבוי משימות (דבל קליק על כפתור הבית) כדי לראות את האפליקציות הפעילות. ממש מפריע לחווית השימוש בטלוויזיה.
שמתי לב שהאפל טיוי 4K 2022 מגיע עם הגדרת ברירת מחדל של 4K HDR10 באופן קבוע. (יש לי סמסונג ולכן זה כנראה על HDR).
כלומר - גם אם אני צופה ב-SDR כלומר בסלקום טיוי, הוא משדר קבוע HDR.
שיניתי את זה ל-4K SDR, וסימנתי ב-V את ההגדרה שיתאים עצמו אוטומטית לתוכן המשודר.
התוצאה של זה- כל פעם שהוא עובר בין סוגי תכנים, יש שתי שניות של מסך שחור. צפוי. יכול להיות שזה בעצם מה שאפל מנסה למנוע? את הפליקים השחורים האלה? כי כשזה קבוע על HDR כפוי, מן הסתם אין את המעברים האלה.
מה הייתם ממליצים לי? המעברים האלה מאוד מציקים, קורים במעבר בין סלקום טיוי לנטפליקס, או אפילו אם רואים תוכן בנטפליקס ואז לוחצים על ריבוי משימות (דבל קליק על כפתור הבית) כדי לראות את האפליקציות הפעילות. ממש מפריע לחווית השימוש בטלוויזיה.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 799
- נתן תודות: 145 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אתה מתאים גם את מספר הפריימים לתוכן? כי אם כן (וזו הגדרה מומלצת), יכול להיות שיהיו לך מעברים גם בלי קשר ל HDR או SDR.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

לא. את האופציה הזו דווקא לא איפשרתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
ההבזק השחור זה בדיוק מה שהם ניסו למנוע מאז שהמכשיר יצא לראשונה. במקור אי אפשר היה אפילו לעשות את ההגדרות האלה של התאמת דינמיות או פריימים.
אני עובד עם 4k50 SDR עם התאמת דינמיות ופריימים. זה אומר שכשרואים כל תוכן שאינו 50 צפוי כמה שניות דיליי עם מסך שחור (יש לי רסיבר ומקרן, שם זה כם יכול להיות 10ש+ עד שכל המערכת מתייצבת). אגב, אפלtv מזהה אם אין מסך וישהה פליי במצב כזה.
אני עובד עם 4k50 SDR עם התאמת דינמיות ופריימים. זה אומר שכשרואים כל תוכן שאינו 50 צפוי כמה שניות דיליי עם מסך שחור (יש לי רסיבר ומקרן, שם זה כם יכול להיות 10ש+ עד שכל המערכת מתייצבת). אגב, אפלtv מזהה אם אין מסך וישהה פליי במצב כזה.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

מאוד מומלץ גם להדליק, גם במחיר של הבזקים שחורים....
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

תקנו אותי אם אני טועה, אני מאוד אוהב את החלקת התנועה של טלוויזיית הסמסונג שלי , ואני חושש שאם אדליק את התאמת פריימים, ה-apple tv יפריע לזה במובן מסויים.
זה נכון?
זה נכון?
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

כבר בחלק הראשון של המשפט אתה טועה06/05/2023 17:03user30000z כתב: תקנו אותי אם אני טועה, אני מאוד אוהב את החלקת התנועה של טלוויזיית הסמסונג שלי...
https://www.cnet.com/tech/home-entertai ... t-blu-ray/
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

מכיר ויודע, ועדיין מת על החלקת התנועה של סמסונג
זה נותן לי הרגשה שהדמות ממש חיה מולי.
זה נותן לי הרגשה שהדמות ממש חיה מולי.