Epson EH-TW9400 באיחור אופנתי

מקרנים קידמיים - Front Projector.
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7982
נתן תודות: 320 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

היו לי תוכניות. לעבור ממקרנים לטלויזיות. בגלל מגבלת המקום (אני מקרין על 106 אינטש), חשבתי לרדת ב 10 אינטש אבל גם טלויזיה של 96 אינטש עולה היום המון.
הייתי עם מקרן ישן. Sony HW55. רכשתי עוד מנורה מאמאזון כדי שיהיה לי אויר לנשימה עד שטלויזיות 96+ יעלו מחיר "נורמלי". אז קרה הנורא מכל. המקרן התחיל "לפלקר" (flickering). מה עושים? קונים עוד מקרן לפני טלויזיה בגודל הרצוי. בעסה אבל זה מה יש.
מה הוצע לי? מקרני לייזר של אפסון וסוני במחירים שאני בד"כ לא מוציא. כמו כן, בדיקה בגוגל ויוטיוב הראתה שמקרני לייזר עדיין לא עומדים ברמה של מקרני מנורה. בעסה.

מה עושים? תקציב עד 15K. הוצע לי "התכשיט" :) . בדקתי עליו יומיים בגוגל ונתתי OK. תוך יומיים הוא הגיע אלי הביתה. וואו!
בסוני, החלפתי מנורה אחרי 3000~ שעות. ההבדל היה דרמטי. אין ספק שהמנורה מאבדת מההארה שלה המון אחרי 3000 שעות. האפסון, ללא כיול וללא אנוידיה שילד פרו (כלומר הצגת סרטי 4K), פשוט מציג תמונה מעולה. כמובן, יש לי עוד כיול וסרטי 4K אבל עוד לפני, התמונה פשוט מדהימה!

אני עוד צריך להחליף את מתקן הנשיאה כי שלי לא מצליח לסחוב את המפלצת אבל סופר מרוצה ממה שימלא את החלל עד שאוכל לרכוש טלויזיה (בגודל המתאים) בעוד כ 5-6 שנים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2741
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 290 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

למה לזלזל ב 10 אינטש?
מסך oled 77 לעומת 83 מציג פער של 5,000 שח.

אז עשרה אינטש זה לא מעט ולדעתי בחרת נכון.
מעבר לכך שטלויזיה לא תעביר את החוויה של מקרן
בחיים ולא משנה מה איכותה.
Paradigm S4
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2324
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 255 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

תתחדש,
תוכל לשתף בשיקולים?
אני שואל כי להבנתי, במידה ואתה מדליק את המקרן לעיתים נדירות, נכון לדעתי ללכת על ה- 9400.
אבל אם אתה מדליק אותו כמעט כל ערב, שווה היה לדעתי להשקיע את ההפרש ולרכוש אפסון 12000.
לדעתי, הנוחות להדליק את המקרן בלי לעשות חשבון לחיי המנורה שווה את ההשקעה.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593
שם מלא: איתן
נתן תודות: 611 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

תתחדש ותהנה 👍
JVC X5500
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #5 

06/05/2023 11:12  
LiorShap כתב:
למה לזלזל ב 10 אינטש?
מסך oled 77 לעומת 83 מציג פער של 5,000 שח.

אז עשרה אינטש זה לא מעט ולדעתי בחרת נכון.
מעבר לכך שטלויזיה לא תעביר את החוויה של מקרן
בחיים ולא משנה מה איכותה.
...
לא מזלזל. פשוט ריאלי מבחינה כלכלית.
לגבי חווייה, יכול להיות אבל מהרבה קריאה פה בפורום אני זוכר שאין תחליף לאיכות תמונה של מסך (אני טועה?).

06/05/2023 14:42  
lasik כתב:
תתחדש,
תוכל לשתף בשיקולים?
אני שואל כי להבנתי, במידה ואתה מדליק את המקרן לעיתים נדירות, נכון לדעתי ללכת על ה- 9400.
אבל אם אתה מדליק אותו כמעט כל ערב, שווה היה לדעתי להשקיע את ההפרש ולרכוש אפסון 12000.
לדעתי, הנוחות להדליק את המקרן בלי לעשות חשבון לחיי המנורה שווה את ההשקעה.
...
אני כמעט ולא רואה טלויזיה בכלל. קצת מזפזפ לפני השינה (זה בטלויזיה בחדר שינה) ובסלון כדוסל פעם בשבוע או אח גדול שיש.
אני מניח שאני צורך כ 600 שעות שנתיות.
לא רציתי להוציא יותר מ 15 אז ה 12000 לא היה רלוונטי. גם ראיתי השוואה בינו לבין הסוני 5000 והסוני היה טוב בהרבה רק שזה כבר היה כפול מהתקציב.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

תחדש. יש לי את המקרן הזה כמעט כמעוט שנתיים ונהנה מכל רגע.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

תתחדש ותהנה👍

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #8 

נורא מתסכל שהמתלה הטבעי שלו כבר לא בנמצא. המתלה שברשותי, ששירת אותי נאמנה מאז הפאנאסוניק PT-AE900 (ששקל כ 5 קילו) והתאים עד למקרן במשקל 7 קילו (רק עכשיו הבנתי את הכוונה של הגבלת המשקל. המתלה יכול להחזיק תלוי גם מקרן במשקל 20 קילו אבל החלק המתכוונן לא), דרך הפאנאסוניק PT-AE2000 ועד לפני כמה ימים, הסוני HW55ES (שכבר שקל יותר מ 7 (9 ק"ג) אבל החזיק בסדר גמור), לא הצליח להחזיק את האפסון. המקרן תלוי ולא יפול בחיים אבל החלק המתכוונן לא מצליח להחזיק אותו כמו שצריך.
רכשתי עכשיו מתלה של עד 20 ק"ג באמאזון. הוא לא הכי מתאים בגלל מבנה ההברגות המיחוד של אפסון (לפחות מיוחד ביחס למה שהורגלתי עד עכשיו) אבל אני מניח שיעשה את העבודה.

בדקתי היום סרט 4K לעומת אותו הסרט בFHD ואני פשוט לא רואה שום הבדל. הרצתי את אותו הקטע מספר פעמים.
המקור זה אנוידיה שילד פרו. ממנו לרסיבר (אנתם 540) כבל HDMI 2.1 ומהרסיבר למקרן HDMI 2.1.
למי שמכיר את האנוידיה, צריך אילו שהן הגדרות מיוחדות? ברסיבר?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”