אינטרנט - מחשב חדש

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום, שאלה קצרה. האם יש פרט שחשוב שאדע לפני רכישת לוח אם ביחס לאינטרנט סיבים במידה וארצה לשדרג בעתיד?

ובכלל, עד היום התחברתי בחיבור פשוט של LAN , כרגע בלוח אם כתוב RJ-45 port זה אותו עקרון לא?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

שאלה לא כל-כך ברורה.
כל ציוד רשת ביתית כרגע משתמש ב-RJ45 לכיוון המחשבים.
תשקול לוחות שמגיעים עם חיבור 2.5 גיגה או אפילו 10 אם זה כזה משמעותי לדעתך. לדעתי כרגע זה לא שווה תוספת במיוחד או וויתור על לוח מסויים שמתאים לך רק כי אין לו חיבור רשת מאד מהיר. כרטיסי רשת 2.5 היום עולים מעט מאד ולא רחוק היום שגם כרטיסים של 10 גיגה יעלו לא הרבה יותר.

Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

07/05/2023 20:46  
TheCoolest כתב:
שאלה לא כל-כך ברורה.
כל ציוד רשת ביתית כרגע משתמש ב-RJ45 לכיוון המחשבים.
תשקול לוחות שמגיעים עם חיבור 2.5 גיגה או אפילו 10 אם זה כזה משמעותי לדעתך. לדעתי כרגע זה לא שווה תוספת במיוחד או וויתור על לוח מסויים שמתאים לך רק כי אין לו חיבור רשת מאד מהיר. כרטיסי רשת 2.5 היום עולים מעט מאד ולא רחוק היום שגם כרטיסים של 10 גיגה יעלו לא הרבה יותר.
...

לשימוש שלי 2.5 ג’יגה בהחלט יספיק, זה המקסימלי של הכרטיס רשת שאני קונה . תודה על התשובה המלאה .

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #4 

נראה לי שיש המון לוחות שמגיעים כבר עם כרטיס 2.5 מובנה. כנראה שלא מהכי זולים, אבל לוחות ביניים ומעלה נראה לי כבר גם ככה רובם מגיעים עם 2.5.

עריכה: רגע, אתה מתכוון לכרטיס רשת או לוח אם? כשכבת "לוח", הנחתי שדיברת על לוח אם.
אם אתה קונה כרטיס רשת, אז יש זולים של רילטק, הם עושים את העבודה ואמורים לעלות כ-100 שקל.

Love_quality פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

07/05/2023 20:52  
TheCoolest כתב:
נראה לי שיש המון לוחות שמגיעים כבר עם כרטיס 2.5 מובנה. כנראה שלא מהכי זולים, אבל לוחות ביניים ומעלה נראה לי כבר גם ככה רובם מגיעים עם 2.5.

עריכה: רגע, אתה מתכוון לכרטיס רשת או לוח אם? כשכבת "לוח", הנחתי שדיברת על לוח אם.
אם אתה קונה כרטיס רשת, אז יש זולים של רילטק, הם עושים את העבודה ואמורים לעלות כ-100 שקל.
...
יש בתוך הלוח אם כרטיס שתומך עד 2.5 . הלוח נקרא Gigabyte B760M GAMING DDR4 (rev. 1.0

בתקווה שאני קורא את המפרט בצורה נכונה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #6 

כן, יש לו כרטיס מובנה שתומך 2.5.

שלח תגובה