הי, רכשתי לפני כשנה מלוחות יד 2- שני זוגות רמקולים b&w 601 s3 ו- monitor audio silver 2 יחד עם מגבר yamaha rx-v2092.
הרמקולים עם סאונד מצויין, אך מהר מאוד התחילה לי בעייה עם הרסיבר, שמידי פעם נעלם לי צד אחד שבו לא שומעים וזה קורה גם עם שני זוגות הרמקולים כשהחלפתי ביניהם.
יש שני זוגות חיבורים main ובשניהם התופעה הזו מתרחשת. ניסיתי והחלפתי כל פעם בין שני זוגות הרמקולים ובין הצדדים והעניין שוב חוזר על עצמו.
ניסיתי גם להחליף כבלים ולא עזר.
אני מאוד התחברתי למגבר/רסיבר והוא נראה טיל. אבל נראה לי שיש אכן בעייה ביציאות לרמקולים.
מכיוון שהרסיבר עלה לי רק 500 ש"ח כמשומש (הוא ישן משנות ה - 90 אבל נראה איכותי), השאלה האם כדאי לתקן אותו (ואם כן איפה מתקנים דבר כזה? גר באזור ירושלים) או שכבר כדאי לי לחפש בלוחות אחד אחר משומש (לא בא לי להוציא אלפי שקלים על חדש). אין לי מושג איזה מגבר/רסיבר יכול להתאים לסוג הרמקולים האלו? (צריך יחידה משומשת שידועה כסוס עבודה אמין).
אני לא מבין בזה הרבה ויש כל כך הרבה סוגים בלוחות שאני לא יודע מה לבחור ובנוסף הבעייה עם מערכות שלא ניתן לקחת לחנות או לבית של מוכרים כדי לבדוק איך זה נשמע, בקיצור אני סך הכל מעוניין לשמוע מוזיקה ולפעמים סרטים וטלוויזיה בסאונד נקי וכיפי כמו שעבר לי בהתחלה ובלי תקלות ובמחיר טוב (אני קצת מינימליסט ומאמין במיחזור של מוצרי צריכה, לכן חושב שאצל לא מעט אנשים יושבות מערכות מאובקות במשך שנים סתם ללא שימוש והם יעדיפו לפנות מקום מהסלון תמורת כמה מאות שקלים) .
ושאלה נוספת, כשאקנה מגבר/רסיבר האם בשימוש כמערכת קולנוע ביתי ניתן יהיה לחבר אחד מהזוגות רמקולים שהזכרתי למעלה כסראונד? או ששניהם אמורים לתפקד כרמקולים קדמיים ואינם מתאימים לסראונד?
אשמח לעזרתכם
תודה מראש