רציתי לשתף את הuse case ה (אמור להיות) לא מסובך בכלל שאני מנסה לעשות בבית - להיפטר מהראוטר של בזק שמגיע עם Bcyber baked in.
אני מניח שה TP-Link VR600 V1 הוא כבר קצת מיושן למהירויות סיב אבל בטח להתקנה ראשונית אמור להספיק.
בזכותכם הבנתי שאני צריך לקנות SFP וממיר מדיה מהחנות של בזק, העדפתי לוותר על התקנות קושחה על מודם מאלי אקספרס.
חומרה:
סיב מהקיר => מודול SFP (Nokia/Alcatel) => ממיר מדיה => (RJ45/RJ45) TP-Link MC220L <= TPU => שקע EWAN במודם.
מקווה שלא טעיתי בשום דבר כי אני לא רואה שום דרך אחרת לחבר את הציוד 🫢.
עליתי מול התמיכה של בזק (תשתית) כדי שיעשו סינכרון עם המודול SFP, לפי הסריאל שמופיע הראשון מעל הברקוד. מהצד שלהם אומרים שרואים סנכרון תקין. ניסו תוך כדי להעביר אותי מבזק בינלאומי לספק שלהם. הבנתי שאני אמור לסרב כדי לא לשלם אחר כך על IP.
נכנסתי להגדרות של הראוטר ושמתי אותו על מצב Wireless Router.

במצב הזה אין איפה להזין את המשתמש ISP אז שיניתי את ההגדרת חיבור מDynamic IP לPPPOE והזנתי פרטים (שלקחתי ישירות מהממשק הסופר מאובטח של הראוטר של בזק). גם הדלקתי IPv6.

אני רואה שיש לי אפשרות לשנות מההגדרה הדפולטיבית לDHCPv6 Server, אבל לא יודע אם יש צורך.

אני מקבל IPv4 אבל לא v6.

בסופו של דבר התוצאה היא שאין לי אינטרנט בשום דרך, לא קווי לא WiFi לא v4 ולא v6. הסיבה שאני יכול לשלוח את ההודעה הזאת היא כי החזרתי את הראוטר של בזק בנתיים (שיחה לא קלה מול התמיכה שבה מההתחלה ביקשתי שתזין את הסריאל שאני נותן לה כדי שתעשה סינכרון כמו שעשו לי עם הSFP. התבקשתי להפעיל וידאו כדי להראות את הנורה האדומה מהבהבת או לא, התבקשתי לחבר ולנתק את כל הכבלים ועוד כל מיני דברים מגניבים שאת כולם סירבתי לעשות והבחורה כבר ממש התעצבנה עליי ואז ניסתה רגע להזין כמו שביקשתי והכל חזר לעבוד).
בקיצור שיגעתי את אשתי, כמה שעות טובות לא יכלה לראות עקרות בית נואשות בסלון ובסוף I have nothing to show for it.
מה אני מפספס? יש עוד מידע שאוכל לצרף?
הרבה תודה מראש לקהילה המדהימה הזאת ומקווה שאמצא את הישועה D: