התנתקתי מהכבלים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
שאלה באמת לא קנטרנית. חבר שלי התקין צלחת פרטית והטענה שלו היא שמה שהוא חסך בדמי מנוי לכבלים הוא עכשיו משלם בחשבון החשמל לצלחת. לטענתו הצלחת והציוד שלה הוסיפו לו 200 שקלים לכל חשבון. זה נשמע לכם מציאותי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עד כמה שידוע לי אין זכות וטו לדיירים להתקנת צלחת לווין על שטח ציבורי בגג כמו שאין זכות וטו להתקנת דוד שמש.
ייתכן כפי ש tiptip סיפר שיש אצלם תנאי נוספים עקב בטיחות אבל לא יכולים לא לאפשר לו להתקין צלחת קליטה. זה נכון עד גודל כמדומני של 1.80 מטר.
לגבי מודיעין אולי טעיתי אבל יש להם שם הוראות מאד מגבילות.
ייתכן כפי ש tiptip סיפר שיש אצלם תנאי נוספים עקב בטיחות אבל לא יכולים לא לאפשר לו להתקין צלחת קליטה. זה נכון עד גודל כמדומני של 1.80 מטר.
לגבי מודיעין אולי טעיתי אבל יש להם שם הוראות מאד מגבילות.
בדיוק בגלל שמדובר בשטח ציבורי צריך את הסכמת רוב הציבור להתקנה ו/או שינוי.י-א כתב:עד כמה שידוע לי אין זכות וטו לדיירים להתקנת צלחת לווין על שטח ציבורי בגג כמו שאין זכות וטו להתקנת דוד שמש....
אסור להתקין דוד שמש על גג של בניין אם רוב הדיירים לא מוכנים לכך. על מנת להתקין צלחת לווין נדרשת הסכמה של רוב דיירי הבנין. ישנם מקרים יוצאים מהכלל (בתים בני שלוש קומות, אשר לא כל הדירות מאוכלסות בהן) בהם אפשר להתקין צלחת קליטה גם אם אין הסכמה של רוב.
אחח אני זוכר את הימים הטובים (להורים שלי ולציונים שלי) שבהם הדודה קליטה לי ולאחותי שידורים בוידאו ולנו הייתה אנטנה בבניין .
סבא שלי לא מת על הערוצים בכבלים ובדיגיטלי ויש לו צלחת פרטית (כל שנה הוא מוציא לפחות 1000 שקל על ממיר חדש אבל זה לא עקרוני) האיכות טובה הרבה יותר והוא מרוצה
.
מקלט לוויני עשוי להיות הפתרון המושלם לאנשים רבים שפשוט קצרים בזמן.
לשיקולך
סבא שלי לא מת על הערוצים בכבלים ובדיגיטלי ויש לו צלחת פרטית (כל שנה הוא מוציא לפחות 1000 שקל על ממיר חדש אבל זה לא עקרוני) האיכות טובה הרבה יותר והוא מרוצה
מקלט לוויני עשוי להיות הפתרון המושלם לאנשים רבים שפשוט קצרים בזמן.
לשיקולך
ניר
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
בבניין משותף אין דבר כזה שטח ציבורי, רק שטח משותף.
לפי החוק, כל החלטה שנוגעת לגבי תוספות בשטח המשותף מצריכה הסכמה של 100% מהדיירים.
מה שקורה בסופו של דבר במציאות זה סיפור אחר.
לפי החוק, כל החלטה שנוגעת לגבי תוספות בשטח המשותף מצריכה הסכמה של 100% מהדיירים.
מה שקורה בסופו של דבר במציאות זה סיפור אחר.
ראו את המאמר המקצועי כאן http://www.nadlanplus.com/articles/78 את סעיף התקנת דוד שמש. למיטב ידעתי ההתיחסות לצלחת קליטה היא זהה.
בכנסת מקדמים רעיון של שידורי "חינם" לציבור ללא צורך בתשלום לאחת מחברות הכבלים. לדוגמא, ערוץ 10 משודר רק לבעלי צלחת או מנויי הכבלים, לא ניתן לקלוט את הערוץ באמצעות אנטנה פשוטה. לאחר הפעלת הממיר הממשלתי ע"י ספק שלישי שיתחייב לא להתחרות בשתי החברות הקיימות נוכל לראות את הערוצים 1,2,10,99רונן כתב:מה ?ofirc6 כתב:או שתמתין טיפה לממיר "הממשלתי" שיאפשר לך בתשלום קטן וחד פעמי לצפות בשידורים הציבוריים....
לא שמעתי על זה![]()
אשמח אם תרחיב קצת בעניין...
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין
אלברט איינשטיין