שינוי במכס על מוצרי חשמל ומגברים.

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

קודם כל אני רוצה לציין שקראתי הרבה הודעות בפורום כדי לנסות למצוא מידע בעניין כי ברור לי שזה נושא שנדון פה לא פעם אך לא מצאתי תשובה חד משמעית. ובאתר של המכס בכלל לא הבנתי מה הולך..

אני שוקל לקנות מגבר ק"ב בארה"ב. ידוע לי שאני אמור לשלם מכס + מע"מ שיוצאים ביחד בערך 35% ממחיר המוצר כשהמע"מ מחושב גם על עלות המשלוח. לאחרונה שמעתי כל מיני דיבורים על זה שהיום כבר אין מכס (או מע"מ) על כל מיני מוצרי חשמל, האם זה נכון גם לגבי מגברים ואם כן אז מה ירד?
כמו כן, כמה בערך צריך לעלות משלוח של דבר כזה, ששוקל בטח בין 10ל20 ק"ג?
אם למישהו היה נסיון מוצלח עם ייבוא שכזה אשמח לקבל המלצות לחנויות..

תודה.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4890
נתן תודות: 349 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

בוטל המכס (נשאר רק המע"מ) על מכשירים קטנים שגודלם כנגן דיסקים נייד +-.
השאר הגדול נשאר עדיין חייב גם במכס.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

זה כולל מגבר TA-10?

ilanb0
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אני חושש שהכדאיות גבולית

שרשור שלא נקרא #4 

joel כתב:זה כולל מגבר TA-10?
...
גם אני הייתי בסרט הזה. אח שגר בארה"ב שמשמש כבלדר קבוע. הביא לי הרבה מוצרים לארץ. אבל מקריאת הרבה ת'רדים כאן, הגעתי למסקנה שלא משתלם:
עלול להפגע בדרך
אין אחריות
נדרש ספק כח גדול במיוחד
אם שולח ע"י חב' קורייר - העלות הופכת את העסקה ללא משתלמת.
אם שולח באמצעות מישהו שמעלה את זה למטען המטוס (כבמזוודה) - לך תסמוך על הסבלים שלא משליכים את זה כשק תפ"א.
הכדאיות היחידה היא אולי שאלת המחיר, אבל שקול כל ההערות הנ"ל.
למרות זאת, אם יש מי שישנע לך רמקולים מחו"ל (ארה"ב למשל), ניתן לעשות עסקות מצויינות.
לאחרונה אחי שלח לי זוג שקועים של פולק. בארץ 3800 ש"ח. בארה"ב 330 דולר (לפעמים צריך לתפוס דיל יותר טוב כמו למשל עכשיו - הם 100 דולר פחות). עלות משלוח בדואר ארה"ב - 80 דולר. עלות המכס - 229 ש"ח. סה"כ בש"ח - כ 2000. צא ולמד....

OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

ilanb0,

יש לי דווקא ניסיון לא קטן בתחום, המגבר האחרון שלי נשלח אלי מארה"ב ועבד 6 שנים יפות עד שהתקלקל לאחרונה ולכן אני מחפש משהו חדש. בזמנו דוד שלי שלח לי אותו כחבילה רגילה ואחרי ויכוח קטן במכס הם שיחררו אותו תמורת 120 שקל.. היום אני משער שזה לא המצב.
ספק כח גדול כבר יש והאחריות משחקת תפקיד קטן יותר כשאפשר לחסוך 3/4 מהמחיר (אם זה לא עובר במכס).
אני מתכנן לשלוח את זה עם USPS אם תהיה אפשרות ולרכוש ביטוח להובלה כמובן.
אז כפי שנאמר לי יש מסים בסך כולל של לפחות 35% השאלה היא כמה עולה בממוצע משלוח כזה לארץ כדי שאוכל לחשב בדיוק כמה זה יעלה לי ואם זה משתלם או לא.

וסתם שאלה, למה השרשור הועבר ל"פורום מבצעים והודעות מסחריות"?

NHT
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שרשור שלא נקרא #6 

אני חזרתי לפני שנה עם מגבר ימאהה במזוודה מארה"ב שם הוא עלה לי 450 דולר, באותו זמן הוא עלה בארץ 3800 או משהו כזה...
עם רעידות קשות בעצמות החזה עברתי במסלול הירוק והמשכתי מאושר יותר מאי פעם (אולי במיוחד בגלל שהרגשתי שדפקתי את המערכת). בכל מקרה כשבררתי בארה"ב כמה יעלה המשלוח - המגבר שוקל 14 קילו - הם אמרו משהו בסביבות ה- 550 דולר.
לכן ! יש לבדוק בכלל את כדאיות הקנייה בחו"ל, וההסתכנויות האחרות. אני חושב שכמה שהמוצר שווה יותר הכדאיות עולה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מסתדרים מצוין.

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

רק שנהיה סגורים על עצמינו,

אני אישית שאלתי על ta-10, מגבר פצפון בגודל של שני ווקמנים ישנים ובמשקל בערך קילו כולל ספק, המגבר לבד שוקל 500 גרם, עולה 150$.

המשלוח לארץ מקנדה של שניים כאלו הוא 55$,
אני מניח שיהיה עליו מכס מינימאלי (כלומר רק מע"מ)

אז הנה, מגבר אודיופילי זול שאפשר ליבא אישית לארץ בזול.
trands audio TA-10.1 tripath t-amp.jpg
(23.08 KiB) הורד 9884 פעמים

ilanb0
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586

שרשור שלא נקרא #8 

NHT כתב:אני חזרתי לפני שנה עם מגבר ימאהה במזוודה מארה"ב שם הוא עלה לי 450 דולר, באותו זמן הוא עלה בארץ 3800 או משהו כזה...
עם רעידות קשות בעצמות החזה עברתי במסלול הירוק והמשכתי מאושר יותר מאי פעם (אולי במיוחד בגלל שהרגשתי שדפקתי את המערכת). בכל מקרה כשבררתי בארה"ב כמה יעלה המשלוח - המגבר שוקל 14 קילו - הם אמרו משהו בסביבות ה- 550 דולר.
לכן ! יש לבדוק בכלל את כדאיות הקנייה בחו"ל, וההסתכנויות האחרות. אני חושב שכמה שהמוצר שווה יותר הכדאיות עולה.
...
מכיוון שאני גבוה, אין לי יכולת לעשות את מה שאתה עשית. בד"כ המוכס קורא - "הגבוה והמשפחה שלו - לכאן"!!!...
מה שנותר לי הוא רק להבריח בכיסים, והבנתי שגם את האפשרות הזו עומדים לשלול מאיתנו במיכשור חדש שעומדים להציב במכס נתב"ג.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #9 

joel,

אתמול קיבלתי אחד כזה.