מאגר לקוחות יס זמין לרשות השידור?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

genadyb כתב:
NimrodKadim כתב:אבל החוק כן מאפשר מרשות השידור לדרוש את הרשימות האלה וכן את המוכרים (יתרה מכך, החוק מחייב את המוכרים לדווח).
...
איזה חוק? אני לא מכיר חוק כזה. תביא מראה מקום.
...
רצית חוק? קיבלת: תקנות רשות השידור (אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה), תשמ"א-1981
(http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/p213m1_019.doc)

הסעיף המעניין הוא סעיף חמש: "הודעה על רכישת מקלט". הנה כמה ציטטות נבחרות משם:
"(א) אדם הרוכש מקלט טלוויזיה יודיע על כך למנהל בכתב, תוך שלושים ימים מיום קבלת המקלט, ויציין בהודעתו את שמו המלא, מענו ומספר זהותו".

"(א) מסר סוחר מקלט טלוויזיה, בין בדרך של מכירה בין בדרך של השאלה או השכרה, ישלח באמצעות הדואר הודעה על כך בכתב למנהל, לפי טופס כאמור בתקנת משנה (ב), עד ה-5 לכל חודש לגבי מכירות, השאלות והשכרות שבוצעו בחודש שלפני כן."
You are never fully dressed without a smile

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

Shed כתב:
genadyb כתב:
NimrodKadim כתב:אבל החוק כן מאפשר מרשות השידור לדרוש את הרשימות האלה וכן את המוכרים (יתרה מכך, החוק מחייב את המוכרים לדווח).
...
איזה חוק? אני לא מכיר חוק כזה. תביא מראה מקום.
...
רצית חוק? קיבלת: תקנות רשות השידור (אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה), תשמ"א-1981
(http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/p213m1_019.doc)

הסעיף המעניין הוא סעיף חמש: "הודעה על רכישת מקלט". הנה כמה ציטטות נבחרות משם:
"(א) אדם הרוכש מקלט טלוויזיה יודיע על כך למנהל בכתב, תוך שלושים ימים מיום קבלת המקלט, ויציין בהודעתו את שמו המלא, מענו ומספר זהותו".

"(א) מסר סוחר מקלט טלוויזיה, בין בדרך של מכירה בין בדרך של השאלה או השכרה, ישלח באמצעות הדואר הודעה על כך בכתב למנהל, לפי טופס כאמור בתקנת משנה (ב), עד ה-5 לכל חודש לגבי מכירות, השאלות והשכרות שבוצעו בחודש שלפני כן."
...
shed, אחרי שקראת את מה שציטטת פה תגיד - האם חברת יס/הוט סוחרת בטלוויזיות? אם כן - החוק חל עליהן כאשר הן מוכרות לך מקלט. כאשר הן לא מוכרות לך מקלט (והן לא מוכרות טלוויזיות) הן אינן נכנסות תחת חוק זה. מה עדיין לא ברור פה?

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #18 

לגנאדי: אני יודע שהסעיף הזה קצת הורחב כי אנשים רצו לראות טלויזיה במחשב בעזרת כרטיס ולא לשלם, וזה לא עבד. לכן, מאחר ואתה מקבל ממיר המכיל טיונר, זו יכולה להיות הסיבה לכלילת יס תחת הסעיף הזה. לעומת זאת, מעניין מאוד מה עושה הוט כאשר מישהו מתחבר בחיבור אנלוגי ולא לוקח ממיר.

לכולם: הפוסט הזה התפתח הרבה מעבר למה שציפיתי. אני מאוד שמח ומודה על הדיון המעמיק.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #19 

גנאדי - שים לב שהחוק מדבר על מקלט טלוויזיה ולא מכשיר טלוויזיה. יס והוט שמים אצלך ממיר אשר מכיל טיונר == מקלט טלוויזיה. זה שהוא לא מכיל מסך לא מעניין כאן, שכן החוק מדבר על אחזקת מקלט ולא אחזקת מסך.

hbar - כאשר מישהו מתחבר להוט בלי ממיר - יש לו מכשיר טלוויזיה אשר כולל מקלט. אחרת הוא לא יוכל לראות גם את השידורים האנלוגים.

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #20 

Shed: ברור, אבל הוט לא סיפקה לא את זה ולכן לא אמורה לדווח

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #21 

Hbar כתב:Shed: ברור, אבל הוט לא סיפקה לא את זה ולכן לא אמורה לדווח
...
נכון, אבל מישהו אחר (שסיפק את מקלט הטלוויזיה) צריך לדווח...

בקיצור, אין "כביש עוקף אגרה"

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #22 

shed - אני ממש לא מחפש פה דרכים איך להתחמק מהאגרה. אותי מטרידה בנושא זה שאלת הפרטיות.
לעצם העניין - האם כוונת החוק במקלט היא לטלוויזיה או לממיר - אני לא יודע. בוודאי שכאשר הוא נחקק (1965)
הכוונה הייתה למכשיר. לדעתי זוהי הפרשנות גם היום לעניין מי נחשב "סוחר" במקלטי טלוויזיה.
ושוב - היה את הבג"ץ המפרוסם שקבע שכל עוד יש לך בבית ציוד המאפשר לצפות בשידורי טלוויזיה (emule נחשב?)
אתה חייב באגרה, ואם זה אני לא מתווכח.
זהו די. אני מיציתי את הדיון.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #23 

genadyb כתב:shed - אני ממש לא מחפש פה דרכים איך להתחמק מהאגרה. אותי מטרידה בנושא זה שאלת הפרטיות.
לעצם העניין - האם כוונת החוק במקלט היא לטלוויזיה או לממיר - אני לא יודע. בוודאי שכאשר הוא נחקק (1965)
הכוונה הייתה למכשיר. לדעתי זוהי הפרשנות גם היום לעניין מי נחשב "סוחר" במקלטי טלוויזיה.
ושוב - היה את הבג"ץ המפרוסם שקבע שכל עוד יש לך בבית ציוד המאפשר לצפות בשידורי טלוויזיה (emule נחשב?)
אתה חייב באגרה, ואם זה אני לא מתווכח.
זהו די. אני מיציתי את הדיון.
...
לרגע לא אמרתי שאתה או מישהו אחר מנסה להתחמק ממשהו. רק ציינתי הערה עם חצי חיוך.

בנוגע לפרטיות - אתה צודק בהחלט , המחוקק העדיף אגרה על פני פרטיות, ולכן חוקק חוק אשר מחייב את מי שמוכר מכשירי טלוויזיה (עם טיונר) לדווח על המכירה, וכן מחייב את מי שמוכר/ משאיל ממירים (המכילים טיונרים) לדווח גם הם.

הבג"ץ המפורסם היה של אדם שטען שמכשיר הטלוויזיה שלו אינו כולל טיונר ולכן לא חייב באגרה. בית המשפט אכן קיבל את הטענה הזו, אבל יחד עם זאת אמר שמכיוון שיש לו ממיר, והממיר מכיל טיונר - הוא חייב באגרה.
לשאלתך: emule + מסך מחשב לא חייב באגרה.

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #24 

shed, כאמור אני לא מסכים עם הקביעה שלך לגבי מכירה של ממירים. כנראה שנישאר חלוקים בדיעותנו עד שמישהו מוסמך מיס או מרשות השידור יכריע.

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

Hbar כתב:הצטרפתי ליס לפני כחודש ואחרי כשבועיים קיבלתי מכתב איומים מרשות השידור על כך שאני לא משלם אגרה ורשימה של תעריפים ע"פ מועד רכישת הטלויזיה שלי. למעשה לא הייתי בארץ עד לפני שנתיים ושילמתי אגרה בדירה הקודמת שלי ע"ש המשכיר, אבל מאוד הפתיע אותי קשר הנתונים המהיר שבין יס ורשות השידור. האם רשימת מאגר הלקוחות של יס היא ב public domain?
...
מה זאת אומרת שילמת ע"ש המשכיר? הוא השאיר לך טלויזיה בדירה?
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #27 

...
הנה ציטוט מתוך הכתבה:
" "קניתי אותה", הסביר, "משומשת וללא טיונר. מעולם לא הייתי מחובר לחברת כבלים, ואין לי אנטנה על הבית."

אם היה לו ממיר בבית - הוא היה צריך לשלם.

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #28 

moco כתב: מה זאת אומרת שילמת ע"ש המשכיר? הוא השאיר לך טלויזיה בדירה?
...
כן

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”