צריך התייעצות במקרה של נתינת טלוויזיה לא נכונה
-
holyj
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 222
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה..
לפני כמה חודשים הזמנתי טלוויזיה טושיבה WL66 מאתר באינטרנט. הטלוויזיה הגיעה אחרי מספר ימים חיברתי אותה בחדר והכל עבד כמו שצריך.
לפני שבועיים בערך קניתי XBOX 360 עם חיבור HDMI, אני בא לחבר אותו לטלוויזיה ומגלה שאין לי HDMI בטלוויזיה, שבפרוש רשום שבWL66 יש HDMI באתר של טושיבה, וגם באתר שקניתי ממנו הם מציינים בפרוש שיש HDMI. אני מסתכל ואני רואה בקטן שהדגם של הטלוויזיה שלי הוא לא WL66 אלא WL67C, הרצתי חיפוש על הדגם הזה בגוגל ואני רואה שזה דגם מהסידרה הכי נמוכה של טושיבה והוא מגיע רק עם חיבור קומפוננט, VGA וRCA.
התקשרתי לחברה שממנה הזמנתי את הטלוויזיה והדבר הראשון שהם אמרו לי זה שהדגמים הם אותו הדבר, ההבדל היחידי הוא הצבע.
אחרי שהסברתי להם שמה שקיבלתי הוא דגם נחות יותר הם אמרו לי "עכשיו נזכרת? עברו 4 חודשים מאז קנית המוצר".
ועכשיו הם מתחמקים ממני.. אני מתקשר הם אומרים שהם יבררו מה הם יכולים לעשות ושהם יחזרו אלי מאוחר יותר.
השאלה שלי אליכם זה מה אני צריך לעשות עכשיו?
נדפקתי כי לא שמתי לב שקיבלתי מוצר אחר בזמן או שיש לי מה לעשות בקשר לזה?
לפני כמה חודשים הזמנתי טלוויזיה טושיבה WL66 מאתר באינטרנט. הטלוויזיה הגיעה אחרי מספר ימים חיברתי אותה בחדר והכל עבד כמו שצריך.
לפני שבועיים בערך קניתי XBOX 360 עם חיבור HDMI, אני בא לחבר אותו לטלוויזיה ומגלה שאין לי HDMI בטלוויזיה, שבפרוש רשום שבWL66 יש HDMI באתר של טושיבה, וגם באתר שקניתי ממנו הם מציינים בפרוש שיש HDMI. אני מסתכל ואני רואה בקטן שהדגם של הטלוויזיה שלי הוא לא WL66 אלא WL67C, הרצתי חיפוש על הדגם הזה בגוגל ואני רואה שזה דגם מהסידרה הכי נמוכה של טושיבה והוא מגיע רק עם חיבור קומפוננט, VGA וRCA.
התקשרתי לחברה שממנה הזמנתי את הטלוויזיה והדבר הראשון שהם אמרו לי זה שהדגמים הם אותו הדבר, ההבדל היחידי הוא הצבע.
אחרי שהסברתי להם שמה שקיבלתי הוא דגם נחות יותר הם אמרו לי "עכשיו נזכרת? עברו 4 חודשים מאז קנית המוצר".
ועכשיו הם מתחמקים ממני.. אני מתקשר הם אומרים שהם יבררו מה הם יכולים לעשות ושהם יחזרו אלי מאוחר יותר.
נדפקתי כי לא שמתי לב שקיבלתי מוצר אחר בזמן או שיש לי מה לעשות בקשר לזה?
וואי ממש בעיה רצינית, אם הם לא מחזירים ונותנים לך את הדגם שקנית אז הדבר היחיד שנשאר זה לתבוע אותם.
אני מקווה שעדיין יש לך את הקבלה ושכתוב שם שהדגם שהזמנת הוא WL66, וזאת עוד הוכחה למה לא כדאי לקנות באינטרנט ורק בחנות ובחברות אמינות כמו BIGBOX וכ'ו.
ועוד דבר אתה יכול להגיד מאיזה חנות באינטרנט קנית? כדי שאנשים ידעו לא לקנות משם.
אני מקווה שעדיין יש לך את הקבלה ושכתוב שם שהדגם שהזמנת הוא WL66, וזאת עוד הוכחה למה לא כדאי לקנות באינטרנט ורק בחנות ובחברות אמינות כמו BIGBOX וכ'ו.
ועוד דבר אתה יכול להגיד מאיזה חנות באינטרנט קנית? כדי שאנשים ידעו לא לקנות משם.
maxim880,
אני מכיר חנויות באינטרנט שהן הרבה יותר אמינות מהביג בוקס וגם... הרבה יותר זולות...
זה מה שקורה שלא בודקים .
אם שילמת באשראי ובכמה תשלומים במקרה אז תתקשר לבנק ותורה להם שיבטלו את החיובים מהחנות הזאת ואז אתה תראה שהחנות תחזור אליך מהר .
אני מכיר חנויות באינטרנט שהן הרבה יותר אמינות מהביג בוקס וגם... הרבה יותר זולות...
זה מה שקורה שלא בודקים .
אם שילמת באשראי ובכמה תשלומים במקרה אז תתקשר לבנק ותורה להם שיבטלו את החיובים מהחנות הזאת ואז אתה תראה שהחנות תחזור אליך מהר .
נדב, אצל כל אחד זה העדפה אישית אני מעדיף לקנות בחנות במיוחד חנות שקרובה לבית ככה יש למי לפנות תמיד, במיוחד בקניות גדולות שאתה מוציא אלפי שקלים מהכיס אני מעדיף לקנות בחנות ריאלית ולא וירטואלית שעם תהיה לך בעיה לך תדע למי לפנות.
בהתחלה אתה מתקשר לאותה החנות מהאינטרנט ואחרי הקנייה אתה בכיס הקטן שלהם ואז אתה צריך להתחיל לרדוף אחריהם כמו כלב ולזה אני לא מוכן, אני מוכן לשם עוד 500 ש"ח בתמורה לזה שיהיה לי שירות טוב ושאני תמיד יודע למי אני פונה ולאן אני פונה.
בהתחלה אתה מתקשר לאותה החנות מהאינטרנט ואחרי הקנייה אתה בכיס הקטן שלהם ואז אתה צריך להתחיל לרדוף אחריהם כמו כלב ולזה אני לא מוכן, אני מוכן לשם עוד 500 ש"ח בתמורה לזה שיהיה לי שירות טוב ושאני תמיד יודע למי אני פונה ולאן אני פונה.
maxim880,
אתה צודק בהחלט שמדובר בהחלטה אישית אך זה לא אומר שזאת תמיד ההחלטה הכי נכונה .
אתה מדבר על הפרש של 500 ש"ח אני מדבר על 1000 עד 2000 ש"ח .
אם יודעים מאיפה לקנות לא צריך לחשוש, מה ההבדל בין להגיע לחנות ולגהץ כרטיס אשראי מאשר לעשות זאת בטלפון?
אני סגרתי עיסקה בטלפון עם מחיר והכל כשקניתי את הפלזמה שלי ובסוף הגעתי לחנות רק בשביל להתרשם ולהגיד שלום.
את האחריות שלך אתה מקבל מהייבואן, מה זה משנה אם החנות שקנית ממנה תטפל בנושא האחריות או אתה?
הבעייה העיקרית שלי זה שלקחת מקרה יחיד וספיציפי והשלכת אותו על הכלל ועוד הזכרת חנות אחת ספיציפית שהשירות המקצועי בה הוא ברצפה והמחירים בתקרה.
אתה צודק בהחלט שמדובר בהחלטה אישית אך זה לא אומר שזאת תמיד ההחלטה הכי נכונה .
אתה מדבר על הפרש של 500 ש"ח אני מדבר על 1000 עד 2000 ש"ח .
אם יודעים מאיפה לקנות לא צריך לחשוש, מה ההבדל בין להגיע לחנות ולגהץ כרטיס אשראי מאשר לעשות זאת בטלפון?
אני סגרתי עיסקה בטלפון עם מחיר והכל כשקניתי את הפלזמה שלי ובסוף הגעתי לחנות רק בשביל להתרשם ולהגיד שלום.
את האחריות שלך אתה מקבל מהייבואן, מה זה משנה אם החנות שקנית ממנה תטפל בנושא האחריות או אתה?
הבעייה העיקרית שלי זה שלקחת מקרה יחיד וספיציפי והשלכת אותו על הכלל ועוד הזכרת חנות אחת ספיציפית שהשירות המקצועי בה הוא ברצפה והמחירים בתקרה.
ה-4 חודשים הללו-זה כנראה מה שהולך לדפוק לך כל תביעה שתגיש נגדם..holyj כתב:אחרי שהסברתי להם שמה שקיבלתי הוא דגם נחות יותר הם אמרו לי "עכשיו נזכרת? עברו 4 חודשים מאז קנית המוצר".
נדפקתי כי לא שמתי לב שקיבלתי מוצר אחר בזמן או שיש לי מה לעשות בקשר לזה?...
הם אכן סיפקו לך דגם שונה ממה שהזמנת,אבל ביננו-אחרי 4 חודשים שום עסק לא יחליף לך מוצר,ומבחינה מישפטית הם דיי מוגנים.
שטויות,ה-4 חודשים הללו-זה כנראה מה שהולך לדפוק לך כל תביעה שתגיש נגדם..
הם אכן סיפקו לך דגם שונה ממה שהזמנת,אבל ביננו-אחרי 4 חודשים שום עסק לא יחליף לך מוצר,ומבחינה מישפטית הם דיי מוגנים....
במידה ויש לך את כל ההוכחות (קבלות על המוצר אותו רכשת) אל תהסס ותתבע בבית משפט
לתביעות קטנות (נושא הסכסוך הוא בשווי שאינו עולה על 17,800ש"ח)
http://elyon1.court.gov.il/heb/info/cho ... ktanot.htm
קצת הסבר על התהליך:
http://www.consumers.org.il/show_item.asp?levelid=47632
ישאלו אותך במשפט למה זה לקח לך 4 חודשים והתשובה שלך :
נשמעת לי מספקת מאודלפני שבועיים בערך קניתי XBOX 360 עם חיבור HDMI, אני בא לחבר אותו לטלוויזיה ומגלה שאין לי HDMI בטלוויזיה, שבפרוש רשום שבWL66 יש HDMI באתר של טושיבה, וגם באתר שקניתי ממנו הם מציינים בפרוש שיש HDMI. אני מסתכל ואני רואה בקטן שהדגם של הטלוויזיה שלי הוא לא WL66 אלא WL67C...
-בנוסף שלח להם מכתב שאתה הולך לתבוע אותם (צרף מכתב זה לתביעה)
-בנוסף תגיש תלונה למועצה לצרכנות באתר הבא יש טופס תלונה מקוון:
http://www.consumers.org.il/show_item.asp?levelid=47901
עוד קצת פרטים לגבי הגנת הצרכן במסחר אלקטרוני:
http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/D219F ... 73DDEA.htm
הדברים האלה הם המטריפים ביותר-מנסים לנצל את חוסר הידע של הצרכן ופשוט לרמות !!
אה ועוד דבר, מה שם האתר ממנו קנית ?
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
קניתי בסופר חלב מקולקל.... אז אתה מציע לי לא לקנות יותר בסופרים?maxim880 כתב:וואי ממש בעיה רצינית, אם הם לא מחזירים ונותנים לך את הדגם שקנית אז הדבר היחיד שנשאר זה לתבוע אותם.
ועוד דבר אתה יכול להגיד מאיזה חנות באינטרנט קנית? כדי שאנשים ידעו לא לקנות משם....
ואגב, הBIGBOX האמינים (לשיטתך) מוכרים גם הם באינטרנט ואני מכיר גם לא מעט פדיחות שהם עשו.... אז מה הם?
"האינטרנט" זה לא חנות, זה שם כללי לרשת מחשבים בינלאומית
ב"אינטרנט" הזו יש חנויות של גנבים ורמאים וגם חנויות אמינות שפועלות שנים עם מיליוני לקוחות קבועים, להגיד שכל החנויות האינטרנט הן אותו הדבר זה לא פחות מבורות.
לפותח השרשור- קיבלת אחריות של ניופאן? הובטחה לך אחריות כזו? האם הTV באה מיבוא מקביל או רשמי?