אני מחובר ליס והחלפתי ממיר ישן לממיר 3100SV בכדי לעבוד עם ה LCD ב RGB ולא ב COMPOZIT דרך מחבר SCART TO SCART.
לא ראיתי בהבדלים כאשר שיניתי בין שני המודים בממיר של יציאת ה TV שאני מחובר אליה, ואז החלטתי לעשות ניסוי ולראות האם באמת כאשר אני במוד RGB בממיר לא יוצא COMOZIT לטלוויזיה.
חיברתי מחבר מתאם SCART > COMPOZIT VIDEO בממיר ומשם עם כבל RCA רגיל שמעביר וידאו רגיל (מצהוב לצהוב).
והתפלאתי לראות שרואים בטלוויזיה, כאמור עם הממיר במוד RGB ואני מחובר לטלוויזיה בכבל קומפוזיט רגיל בלבד לא הייתי אמור לראות.
השאלה האם עובדים עלינו? האם הממיר תמיד מוציא קומפוזיט?
בברכה לכל המומחים שישיבו.
הגיד שמעביר composite ב SCART תמיד פעיל. יש לזה שתי סיבות:
1. הוא משמש להעברת אות הסנכרון גם עבור ה RGB
2. הוא מאפשר לקבל תמיד תמונה גם אם בטעות העברת בממיר ל RGB והמסך שלך לא יודע לקבל RGB
כדי לקבל RGB אתה צריך לדאוג שכל השרשרת תדע לטפל באות:
1. חיבור ליציאת הממיר שיודעת לשדר החוצה RGB ושינוי הגדרות הממיר בהתאם
2. חיבור כבל SCART שמסוגל להעביר RGB. זה לא שאלה של מחיר וגם כבל ב 30 שקל יתן לך תמונה מצויינת. אבל יש כבלים שבהם הגידים ל RGB לא מחוברים בכלל.
3. חיבור הכבל לכניסת SCART בטלוויזיה שיודעת לקלוט RGB.
והיה ונכשלת באחד מהשלוש, כל מה שתקבל זה composite .
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה על התשובה המפורטת, אני צריך כנראה עוד קצת יעוץ.
טוב אז ככה:
הממיר 3100SV ביציאת ה TV הוא אמור להוציא RGB והגדרתי כך בממיר (הגדרה הראשונה היא של ה TV והשנייה קומפוזיט היא לווידאו) , הכבל הוא SCART 21PIN מלא , הTV היא LG42LC53 יש לה כניסת PC-RGB לחיבור מחשב לא אליה חיברתי, אלא לחיבור SCART AV2 שהוא FULL .
איך אני יכול להיות בטוח שאני רואה RGB ? אם אני ינתק את גיד הקומפוזיט ווידאו בכבל אני יכול לקבל תמונת RGB ? (כתבתה שהוא מעביר סינכרון וגם קומפוזיט בו זמנית?)
יש איזה רעיון?
בשום אופן אל תנתק את גיד ה composite כי אז לא תראה כלום. ה SCART משתמש באות הזה כל הזמן כי הוא שולף ממנו את אות הסינכרון לכל סוגי השידורים שה SCART מוציא.
הדרך המקצועית והלא יקרה לעשות זאת זה לרכוש מולטימטר מחנות חשמל או עשה במו ידך ולבדוק משני קצוות הכבל שפינים 7 11 ו 15 מחוברים - אלו הפינים שמעבירים את ה RGB. בנוסף יש פין 16 שמשמש ל"איתות" למסך שהשידור הוא RGB ולא composite אבל זה קשה יותר לבדוק כי את שינוי המתח תקבל רק בזמן שידור.
הדרך הפחות מקצועית אבל שגם עובדת היא לחבר ב SCART, להגדיר RGB בממיר ולגשת לערוץ 144 ביס שם תוכל לקבל שיקופיות לבדיקה וכיוון המסך. ההבדל בין RGB k ל composite מאוד בולט.
בנוסף - לדעתי כניסת ה AV2 במסך שלך לא מסוגלת בכלל לקלוט RGB. בד"כ כניסת AV1 היא RGB/S-Video/Composite וכניסת AV2 היא S-Video/Composite בלבד.
בדקתי את כל הגידים בכבל והם מחוברים אחד לאחד חוץ מהמוצלבים כמו בסטנדרט.
פין 16 מתפקד בערך לפי המתחים שקובע הסטנדרט: במצב של קומפוזיט בממיר יש לי 0.9V (בסטנדרט 0-0.4V) , ב RGB בממיר יש לי 3.7V (בסטנדרט 1-3V) , אני מאמין שזה צריך לעבוד גם אם זה קצת גבוה מהסטנדרט.
אני מכיר את ערוץ 144 ואין לי שום הבדל בין RGB ל COMPOSIT , רק אם קובעים ל SVID אז התמונה הופכת לשחור לבן, זה כנראה מראה שהטלוויזיה לא תומכת ב SVID בשני שקעי ה SCART וגם לא בRGB בשניהם.
בספר המכשיר LG-42LC533 וגם של מכשירים דומים של LG לא מפרטים מספיק מהם התמיכות שיש בשקעי ה SCART , אשמח לשמוע אם מישהו כאן מכיר את נושא התמיכות של ה SCART ב LG-LCD ויוכל לכתוב קצת. יתכן שגם ביצרנים אחרים אין תמיכה ואנשים וחושבים שהם באמת רואים RGB.
חשבתי על רעיון לקנות או ליצר כבל מ SCART ל PC-RGB (יש לי סכמה) ולחבר לכניסה הזו ב TV שהיא עובדת תקין עם מחשב. האם זה יכול לעבוד טוב כמו דרך SCART-RGB ? האם מישהו ניסה?
הכבל שאתה חושב עליו לא יעבוד כל כך טוב. זה באמת המוצא האחרון למי שלא יכול לחבר את הטלוויזיה שלו. הפרדת ה sync בעייתית, הבדלי המתחים גם - אלה של ה SCART גבוהים מאוד. אבל זה פרוייקט נחמד לעשה במו ידך ואולי ייצא לך מזה משהו טוב, מי יודע? זה יעלה לך פחות מ transcoder זה בטוח.
דרך אגב, oferlaor התמקד בהבדלים של חדות התמונה והוא צודק שההבדל הוא בעיקר בגבולות האובייקטים, אבל ההבדל בצבעים הרבה יותר מוחשי. ב RGB תקבל דירוג וגוונים הרבה יותר טובים וצבעים הרבה יותר אמיתיים ופחות צעקניים.
הייתי מאוד נזהר עם זה כי אני לא רואה איפה בדיוק אמורה להתבצע הפרדת ה sync המשולב מה composite לרכיבי ה H וה V? וזה עוד בהנחה שהמוניטור יהיה מסוגל להסתנכרן על קצב הסריקה של PAL. לדעתי זה יעבוד רק במקרים מאוד ספציפיים של מסכים.
תודה לכם,
אני מבין שאין טעם לנסות כיוון שזה לא יעבוד.
אז אם המכשיר שלי LG-42LC53 כנראה (עוד אף אחד לא יודע להגיד לי בביטחון, גם בח.י.) לא תומך ב SCART-RGB , אני צריך TRANSCODER .
איזה מומלצים?
טוב לאחר מספר בדיקות שעשיתי בעצמי על ידי ניתוק וחיבור חוטי הצבע במחבר הכבל 21 פין, אפשר לומר בביטחון שב LG-42LC53 רק SCART-AV1 מקבל RGB וגם הוא מתמתג אוטומטית לפי קו בקרה רגל 16 בין RGB ל COMPOSIT. סך הכל רואים הבדל קטן באיכות, SCART-AV2 לא מקבל RGB.
באופן כללי שמתי לב שלפעמים איכות הקליטה לא טובה בערוצים מסוימים ולפעמים היא טובה באותם הערוצים. השאלה אם YES משנה את רוחב הפס לערוצים מסוימים לפי זמנים או תוכניות מסוימות? או תחנות השידור (1,2,10) עושות זאת?
תחנות השידור משדרות באיכות המקסימלית שהם יכולים. חברות שמעבירות אותם (יס והוט) מורידות את האיכות כראות עיניהם בכדי להעביר כמה שיותר ערוצים ברוחב פס שעומד לרשותם. גם זה נעשה באופן דינאמי.